...

Vegetarisch dilemma: vleesvervangers

door | 9 feb 2016 | Dilemma's, Vegan, Vegetarisch, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Als vegetariër loop je vaak tegen dingen aan. Vegetarisch eten wordt door verschillende mensen op andere manieren geïnterpreteerd. Ook zelf lopen wij regelmatig tegen situaties aan waarin we ons afvragen waar de grens ligt. Daarom hebben we afgelopen maand via Facebook gevraagd hoe anderen tegenover deze aantal vegetarische dilemma’s staan. Een van deze dilemma’s ging over vleesvervangers: zijn vleesvervangers onderdeel van jouw vegetarische dieet? Lees hier wat wij denken en wat er op Facebook gezegd werd. En wat vind jij zelf? Laat het ons weten en discussieer mee!

Vleesvervangers, ja of nee?
Ons dilemma luidde als volgt: wat vinden jullie van vleesvervangers? Wij testen ze iedere week omdat voor veel niet-vegetariërs en flexitariërs een goede vleesvervanger net de reden kan zijn om (nog) een dagje minder vlees te eten. Eten jullie zelf weleens vleesvervangers uit de supermarkt of maken jullie ze zelf? En zo ja, wat is de favoriet?

De discussie, wat vind jij?
Maar liefst 50 mensen reageerden op deze stelling. Dat betekent dat dit een belangrijk onderwerp van gesprek is! De mening waren verdeeld. Vaak zijn mensen bang dat vleesvervangers vol met E-nummers zitten. Gelukkig hebben wij inmiddels al een aardige selectie vleesvervangers getest waar een aantal hele smakelijke en ‘troepvrije’ exemplaren tussen zitten. Deze worden weldegelijk gegeten omdat het soms kan zorgen voor een makkelijke en snelle maaltijd. Daarnaast zijn er meerdere merken die vitamine B12 of ijzer toe voegen aan hun producten om het een volwaardige vleesvervanger te maken, wat natuurlijk van belang is voor de vleesminderaars. De conclusie is natuurlijk: zelf maken is de beste optie, met alles eigenlijk. Want dan weet je precies hoe het gemaakt is en belangrijker nog, wat er in het product gestopt is, geen verrassingen dus!

Gelukkig is er uit de enorme keus aan vleesvervangers een goede selectie van toppers. Producten die goed van smaak, structuur, en voedingswaarde zijn en makkelijk te verwerken in een gerecht. Deze vleesvervangers vind je verspreid over de reguliere supermarkten, iedere supermarkt heeft wel een paar goede liggen. Mocht je nog op zoek zijn naar goede vleesvervangers, kijk dan vooral even hier ik heb namelijk al heel wat vleesvervangers getest! En heb je nog tips voor alternatieven die ik volgens jou moet proberen, laat het me weten!

Zijn er nog onderwerpen die jullie lastig vinden? Of zijn jullie benieuwd wat andere vega’s daarvan vinden? Laat het ons weten in een reactie! Wellicht behandelen we jou dilemma dan spoedig op dit blog. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!

Summary
Vegetarisch dilemma: vleesvervangers
Article Name
Vegetarisch dilemma: vleesvervangers
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

1 Reactie

  1. Sonja

    Ik eet zelden vleesvervangers, ik hou het bij peulvruchten!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt