...

Ik gebruikte vitamine B12 neusspray en dit ervaarde ik

door | 26 feb 2022 | Adv, Gezondheid, Producten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat ze wel alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Vitamine B12 is één van die belangrijke voedingsstoffen. B12 zit alleen in vlees, zuivel en eieren. Vegetariërs dienen hun B12 uit zuivel en eieren te halen en aanvullend uit supplementen. Voor veganisten is het helemaal belangrijk op vitamine B12 supplementen te gebruiken, gezien het niet in plantaardige producten voorkomt. Wat is dan het beste B12 supplement? Ik testte de neusspray voor je!

Vitamine B12 supplementen
Vitamine B12 heeft je lichaam nodig bij een aantal processen in je lichaam. Zo helpt het je energie vrij te maken en gaat het vermoeidheid tegen, draagt het bij aan een goede weerstand, is het goed voor je geheugen, concentratie en gemoedstoestand en ondersteunt het de vorming van rode bloedcellen. Belangrijk dus om voldoende B12 binnen te krijgen! Er zijn verschillende supplementen om je hierbij te helpen, deze beschreven wij eerder al in dit artikel. Wist je dat een van die manieren een neusspray is? Ik was heel benieuwd!

Vitamine B12 neusspray
Een neusspray als supplement? Voor ons op de redactie was dat nieuw. Een neusspray blijkt echter een heel effectieve en makkelijke manier te zijn om vitamine B12 binnen te krijgen. Je neusslijmvlies is namelijk zeer goed doorbloed, waardoor de B12 meteen je bloedbaan in gaat. Hierdoor ben je niet afhankelijk van eventuele opnameproblemen in je maag en darmen. Ook fijn: neusspray is minder duur dan andere supplementen. Des de meer reden om het te proberen!

De neusspray
Ik probeerde de B12 neusspray van het merk Pronofit. Het flesje ziet er net uit als elk ander neussprayflesje dat ik gewend ben. In de beschrijving zag ik dat je voor het eerste gebruik eerst één keer in de lucht moet spuiten. En pas op: de vloeistof is rood en kan vlekken veroorzaken. Ik spoot in een envelop, en verrek, de neusspray is inderdaad roze/rood van kleur. De neusspray was nu klaar voor gebruik, dus ik probeerde hem! Je hebt één spraytje in één neusgat nodig, meer of in beide neusgaten is niet nodig. De neusspray ging heel makkelijk. Het was een prettige dosering en het rook en ‘voelde’ heel neutraal, bijna alsof ik water in mijn neus sprayde. Het liep bovendien niet door naar mijn keel, waar ik heel blij mee was. Zo’n vieze nasmaak in je keel van de neusspray vind ik zelf namelijk heel onprettig! Ik was ook bang dat bij een spray in de neus ook vlekken zou geven, maar dit gebeurde gelukkig niet!

Dit ervaarde ik
De neusspray gebruikte ik ’s ochtends. Die dag voelde ik me goed en energiek. Nu weet ik natuurlijk niet 100% zeker of dat echt door de neusspray kwam, maar het was in ieder geval een goed teken! Ik ga zeker door met de neusspray. Als vegetariër gebruik je de neusspray idealiter drie keer per week, dus dat ga ik ook doen. Ik ben enthousiast!

De vitamine B12 neusspray van Pronofit kost €26,95. Met onze kortingscode ‘DHV12’ krijg je nu 12% korting! Je kunt deze neusspray hier bestellen.

Heb jij wel eens vitamine B12 neusspray geprobeerd? Ga jij hem proberen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Ik gebruikte vitamine B12 neusspray en dit ervaarde ik
Article Name
Ik gebruikte vitamine B12 neusspray en dit ervaarde ik
Description
Voor vegetariërs is het belangrijk om erop te letten dat ze wel vitamine B12 binnenkrijgen. Ik testte de neusspray voor je!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

12 Reacties

 1. Frits van Werven

  Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de opname van vitamine B12 in het bloed?
  Hoe hoog is de dosering nodig voor een aangetoond tekort (kleiner dan 150)? Diagnose polyneuropathie.

