Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen (en stiekem omdat inmiddels de summer body zijn taak heeft volbracht), delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Deze maand mogen we de lekkerste recepten uit het boek Kleine Taartjes delen. Het basisrecept voor het deeg deelden wij al eerder. Nu is het tijd om die taartbodempjes te vullen! Vandaag doen we dat met citroen- of limoencrème. Lees het recept hier!

Ingrediënten
Voor de crème
1 g agar-agar poeder
0,125 l water
½ onbespoten citroen of limoen
3 citroenen of 5 limoenen om te persen
65 g fijne kristalsuiker
90 g ei (ongeveer 2 biologische eieren)
90 g fijne kristalsuiker
175 g boter

TIP Deze crème moet je een dag van tevoren maken. Houd hier rekening mee!

LET OP de taartbodempjes moet je hiervoor al blind hebben gebakken. De baktijd is afhankelijk van je vulling. Bak je het deeg blind (zonder vulling), dan bak je de taartjes op 170 graden 12 minuten in een voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de halve citroen of limoen. Pers de citroenen of limoenen uit en weeg 125 g sap af. Breng het citroen- of limoensap met 65 g fijne kristalsuiker aan de kook.
  2. Klop de eieren met 90 g fijne kristalsuiker. Giet het warme sap met suiker bij de eieren, meng goed en giet het terug in de pan.
  3. Los de agar-agar op in 0,125 L water en laat dit 4-5 minuten in een pannetje koken. Blijf continu roeren. Zet het opzij.
  4. Breng de crème op laag vuur aan de kook. Kook 5 minuten, onder voortdurend roeren om te voorkomen dat de crème aanbrandt. Haal de crème van het vuur, laat 5 minuten afkoelen en roer de agar-agar erdoor.
  5. Doe de boter in stukjes in een kom en giet de crème erbij. Voeg de citroen- of limoenrasp toe. Meng met de staafmixer.
  6. Laat de crème 1 nacht afgedekt met plasticfolie in de koelkast opstijven. Mix de crème de volgende dag met de mixer.
  7. Neem een spuitzak met een glad spuitmondje (10 of 12 mm) en spuit de crème in de taartbodempjes.
  8. Laat de taartjes in de koelkast opstijven.

Voor het maken van deze taartjes moet je de taartbodempjes eerst blind bakken en daarna pas vullen. De vulling wordt van tevoren gekookt en hoeft dus niet in de oven te worden gebakken.

TIP Limoen kleurt niet groen. Als je de crème met de boter hebt gemengd kun je er wat groene kleurstof doorroeren zodat de crème toch een beetje groen wordt.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Kleine Taartjes
Auteur: Meike Schaling
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: €17,50

Summary
Taartjes met citroen of limoencrème
Article Name
Taartjes met citroen of limoencrème
Description
Het is tijd om die taartbodempjes te vullen! Vandaag doen we dat met citroen- of limoencrème. Lees het recept uit het boek Kleine Taartjes hier!
Author