Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Koken met kleur is een inspirerend kookboek vol recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Het boek is samen te vatten als een perfect en uniek thuiskookboek voor iedereen die wel wat extra kleur in zijn leven kan gebruiken. Een recept uit Koken met Kleur beschrijft deze kruidenkaas flensjes. Bij pannenkoeken en flensjes denk je al snel aan iets zoets. Lekker, maar hartige flensjes met kruiden zijn een heerlijke variant, die het goed doen als lunch of lichte avondmaal bij een kop soep. Ook in schuine stukjes gesneden is het een fijn borrelhapje. Het recept vind je hier!

Ingrediënten
Voor 6 tot 8 personen
1 bos peterselie, blaadjes en steeltjes
1 bos koriander, blaadjes en steeltjes
½ bos munt, alleen de blaadjes
3 eieren
125 gr (spelt) bloem
1 tl bakpoeder
snuf zout
150-200 ml volle melk
zonnebloemolie
150 gr kruidenkaas (bijv Boursin)

Bereidingswijze
1. Was de kruiden en droog ze in de slacentrifuge.
2. Hak de kruiden fijn in de keukenmachine.
3. Voeg terwijl de keukenmachine draait de eieren, bloem, bakpoeder, zout en melk toe en klop tot een yoghurt-dik beslag. Verdun eventueel met wat extra melk.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet een lepel beslag in de pan. Bak zo dunne pannenkoeken tot het beslag op is. Bak ze gaar maar vooral niet te bruin, om het groene karakter te bewaren.
5. Neem een kruidenflensje en bestrijk deze met de Boursin. Rol de pannenkoek op en ga zo door tot alle pannenkoeken gevuld zijn. Leg ze op een schaal. Bestrooi eventueel met wat kruidenblaadjes.

Heb jij deze kruidenkaas flensjes naar het recept van Koken met Kleur gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Koken met Kleur! 
Auteur: Joke Boon
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Prijs: €24,99
ISBN: 9789046823590

 

 

Summary
Koken met kleur: Kruidenkaas flensjes
Article Name
Koken met kleur: Kruidenkaas flensjes
Description
Koken met kleur is een inspirerend kookboek vol recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Een recept hieruit beschrijft deze kruidenkaas flensjes. Bij pannenkoeken en flensjes denk je al snel aan iets zoets. Lekker, maar hartige flensjes met kruiden zijn een heerlijke variant!
Author