  Antwoord
  • Daniëlle van Kampen

   Beste Frits,

   Bedankt voor je opmerking! De ADH van vitamine B12 is voor mannen en vrouwen vanaf 14 jaar 2,8 microgram. Omdat het neusslijmvlies de vitamine B12 op een snelle en effectieve manier opneemt is (zoals op de bijsluiter staat vermeld) één spray in de neus voldoende. Als de diagnose polyneuropathie door de (huis)arts is vastgesteld zou ik altijd in overleg met de arts de vitamine B12 suppletie bespreken en wat voor jou de beste variant hierin is.

   Succes! 🙂

   Antwoord
 2. Rose

  Ik heb de B12 neusspray ook al een tijdje in huis en heb echt het idee dat het helpt! Wat je zegt, energieker, fitter. Ik gebruik het nu elke dag, maar ga straks ook naar 3x in de week. Het is makkelijk te gebruiken, wat aan de dure kant, maar je doet er lang mee 🙂

  Antwoord
 3. Bientje

  Is deze spray ook geschikt voor veganisten? Ik heb er wel oren naar namelijk…

  Antwoord
  • Lieske van der Waals

   Hoi Sabine, de neusspray is zeker geschikt voor veganisten!

   Antwoord
  • Chantal

   Weet je wie op moet letten dat diegene genoeg voedingsstoffen binnen krijgen? Carnivoren die 3x per week naar de Macdonalds gaan. Vegetariers en veganisten eten vaak juist meer vitaminen dan carnivoren omdat ze gezonder eten. Trouwens, b12 zit niet in vlees, het zit in de grond die aan dieren wordt gegeven om op te eten. Zo komt het in hun lijf terecht.

   Antwoord
   • Lenneke

    Dat hoorde ik ook bij de docu The Game Changers……….dat B12 niet in vlees zit, maar in de grond. De docu vind ik een aanrader om te bekijken (Netflix)

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

     Hoi Lenneke, ik heb toevallig deze documentaire ook gekeken die weekend, wat een aanrader hè!

     Antwoord
 4. Saskia van der Haar

  Hallo,
  Leuk deze ervaring maar het zegt natuurlijk niks over de werkzaamheid van dit produkt. Even aangenomen dat er echt vitamine b12 in zit ( kan ook placebo zijn) dan zal er ook getest moeten worden of het goed wordt opgenomen dmv bloedtesten. Dit artikel heeft, naar mijn mening, geen inhoudelijke waarde en is puur reclame. Jammer, gemiste kans….

  Antwoord
  • Lieske van der Waals

   Hoi Saskia, wij zijn geen onderzoekers maar enthousiaste consumenten! Wij zijn niet de juiste instelling voor inhoudelijke testen, maar eerder ervaringsdeskundigen, daar hebben wij dan ook over geschreven. Jammer dat dit niet is waar je naar op zoek bent in het artikel! We hopen dat andere artikelen misschien meer aansluiten bij jouw interesses 🙂

   Antwoord
  • Mirjam

   Helemaal met je eens! Wat een prut artikel, 1x iets gebruiken en je fitter voelen. Ook al ben je geen onderzoeker, je kan het wellicht vaker gebruiken. Dit is gewoon reclame waar ik niet op zit te wachten.
   Wees gewoon eerlijk…voor het plaatsen van dit artikel kregen we (bijvoorbeeld) 500€. Of dit is een advertentie….

   Antwoord
   • Lieske van der Waals

    Hoi Miriam,

    Boven de foto van het artikel hebben wij, wanneer een artikel een samenwerking betreft, de categorie ‘adv’ aangezet. Hieraan kun je zien of een artikel een samenwerking is met een bedrijf of product waar wij achter staan. Ik hoop dat dit de verwarring wegneemt. Groetjes, Lieske

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt