Nieuwe ontdekkingen #41
Lieske van der Waals

Nieuwe ontdekkingen #41

zondag 17 maart 2019
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Naturli plantaardig gehakt, Aard’g suikervrije dorstlessers, De Pindakaaswinkel & Personal Protein, Prime Olive Oil-BIO & Libeert Ruby Chocolade.Naturli plantaardig gehakt
Waar vroeger melk en vlees alleen van dieren werden gemaakt, zijn de mogelijkheden nu oneindig. Volgens het van oorsprong Deense merk Naturli is het tijd voor verandering. Niet alleen in de manier waarop we eten, maar ook wat we eten! Het 100% plantaardige merk is inmiddels ook naar Nederland gekomen. Wat daar bijzonder aan is? Het gehakt. Het plantaardig gehakt van Naturli ziet er namelijk uit als rauw gehakt, in tegenstelling tot de rest van het vegetarische aanbod dat oogt als geruld gehakt. Dit gehakt werkt prima in sauzen of schotels, maar kun je niet gebruiken voor gehaktbrood of gehaktballen. Dat kan met Naturli dus wel! Wij zijn super enthousiast over deze uitbreiding in het vleesvervangerschap in de supermarkt én zijn dan ook snel in de keuken gedoken met dit gehakt om OER-Hollandse groentesoep met zelfgemaakte vegaballetjes te maken. Meer over de smaak en voedingswaarden vind je in Vleesvervanger getest: Naturli plantaardig gehakt. Daarnaast is Naturli plantaardige gehakt verkrijgbaar bij Albert Heijn en online voor €3.79 per 400 gram.

Aard’g suikervrije dorstlessers
Suikervrije dorstlessers voor een nieuwe generatie, dat is Aard’g. De winkel bevat talloze frisdranken, fruitsappen en siropen bomvol suiker. Wij zijn over het algemeen dan ook geen groot fan van deze producten - op een (gin) tonic na ;). Tijd om de dorstlessers van Aard’g te proeven! Ze bevatten allemaal geen kunstmatige suikers zoals aspartaam of suikervervangers zoals honing. Daarnaast zit er geen alcohol in en wordt het enkel gebrouwen van rauwe en biologische ingrediënten. De variant Ochtend Kombucha is neutraal van smaak, fris en is gebrouwen van water, groene thee en rijststroop. De Bloem Kombucha is een klassieke kombucha gemaakt met groene thee, rietsuiker en een wilde mix van inheemse en exotische bloemen. Daar komt dan ook de zachte florale smaak en roze kleur vandaan. De Levende Gember Limonade is enkelvoudig gefermenteerd (dus geen kombucha) en gebrouwen met gember en kurkuma. Dit is onze favoriet, unaniem besloten! Lekker fris met een kick - YUM! Daarnaast denken wij dat de Verse Citroen Kombucha een winnaar zal zijn voor in de zomer, wanneer we het kantoor uitsmelten en bij willen komen met heel veel citroen! De dorstlessers van Aard’g zijn exclusief verkrijgbaar in de webshop.

Pindakaaswinkel & Personal Protein
Ben jij team chocopasta of team pindakaas? Op de redactie zijn de stemmen verdeeld, maar zelf ben ik duidelijk team pindakaas! Ik word dan ook altijd ontzettend blij van nieuwe pindakaasontdekkingen, zoals de nieuwe smaak van De Pindakaaswinkel in samenwerking met Personal Protein: Sport Pindakaas. Wat een geluk dat deze bij ons op de deurmat viel op Nationale Pindakaasdag! Deze Sport Pindakaas is speciaal voor sporters. Een pot pindakaas bevat namelijk meer dan 126 gram proteïnen van Personal Protein. De smaak is hetzelfde als de Naturel pindakaas, maar er zijn grove stukjes pinda aan toegevoegd. Lekker crunchy dus! Benieuwd welke bijzondere smaken er nog meer in de collectie zitten bij De Pindakaaswinkel? Neem dan vooral een kijkje op de website of probeer meteen de halve collectie. Want wij zijn ontzettend benieuwd naar de dadel kaneel, chilipeper citroengras en witte chocolade met pindastukjes!Prime Olive Oil-BIO
Wist je dat een goede olijfolie helemaal niet zo vanzelfsprekend is? Wanneer wij denken aan olijfolie, maken wij snel onderscheid tussen olijfolie om te verhitten en extra vergine olijfolie voor in een salade of dressing. Maar met onze huidige favoriet hoeft dat niet! Prime Olive Oil-BIO van Olive Oil Company is een ongefilterde extra vergine olijfolie die je zowel warm als koud kunt gebruiken, zonder smaak- of kwaliteitsverlies. Olive Oil Company houdt toezicht op de kwaliteitscontrole en is aanwezig van de oogst tot de persing. Eigenaren Ruth en Conchita hebben een passie voor gezond eten met smaakvolle olijfolie. Vervolgens is de Olive Oil Company ook aanwezig bij de persing en bij het bottelen onder het eigen label - in een bijzonder mooi blik! Deze frisse grasachtige olijfolie is verkrijgbaar in de webshop van de Olive Oil Company, maar ook bij een Ekoplaza of een Natuurwinkel bij jou in de buurt vanaf €5,95 (250 ml).

Ruby Chocolade
Na donker, melk en wit is er nu een vierde soort chocolade: ruby. Deze nieuwe variant is een compleet nieuwe chocoladesmaak en kleur, gemaakt van de ruby cacaoboon, zonder toevoegingen van kleurstoffen of fruitsmaken. De Maître chocolatiers van het Belgische Libeert hebben met met puur vakmanschap laten zien hoe je van 100% duurzame ruby cacao een prachtig chocoladekunstwerk maakt. Speciaal voor jouw dierbare momenten! Ruby IIII is geschikt voor alle waardevolle momenten, het hele jaar door. Want volgens Libeert verdient iedereen bij een bijzonder moment bijzondere chocolade! De Ruby IIII is vanaf 4 februari in Nederland te vinden, exclusief bij Albert Heijn in een speciale geschenkbox voor €4.99.

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

1 Reacties

Naturli plantaardig gehakt, dit hebben wij een paar weken geleden voor het eerst geprobeerd, en moet zeggen we waren er weg van. Even wennen als je er gehaktballen van wil maken, het voelt en ziet er uit als gewoon gehakt. Maar lekker gekruid, beschuitje erdoor is het echt een pluspunt in het vegetarische gehakt.

11:53 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.