Kookboek recensie: Bowls of Goodness
Anne Bolten

Kookboek recensie: Bowls of Goodness

woensdag 13 september 2017
Sinds ik laatst bij Poké Perfect in Amsterdam heb gegeten, eet ik het liefst al mijn gerechten uit een bowl. Al mijn maaltijden lijken wel lekkerder te smaken in een kom. In het boek Bowls of Goodness van Nina Olsson vind je een groot aantal verrukkelijke en voedzame vegetarische gerechten waarmee je de lekkerste foodbowls op tafel zet. En geloof me, dit gaat verder dan een kom met warme groentesoep! Denk aan gezonde ontbijtjes, vullende pasta’s en tropische salades. Eet smakelijk!

Voorbereiding
Voor je aan de slag gaat in de keuken lees je eerst alles over de basis van eten uit een kom. Dit wordt vaak geassocieerd met gezonde voeding en een bewuste keuze voor natuurlijke, onbewerkte producten in plaats van haute cuisine en geraffineerde ingrediënten, maar het is vooral een alledaagse manier van eten. Back to the basics. Ook lees je hoe je gezonde keuzes kunt maken wat betreft een plantaardig dieet. Tipje van de sluier: het draait allemaal om balans!

De gerechten
Eten uit een vrolijke bowl is dé nieuwste foodtrend van deze tijd. Je kunt kommetjes in alle maten, kleuren, vormen en designs kopen. Bowls of Goodness laat zien dat je echt elke denkbare maaltijd heel gemakkelijk kunt serveren in een kom. Begin de dag goed met één van de gezonde ontbijtrecepten. Start met een snelle kom (plantaardige) yoghurt met zelfgemaakte granola of kies juist voor een uitgebreide brunch met de scrambled ‘egg’-bowl. Soep uit een kom is natuurlijk niet nieuws, maar de soepen in dit boek zijn op basis van originele combinaties en passend bij de verschillende jaargetijden. De gezonde salades uit een kom kunnen natuurlijk niet ontbreken. Leer alle geheimen voor het maken van een vullende salade en speel met de verschillende texturen en smaken. Vervolgens vind je fantastische recepten voor eenkomsgerechten, waarbij granen de hoofdrol spelen. Ook leer je zelf de lekkerste pasta’s, courgetti en noedels bereiden om wereldse gerechten op tafel te toveren. Voor de grote eters is er ook een heel hoofdstuk gewijd aan machtige kommen met winterse stoofpotten en verwarmende curry’s. Ook voor een gezellig etentje of feestje kan je met Bowls of Goodness de leukste hapjes en dipjes opdienen in vrolijke kommetjes. Het laatste hoofdstuk staat helemaal in het teken van zoete dromen. De verschillende smaken komen samen tot zijn recht in tropische fruit bowls en cashew-dadel dessert.

De layout
De kaft van dit boek trok meteen mijn aandacht. Het straalt rust uit en illustreert gezonde bowls vol met groenten. De opbouw is duidelijk en overzichtelijk. De recepten van verschillende soorten maaltijden zijn in aparte hoofdstukken ingedeeld, waarbij elk hoofdstuk begint met een inleidende tekst en afbeelding. Bij alle recepten staat een grote foto met de gerechten in verschillende soorten kommen, waardoor het boek een speelse twist krijgt. Achterin het boek vind je stylingstips met de leveranciers van het servies, om zelf ook de mooiste kommen te kunnen aanschaffen!

Al met al…
Eten uit een bord is zó 2016. Nee, in 2017 kiezen we voor de gemakken van een kom! Naast dat het lekker makkelijk eet, ziet het er ook prachtig uit. Met het boek Bowls of Goodness eet je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat alle heerlijke maaltijden uit een vrolijke, goed gevulde bowls.

Bowls of Goodness
Nina Olsson
Uitgeverij: Luitingh-Slijthof
ISBN: 978 90 245 7747 7
Prijs: 20,-

Ben jij benieuwd geworden naar dit kookboek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!


 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.