Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: GreenCo mushrooms, kruiden van Verstegen, granola van Eat Natural, Peak’s Free From en Shoti Maa thee soorten.

GreenCo Mushrooms
Eerder maakten wij al deze Koreaanse bibimbap bowl met gemarineerde paddenstoelen van GreenCo. Om te vieren dat je deze paddenstoelen nu ook zelf in huis kunt halen, zetten we ze nog een keer in het zonnetje. Deze leuk gekleurde potjes zijn gevuld met kleine bundelzwammen in drie varianten: gemarineerd, gemarineerd in olijfolie en gepekeld! De eerste heeft een gebalanceerde maar niet zo uitgesproken smaak en de tweede is een beetje vettig maar smaakt echt unami. De derde is heel uitgesproken, echt gepekeld en smaakt dus zout en zuur. Je moet er van houden, maar zeker leuk om te proberen!

Verstegen
Zet groenten in het zonnetje met deze kruidenmix voor groenten. Het is gemaakt van 100% natuurlijk ingrediënten. Verstegen kennen we natuurlijk allemaal van het assortiment gedroogde kruiden en specerijen. Omdat soms de inspiratie op kan zijn, of omdat het ook wel eens van pas komt om kruidenmengsels in huis te hebben, lanceert Verstegen nu de lijn Groentefinish! Om je groenten mee af te maken. De kruiden zijn beschikbaar voor de soorten bloemkool, boontjes, broccoli, spruitjes en wortels. Maar andere groenten mag natuurlijk ook 😉 Naast Groentefinish zijn er ook mixen om je uit de brand te helpen bij stamppot, roerbakgerechten en groenten uit de oven. Onze favoriet? Spruitjes groentefinish!

Eat Natural
Granola met… boekweit, …rankfruit, …noten en zaden en …vegan super granola Absolutely Nuts met pinda’s, amandelen & kokosnoot! Ik ken Eat Natural voornamelijk van de repen die ik voor de zekerheid vaak in mijn tas heb zitten. Je weet maar nooit wanneer je een extra snack kunt gebruiken. Wel ben ik benieuwd geworden naar de verschillende smaken granola. Onze huidige favoriet is Absolutely Nuts, want nootjes en granola blijven een gouden combinatie. Deze variant is tevens geschikt voor veganisten. Wat ik fijn vind, is dat ik alle ingrediënten op de verpakking herken, zo nemen volkoren haver, geschaafde kokosnoot, zonnebloemzaden, smeltvlokken en roggekruim het grootse deel van de ingrediëntenlijst in. Maar wij zijn op de redactie voornamelijk onder de indruk van de smaak, lekker!

Peak’s Free From
It’s all in a name, Free From.. gluten, eieren, zuivel, graan en genetisch gemodificeerde organismes. Ideaal dus als je een voedingsuitdaging hebt! Niet alleen voor als je bepaalde stoffen minder of niet binnen wenst te krijgen, maar ook mooi als je geen voedsel wilt dat genetisch veranderd is. De Free From producten bieden voor iedereen een alternatief. Alle producten zijn glutenvrij, maar verder verschilt het per product waar het vrij van is. Wil je weten wat er dus niet in de verpakking zit? Check het label en de icoontjes, en je weet meteen wat er niet in zit! Inmiddels kan je bij Peak’s Free From terecht voor ontbijt, diner, snacks en bakproducten!

Shoti Maa
Thee: wij kunnen er geen genoeg van krijgen, zeker als het buiten guur en koud is. Wij hebben Shoti Maa al eerder gespot in de supermarkt, maar kregen ook verschillende soorten opgestuurd om te proberen. De namen van de theesoorten krijgen van mij een 10, want ‘rooibos thee’ valt toch een beetje in het niet naast Shoti Maa Talk To Me ;). Shoti Maa is 30 jaar geleden opgericht en het merk wil via de verschillende soorten thee graag de traditie van yoga en ayurveda bekend en toegankelijk maken. De theeën zijn dan ook gebaseerd op de verschillende chakras, ofwel energiecentra binnen de yogatraditie. Om deze reden zijn de soorten samengesteld op basis van biologische ingrediënten, kruiden en specerijen om zo balans te brengen in het dagelijks leven vol inspanningen met een focus op body, mind en spirit.

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

 

Summary
Lieske van der Waals
Article Name
Lieske van der Waals
Description
Deze week: Koreaanse Greenco mushrooms, kruiden van Verstegen, granola van Eat Natural, Peak's Free From producten en Shoti Maa theesoorten.