Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de vegan mayonaise van de mayo sisters, de glutenvrije bakmixen van De glutenvrije bakker, de platinum multivitamine pillen van Vitals, de verschillende smaken fudge en nougat van Lonka en last but not least de ultra pittige sausjes van Keep It Cool!

Vegan mayonaise van de Mayo Sisters
Voor wie nog op zoek was naar een volledig plantaardig alternatief voor een romige mayo is bij dit stoere merk aan het juiste adres, opgericht door twee ondernemers die ook nog eens zussen zijn. Geboren in een familie die waarde hecht aan goed eten, hebben zij de kunst van het bereiden van eigen sauzen met de paplepel ingegoten gekregen. Uiteindelijk besloten zij een variant van de klassieke mayonaise te maken die voor íedereen toegankelijk is, en net zo lekker smaakt als we gewend zijn. Het eindresultaat is een 100% plantaardige mayo die suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en GMO vrij is zonder toegevoegde kleur- of smaakstoffen. Wij waren natuurlijk enthousiast, en testten hem uit met vegetarische kipnuggets. De vegan mayonaise van Mayo Sisters heeft een basis van zonnebloemolie en is daardoor nog steeds niet heel gezond, maar dat is mayonaise van kippenei ook niet. Wij waren echt enorm verbaasd dat hij qua smaak zó enorm lijkt op echte mayonaise, volledig in Franse stijl. Vol, romig en met een licht zuurtje… je zou het verschil bíjna niet proeven!

De bakmixen van De glutenvrije bakker
Holland & Barett (voormalig De Tuinen) heeft een lijn met fijne biologische producten, maar deze glutenvrije bakmixen zijn ook zeker een vermelding waard. Voor iedereen met een glutenallergie of -intolerantie is dit een super betaalbaar alternatief, de bakmixen zijn namelijk te verkrijgen vanaf €2,95. Daarbij zijn ze ook nog eens vaak in de aanbieding. Het assortiment is enorm, vooral in de online webshop. Wij kregen de gemberkoekjes, rozijnenbrood en scones mixen opgestuurd, waar we enorm enthousiast over zijn. Daarnaast bevat de lijn alle essentiële bakmixen en producten zoals paneermeel, brownie, brood en pizzabodem mix. De bakmixen bevatten zoals we van Holland & Barett gewend zijn vooral natuurlijke producten.

Multivitaminen van Vitals
Al eerder schreef Isabel een artikel over hoe multivitaminen een aanvulling kunnen zijn op een (vegetarisch) eetpatroon. Vegetariërs hebben namelijk kans om een tekort aan een aantal vitaminen te ontwikkelen wanneer hier niet op wordt gelet. Deze tekorten kunnen lichamelijke klachten veroorzaken zoals een gebrek aan energie. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier. Deze Vitals Platinum Multivitamine tabletten voor iedere dag zijn het nieuwste product van Vitals. Ze zijn geschikt voor veganisten en bevatten ruime hoeveelheden choline, magnesium, calcium, kalium, vitamine C, vitamine K2 en vitamine D3. Dit zijn allemaal vitaminen waar je niet snel een overschot aan zal hebben. Ook hebben de platinum multivitaminen een aantal extra toevoegingen zoals luteïne, zeaxanthine, mesozeaxanthine, taurine, acetyl-L-carnitine, alfaliponzuur, Q10 en PQQ. De werkingen van deze stofjes vind je op de website van Vitals. Of multivitaminen echt zorgen voor een verbeterde gezondheid? Isabel zweert erbij en slikt ze regelmatig. De Platinum multivitaminen van Vitals voor iedere dag hebben wij nog niet lang genoeg uitgetest om hier iets over te kunnen zeggen.

Fudge en nougat van Lonka
Ook al werken wij van De Hippe Vegetariër op een heel gezond kantoor, waar vaak vers gekookt wordt tijdens de lunch, zijn we óók een stelletje smulpapen die af en toe zin hebben in iets zoets. Zo hebben we een klein weckpotje die we vullen met lekkers voor bij de koffie of thee. Of dat snel op gaat? Nee, we doen daar wel een tijdje mee, maar af en toe een snoepje of koekje moet best kunnen! Op dit moment is onze guilty pleasure de verschillende smaken fudge en nougat van Lonka. De favorieten van De Hippe Vegetariër redactie: seasalt caramel fudge en soft nougat met pinda’s en donkere chocola.

Hot sauce van Keep It Cool
Als bonus nog een van mijn persoonlijke favorieten, de pittige sausjes van Keep It Cool, voor alle hot sauce lovers! Keep It Cool werkt samen met verschillende hot sauce producenten en maakt een selectie van de beste en pittigste sausjes. Deze stoppen ze in een box waar jij je op kan abonneren. Eens in de zoveel tijd kan jij dan een verassingsbox thuis opgestuurd krijgen met de meest unieke sauzen. Deze keer zaten er drie totaal verschillende sauzen in de box. Rechts zie je de Condimiac Smokey Dragon met een mild rokerige smaak en serranopeper. In het midden de Saucy Bitch Hot Stuff, deze is alleen al leuk vanwege het coole design met sassy buldog. Dit is een gefermenteerde saus met jalapeño en habanero uit Londen. Het kleinste flesje links heet niet voor niets Howl At The Moon. Dit ultra pittige sausje is namelijk gemaakt van een mix van de Carolina Reaper, Trinidad Scorpion en Ghost Pepper! Word jij hier helemaal warm van? Een unieke verrassingsbox kan je thuis laten bezorgen voor 25 euro per box.

Ken jij deze producten al? Welke zou je wel willen proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #64
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #64
Description
Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Ik test ze voor je uit en deel mijn favoriete nieuwe ontdekkingen!
Author