Vleesvervangers

Vleesvervanger. Het is een woord waarmee wij een haat-liefde-verhouding hebben. Dat komt omdat het er vanuit gaat dat we iets zouden willen vervangen, terwijl wij dat als doorgewinterde vegetariërs natuurlijk helemaal niet nodig vinden. Maar voor de vleeseters onder ons doet een vleesvervanger precies wat het zegt: die lege plek op het bord opvullen en zorgen voor een voedzaam alternatief. Heel belangrijk dus, want deze vleesvervangers helpen de flexitariërs een stapje op weg in het ontdekken van de veelzijdige vegetarische levensstijl. Je hebt vleesvervangers in alle soorten en maten. In deze rubriek helpen wij je op weg door de jungle van burgers, brokjes, schnitzels en stukjes, op basis van soja, quorn, lupine, bonen, groente of granen. Hoezo keuzestress? En dan zijn er ook nog eens allerlei verschillende merken die vergelijkbare producten aanbieden. Sinds de start van dit blog hebben wij er een sport van gemaakt om al deze vleesvervangers te testen en te keuren. Smaken verschillen natuurlijk, maar om je op weg te helpen in dit schap-van-duizend-mogelijkheden, vind je in deze rubriek reviews van diverse kant-en-klare vleesvervangers, getest op smaak, structuur, voedingswaarde, onnodige toevoegingen en gebruiksvriendelijkheid in de keuken.

Lente lasagne met courgette, groene asperges en Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Afgelopen week, van 11 t/m 17 juni, was het WORLD MEAT FREE WEEK, een wereldwijd initiatief om de positieve effecten van minder vlees eten in de spotlight te zetten. Wij supporten dit mooie initiatief en laten graag zien hoe leuk, lekker en gemakkelijk het is om minder vlees te eten. Of zoals Quorn zegt: “Probeer het gewoon eens!” Wat dacht je van de klassieker lasagne, maar dan in een fris jasje met gele en groene courgette, knolselderij, doperwten, groene asperges en Quorn Vegetarisch Fijngehakt. Je zult het vlees geen seconde missen!

Lees meer

5 redenen waarom je elke week seitan wilt eten

Seitan is een ideale vleesvervanger! De structuur lijkt op vlees en heeft een sappige bite. In China en Japan werd het al duizend jaar geleden gebruikt als vleesvervanger en is daar nog steeds erg populair. Maar hoog tijd dat wij het ook beter leren kennen! Het is namelijk ontzettend goed voor je. Wij geven je 5 redenen waarom je elke week seitan wilt eten. 

Lees meer

Vegan borrel platter met chili-limoendip

Dit borrel platter is ideaal voor feestelijke en zomerse dag! Een super snel te maken chili-limoendip, met rauwkost om erin te dippen én de nieuwe vegan SoChicken Sticks van SoFine: knapperige ‘kip’ sticks! Vorige week schreven we over hoe lekker die zijn. Dip de sticks en rauwkost in deze dip en genieten maar!

Lees meer

Mama Makan: Fine dining met Indonesische gerechten

Bij Mama Makan draait het om fine dining en mooi opgemaakte borden vol smaakvolle Indonesische gerechten. Van vegetarische sateetjes met tempeh tot aan rijsttafels en nog véél meer andere Indonesische snacks. En alles nét een tikkeltje anders dan je gewend bent. Chef Paul Verheul vindt het naast het serveren van de Indonesische gerechten namelijk ook leuk om andere Aziatische en Internationale gerechten aan de menukaart toe te voegen. Deze variatie is van het interieur tot aan de cocktails én gerechten te ervaren bij Mama Makan. 

Lees meer
11232

Vind je vleesvervanger




Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!