Witte asperges met Hollandaisesaus en vegan zalm Fillets van SoFine
Lieske van der Waals

Witte asperges met Hollandaisesaus en vegan zalm Fillets van SoFine

dinsdag 16 april 2019
Het aspergeseizoen is weer begonnen en bij witte asperges horen nieuwe Hollandse aardappels én zalm! Goed nieuws voor alle vega(n)s die wel graag zalm zouden willen eten: wij ontdekten de vegan SoFish Fillets Salmon Style van SoFine en moesten deze proberen. Perfect voor een feestelijk paasdiner: witte asperges met Hollandaisesaus, een vegan zalmmoot en pesto van peterselie!

Ingrediënten
voor 4 personen
1-1,5 kg witte asperges, geschild (de schil kan je meekoken)
1 tl suiker
300 g SoFish Fillets Salmon Style van SoFine
zout en peper

Hollandaisesaus:
250 g ongezouten boter
3 el witte wijnazijn
3 el water
4 eieren, de dooiers (maak pavlova van de overgebleven eiwitten)
1 citroen, sap en rasp
zout en peper

pesto van peterselie:
15 g peterselie
10 g spinazie
30 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 citroen, sap en rasp
4 el extra vierge olijfolie

Optioneel:
gekookte nieuwe Hollandse aardappels in schil

2 Reacties

Waar kun je tegenwoordig nog vegan SoFish fillets Salomon style kopen? Bij onze AH en Jumbo zijn ze niet meer verkrijgbaar. Bestaat er eventueel een goed alternatief?

11:52 19 januari 2024

Hi Jaap, Bedankt voor je vraag! Ik heb even voor je gekeken online en kan helaas de Vegan SoFish fillets Salomon style niet meer vinden. Wellicht dat ze tijdelijk uit het assortiment zijn gehaald. Je zou eventueel zelf kunnen gaan experimenteren in de keuken met dit receptuur: https://happyvegan.nl/vegan-recepten/gerookte-vegan-zalm-op-een-bagel/ Succes! Groetjes, Daniëlle

11:52 19 januari 2024

Oeh ziet er heel erg lekker uit! Top ook dat je het recept hebt bijgevoegd! Thanks!

11:52 19 januari 2024

Ziet er lekker uit! Maar gebruik je voor de pesto spinazie of dille?

11:52 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.