Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen (en stiekem omdat inmiddels de summer body zijn taak heeft volbracht), delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Deze maand mogen we de lekkerste recepten uit het boek Kleine Taartjes delen. Het basisrecept voor het deeg deelden wij al eerder. Nu is het tijd om die taartbodempjes te vullen! Vandaag doen we dat met notenkaramel. Crunchy, zoet, zout en sticky… Begin jij al te watertanden?

Ingrediënten
300 g noten (bijv. hazelnoten, amandelen, pistachenootjes, pecannoten)
75 g slagroom
30 g water
100 g suiker
1 tl honing
10 g gezouten boter

LET OP de taartbodempjes moet je hiervoor al blind hebben gebakken. De baktijd is afhankelijk van je vulling. Bak je het deeg blind (zonder vulling), dan bak je de taartjes op 170 graden 12 minuten in een voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Rooster de noten 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Verwarm de slagroom en zet opzij.
  3. Doe het water met de suiker in een middelgrote steelpan. Laat de suiker karamelliseren. Zet het vuur laag en giet de nog warme slagroom erbij, met de honing en de gezouten boter. Roer alles door elkaar en voeg de nog warme noten toe. Meng tot alle noten bedekt zijn met een laagje karamel.
  4. Schep de noten meteen met twee eetlepels op de taartbodempjes.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Kleine Taartjes
Auteur: Meike Schaling
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: €17,50

 

Summary
Taartjes met notenkaramel
Article Name
Taartjes met notenkaramel
Description
Het is tijd om die taartbodempjes te vullen! Vandaag doen we dat met notenkaramel. Crunchy, zoet, zout en sticky... Begin jij al te watertanden?
Author