Sinner saturday: ganache van pure chocolade en framboos
Beoordeel dit artikel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen (en stiekem omdat inmiddels de summer body zijn taak heeft volbracht), delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Deze maand mogen we de lekkerste recepten uit het boek Kleine Taartjes delen. Het basisrecept voor het deeg deelden wij al eerder. Nu is het tijd om die taartbodempjes te vullen! Vandaag doen we dat met een ganache van pure chocolade en framboos. Een gouden combinatie!

Ingrediënten
Voor de frambozenpuree
125 g frambozen (diepvries)
20 g suiker
1 tl citroensap

Voor de ganache
120 g pure chocolade (60% vaste cacaobestanddelen)
60 g slagroom
60 g frambozenpuree
10 g honing

LET OP de taartbodempjes die je moet de ganache wilt vullen, moet je hiervoor al blind hebben gebakken. De baktijd is afhankelijk van je vulling. Bak je het deeg blind (zonder vulling), dan bak je de taartjes op 170 graden 12 minuten in een voorverwarmde oven.

TIP je kunt de ganache garneren met chocoladebolletjes.

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de frambozenpuree, deze heb je nodig voor de ganache.
  2. Laat de frambozen ontdooien. Meng de ontdooide frambozen met de suiker en het citroensap in een blender.
  3. Zeef de frambozenpuree, zodat er geen pitjes meer in zitten. Zet apart.
  4. Nu ga je verder met de ganache. Hak hiervoor de pure chocolade in stukjes.
  5. Doe de stukjes pure chocolade in een kom en smelt ze in de magnetron of au bain-marie.
  6. Breng de slagroom met de frambozenpuree en de honing aan de kook en giet het mengsel over de pure chocolade. Roer met een pannenlikker in het midden van de kom, steeds in dezelfde richting, tot alles goed gemengd is.
  7. Mix de ganache nog even met de staafmixer voor een mooi resultaat.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Kleine Taartjes
Auteur: Meike Schaling
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: €17,50

Summary
Sinner  saturday: ganache van pure chocolade en framboos
Article Name
Sinner saturday: ganache van pure chocolade en framboos
Description
Het is tijd om die taartbodempjes te vullen! Vandaag doen we dat met een ganache van pure chocolade en framboos. Een gouden combinatie!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!