Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

In deze drukke maatschappij komt het voor dat je even geen zin hebt om boodschappen te doen en uren in de keuken te staan na een drukke werkdag. Dan is het ideaal als verse ingrediënten en makkelijke, gezonde gerechten gewoon bij je deur worden afgeleverd. Een maaltijdbox kan je dan helpen door een bezoekje aan de supermarkt te besparen en bovendien hoef je niet elke dag te brainstormen wat je gaat koken. Maar tegenwoordig zijn er zoveel maaltijdboxen op de markt dat het lastig is om de juiste te kiezen. In dit artikel vergeleken we verschillende boxen met elkaar, maar nu probeerde ik de internationale Marley Spoon maaltijdbox.

Wat is Marley Spoon
Marley Spoon is een internationaal bedrijf dat actief is over de hele wereld. Deze maaltijdboxen worden bijna in heel Nederland bezorgt, met uitzondering van de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen. Het bedrijf gebruikt de slogan ‘De Betere Box’, waardoor ik wel benieuwd ben geworden of het echt beter is dan de andere maaltijdboxen. Dat zocht ik natuurlijk uit!

Hoe werkt Marley Spoon
Marley Spoon heeft twee verschillende boxen: de Classic Box (2 personen) en de Familiebox (3-4 personen). Je kunt bij beide boxen bepalen of je voor 2,3 of 4 avonden ingrediënten en receptuur wilt ontvangen. Alle producten worden bij je thuis afgeleverd, zodat jij meteen de keuken in kunt duiken.
Een groot voordeel voor vegetariërs is dat je bij Marley Spoon zelf wekelijks je gerechten kunt kiezen. Je krijgt inloggegevens voor je eigen account waar je wekelijks 12 nieuwe gerechten ziet staan. Zo kan je zelf de vegetarische gerechten selecteren en kijken naar de ingrediënten als je bijvoorbeeld een allergie hebt.
Bij Marley Spoon werk je met een flexibel abonnement. Dit houdt in dat je je bestelling altijd mag wijzigen, overslaan of je abonnement mag beëindigen, tot  6 dagen voor de bezorging van je volgende box. Je zit dus nergens aan vast en ook het opzeggen van het abonnement kan je eenvoudig online zelf doen.

De recepten
Bij Marley Spoon mag je dus zelf kiezen wat jij volgende week gaat koken. Per week zitten er vijf verschillende vegetarische gerechten tussen en bijna altijd één veganistisch gerecht. Er staat duidelijk aangegeven of een gerecht vegetarisch, veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij, kindvriendelijk, snel, pittig of heel gezond is. Ik wilde voor twee dagen de box testen, maar to be honest: ik vond het lastig om maar twee gerechten te selecteren! Het ziet er allemaal zo smaakvol uit. Ik koos voor de chili sin carne met linzen, bonen en paprika en voor de gekruide paella uit de oven (recepten volgen binnenkort!).
Voor diner is er dus een variërend aanbod van wekelijks vernieuwende, gezonde gerechten. Helaas is het nog niet mogelijk om een ontbijtbox te bestellen bij Marley Spoon, wel hebben ze een fruitbox.

De ingrediënten
De ingrediënten van Marley Spoon zijn waar mogelijk direct afkomstig van verantwoorde, lokale en duurzame producenten. Bij  het selecteren van de producten wordt rekening gehouden met dierenwelzijn en het milieu. Groenten kopen ze zoveel mogelijk seizoensgericht bij biologische boeren. Één van de vaste leveranciers is bijvoorbeeld Happy Goat: geitenkaas van één van de eerste zorgboerderijen van Nederland, waar de geiten dagelijks worden vertroeteld door de medewerkers.
De ingrediënten komen direct van de leveranciers en worden gekoeld tijdens het transport, hierdoor blijven de producten tot 4 dagen na levering vers.
Afgelopen zomer organiseerde Marley Spoon de ‘Eat Green Challenge’, een campagne met als doel bewuster na te denken over het eten van vlees, waarbij Marley Spoon klanten uitdaagt om minstens één vleesgerecht in hun wekelijkse maaltijdbox te vervangen door een vegetarisch gerecht. Hiermee bewijst Marley Spoon hoe gemakkelijk het is om snel en efficiënt bij te dragen aan een meer duurzame planeet. Natuurlijk zijn wij super blij met deze challange, waarbij ook steeds meer verrassende, vegetarische gerechten op de site verschenen.

De bezorging
De maaltijdbox wordt gratis bij je thuis afgeleverd op het door jou aangegeven voorkeursmoment.
Dinsdag: 08:00 – 18:00 en 18:00 – 21:30 uur;
Woensdag: 09:00 – 13:00 en 18:00 – 21:30 uur;
Vrijdag: 18:00 – 21:30 uur;
Zaterdag: 09:00 – 13:00 uur;
Zondag: 17:00 – 21:00 uur

De prijs
Hieronder vind je een prijs overzicht voor de twee verschillende boxen voor drie dagen. De fruitbox kost 12,90 € per week. 

Voordelen Marley Spoon

  • Elke week keuze uit 12 recepten, waarvan minimaal 5 vega-recepten en bijna altijd 1 vegan-recept
  • Flexibel abonnement: tot 6 dagen voor bezorging je bestelling wijzigen of annuleren of het abonnement stopzetten.
  • Bezorgt (bijna) in heel Nederland
  • Verse, eerlijke en duurzame ingrediënten
  • Kies zelf je bezorgmoment

Kortingscode
Bestel nu je eigen maaltijdbox op marleyspoon.nl en ontvang 25 euro korting speciaal voor De Hippe Vegetariër lezers!! Gebruikt de code: Dehippevegetarier en de korting wordt gelijk berekend. De code is geldig tot en met 1 december 2017.

Heb jij een maaltijdbox van Marley Spoon? Of denk je erover om er eentje te nemen? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht of via Facebook of Instagram! We horen jouw verhaal graag!            

 

Summary
Review: Marley Spoon maaltijdbox +  €25 korting
Article Name
Review: Marley Spoon maaltijdbox + €25 korting
Description
In deze drukke maatschappij heb je niet altijd zin in boodschappen doen en uren in de keuken te staan na een drukke werkdag. Probeer dan eens Marley Spoon!
Author