Print Friendly, PDF & Email

Voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat ze wel alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Vitamine B12 is één van die belangrijke voedingsstoffen. B12 zit alleen in vlees, zuivel en eieren. Vegetariërs dienen hun B12 uit zuivel en eieren te halen en aanvullend uit supplementen. Voor veganisten is het helemaal belangrijk op vitamine B12 supplementen te gebruiken, gezien het niet in plantaardige producten voorkomt. Wat is dan het beste B12 supplement? Ik testte de neusspray voor je!

Vitamine B12 supplementen
Vitamine B12 heeft je lichaam nodig bij een aantal processen in je lichaam. Zo helpt het je energie vrij te maken en gaat het vermoeidheid tegen, draagt het bij aan een goede weerstand, is het goed voor je geheugen, concentratie en gemoedstoestand en ondersteunt het de vorming van rode bloedcellen. Belangrijk dus om voldoende B12 binnen te krijgen! Er zijn verschillende supplementen om je hierbij te helpen, deze beschreven wij eerder al in dit artikel. Wist je dat een van die manieren een neusspray is? Ik was heel benieuwd!

Vitamine B12 neusspray
Een neusspray als supplement? Voor ons op de redactie was dat nieuw. Een neusspray blijkt echter een heel effectieve en makkelijke manier te zijn om vitamine B12 binnen te krijgen. Je neusslijmvlies is namelijk zeer goed doorbloed, waardoor de B12 meteen je bloedbaan in gaat. Hierdoor ben je niet afhankelijk van eventuele opnameproblemen in je maag en darmen. Ook fijn: neusspray is minder duur dan andere supplementen. Des de meer reden om het te proberen!

De neusspray
Ik probeerde de B12 neusspray van het merk Pronofit. Het flesje ziet er net uit als elk ander neussprayflesje dat ik gewend ben. In de beschrijving zag ik dat je voor het eerste gebruik eerst één keer in de lucht moet spuiten. En pas op: de vloeistof is rood en kan vlekken veroorzaken. Ik spoot in een envelop, en verrek, de neusspray is inderdaad roze/rood van kleur. De neusspray was nu klaar voor gebruik, dus ik probeerde hem! Je hebt één spraytje in één neusgat nodig, meer of in beide neusgaten is niet nodig. De neusspray ging heel makkelijk. Het was een prettige dosering en het rook en ‘voelde’ heel neutraal, bijna alsof ik water in mijn neus sprayde. Het liep bovendien niet door naar mijn keel, waar ik heel blij mee was. Zo’n vieze nasmaak in je keel van de neusspray vind ik zelf namelijk heel onprettig! Ik was ook bang dat bij een spray in de neus ook vlekken zou geven, maar dit gebeurde gelukkig niet!

Dit ervaarde ik
De neusspray gebruikte ik ’s ochtends. Die dag voelde ik me goed en energiek. Nu weet ik natuurlijk niet 100% zeker of dat echt door de neusspray kwam, maar het was in ieder geval een goed teken! Ik ga zeker door met de neusspray. Als vegetariër gebruik je de neusspray idealiter drie keer per week, dus dat ga ik ook doen. Ik ben enthousiast!

De vitamine B12 neusspray van Pronofit kost €26,95. Met onze kortingscode ‘DHV12’ krijg je nu 12% korting! Je kunt deze neusspray hier bestellen.

Heb jij wel eens vitamine B12 neusspray geprobeerd? Ga jij hem proberen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Ik gebruikte vitamine B12 neusspray en dit ervaarde ik
Article Name
Ik gebruikte vitamine B12 neusspray en dit ervaarde ik
Description
Voor vegetariërs is het belangrijk om erop te letten dat ze wel vitamine B12 binnenkrijgen. Ik testte de neusspray voor je!
Author