Vleesvervangers

Vleesvervanger. Het is een woord waarmee wij een haat-liefde-verhouding hebben. Dat komt omdat het er vanuit gaat dat we iets zouden willen vervangen, terwijl wij dat als doorgewinterde vegetariërs natuurlijk helemaal niet nodig vinden. Maar voor de vleeseters onder ons doet een vleesvervanger precies wat het zegt: die lege plek op het bord opvullen en zorgen voor een voedzaam alternatief. Heel belangrijk dus, want deze vleesvervangers helpen de flexitariërs een stapje op weg in het ontdekken van de veelzijdige vegetarische levensstijl. Je hebt vleesvervangers in alle soorten en maten. In deze rubriek helpen wij je op weg door de jungle van burgers, brokjes, schnitzels en stukjes, op basis van soja, quorn, lupine, bonen, groente of granen. Hoezo keuzestress? En dan zijn er ook nog eens allerlei verschillende merken die vergelijkbare producten aanbieden. Sinds de start van dit blog hebben wij er een sport van gemaakt om al deze vleesvervangers te testen en te keuren. Smaken verschillen natuurlijk, maar om je op weg te helpen in dit schap-van-duizend-mogelijkheden, vind je in deze rubriek reviews van diverse kant-en-klare vleesvervangers, getest op smaak, structuur, voedingswaarde, onnodige toevoegingen en gebruiksvriendelijkheid in de keuken.

Vind je vleesvervanger




Getest: Vegafit steak

Getest: Vegafit steak

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Valess tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: de vegetarische steak van Vegafit!

Lees meer
De beste vleesvervangers van 2019

De beste vleesvervangers van 2019

Het einde van het jaar is nu heel dichtbij, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vleesvervangers van 2019!

Lees meer
De beste vegetarische burgers van 2019

De beste vegetarische burgers van 2019

Het einde van het jaar komt weer in zicht, wat betekent dat het tijd is om terug te blikken op al het mooie van afgelopen jaar. Jullie lazen weer massaal De Hippe Vegetariër en daarvoor willen wij jullie bedanken! Wat zijn wij blij dat wij jullie dagelijks mogen inspireren met onze artikelen. Ter afsluiting van dit jaar en als extra bedankje aan jullie, delen wij de komende dagen al onze favoriete recepten van 2019. Met vandaag: de beste vegetarische burgers!

Lees meer
Winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes

Winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes

Niks is lekkerder dan in de winter opwarmen met stamppot en hierbij mogen de balletjes natuurlijk niet ontbreken! Deze stamppot met tempehballetjes is wel heel bijzonder! Tempeh kan namelijk heel goed gehakt vervangen. Voeg je favoriete gehaktkruiden toe en je krijgt mooie ballen voor bij de stamppot, maar dan helemaal plantaardig. Het recept voor winterse aardappelstamppot met paksoi en tempehballetjes vind je hier!

Lees meer
Getest: Garden Gourmet veggie knakkers

Getest: Garden Gourmet veggie knakkers

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: Garden Gourmet veggie knakkers!

Lees meer
Overbevissing en plantaardige visalternatieven

Overbevissing en plantaardige visalternatieven

In het kader van klimaatvraagstukken gaat het heel vaak over de milieu-impact van vlees en minder vlees eten. Veel minder vaak gaat het over het eten van vis en vraagstukken die daarbij komen kijken, zoals overbevissing en bijvangst.  Daarom stellen wij onszelf de vragen: ‘Hoe is het eigenlijk gesteld met de vis in onze zeeën?’ en ‘Welke plantaardige alternatieven zijn er voor vis?’ Wij zochten het voor je uit en vertellen je er alles over!

Lees meer
Getest: Veggie Chef vegetarische braadworstjes

Getest: Veggie Chef vegetarische braadworstjes

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: Veggie Chef vegetarische braadworstjes!

Lees meer
Getest: Sizzling Sicilian – Garden Gourmet

Getest: Sizzling Sicilian – Garden Gourmet

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot GoodBite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: de nieuwe Sizzling Sicilian van Garden Gourmet!

Lees meer
De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken: krokante tofu in pittige zure saus

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: krokante tofu in pittige zure saus!

Lees meer
Getest: Vegetarische Visvrije Gamba’s

Getest: Vegetarische Visvrije Gamba’s

Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij in plaats van een vleesvervanger, een visvervanger: Visvrije Gamba’s van De Vegetarische Slager!

Lees meer
Vegan Monday: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

Vegan Monday: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten!

Lees meer
3 zomerse meeneem lunches met Quorn

3 zomerse meeneem lunches met Quorn

De zomer staat voor de deur en dat betekent lekker buiten eten! Neem je vegetarische lunch makkelijk mee naar het park, in de auto of misschien wel naar het pretpark! Vandaag delen wij 3 recepten voor zomerse meeneem lunches met Quorn: vegan caesarsalade met gepaneerde filets, pizza muffins met vegetarische pepperoni & broodjes Quorn-kerriesalade, lekker zomers!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!