...

Kookboek review: VEG! van Jamie Oliver

door | 7 dec 2019 | Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Goed nieuws! Jamie Oliver heeft een nieuw kookboek uitgebracht: VEG! Wij gingen op bezoek bij Jamie Oliver himself in Jamie’s Italian in Den Haag om hem alles te vragen over zijn laatste kookboek-hit! Tussen het vragenvuur door, kookte hij rustig de risotto met geroosterde tomaat, die uiteraard terug te vinden is in VEG! én op het blog, klik hier voor het recept. Benieuwd geworden naar Jamie’s laatste boek? Lees hier wat wij ervan vinden.

Het nieuwste kookboek van Jamie Oliver
Onze favoriete chef heeft een kookboek uitgebracht dat helemaal in ons straatje valt. Ik heb het natuurlijk over het kookboek VEG! van Jamie Oliver. Waarschijnlijk heb je dit kookboek al voorbij zien komen, en misschien heb je ‘m zelfs al in de kast staan, naast alle andere kookboeken van Jamie natuurlijk 😉 Maar, zoals je al kan raden, van alle kookboeken die Jamie heeft uitgebracht, is dit natuurlijk wel onze persoonlijke favoriet. Want een kookboek vol veggie recepten van Jamie Oliver, daar zijn wij natuurlijk fan van! Maar wat je misschien niet wist, is dat dit boek al even op de plank ligt, wachtend op een goed moment om in de boekhandels te verschijnen. Jamie maakte dit boek maar liefst 8 (!) jaar geleden al, maar hij besloot dit jaar dat het boek rijp was voor de verkoop. Hij schoot nieuwe frisse foto’s voor bij de gerechten en maakte ons ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat. Want wat is het mooi geworden, het kookboek VEG!

Recepten
Het boekt telt om precies te zijn 116 makkelijke recepten met groenten in de hoofdrol. Zoals we van Jamie gewend zijn, zijn de recepten in dit boek toegankelijk, geschikt voor dagelijks gebruik, én stuk voor stuk een plezier om te maken en op te eten! De rode draad door het kookboek zijn groenten die in verschillende vegetarische en veganistische gerechten mooi naar voren komen. In het ene recept draait het gerecht om kleurrijke groenten en in het andere recept zijn de groenten als het ware ‘verstopt’ in sauzen, wraps, stoofschotels en soepen. Ware groentefeestjes zijn bijvoorbeeld de knapperige summer rolls, spannende crudités, de paddenstoelen stroganoff en de super spinaziepannenkoeken. Waar de courgettescones met feta, pita met geroosterde falafel van doperwten, de briljante Bahji burger en de mac ‘n cheese met groente boordevol verstopte groenten zitten.

Lay-out
De inhoudsopgave (of soms gebrek aan) zegt direct al heel veel over een boek en over de auteur. De inhoudsopgave van VEG! is herkenbaar en sluit aan bij de gehele Jamie Oliver collectie. Het fijne hieraan is ook dat je bij ieder boek weet wat je kunt verwachten en VEG! is hier geen uitzondering op. Door het boek wordt je meegenomen door een selectie aan ‘curry’s & stoofschotels’, gevolgd door ‘hartige baksels’, ‘soepen & sandwiches’, een reeks gerechten ‘uit de oven’, gevolgd door ‘rijst & noedels’, ‘pasta’, ‘salades’, ‘burgers & beignets’, ‘eenpanswondertjes’, maar ook recepten met een feestelijke touch speciaal voor tijdens de brunch, of een altijd gewenste selectie aan vrijdagavondsnacks! Daarnaast vind je in dit boek naast recepten ook handige informatie in het hoofdstuk ‘hints & tips’ en lees je meer over het samenstellen van maaltijden onder het kopje ‘voeding’.

Al met al…
Zijn wij super blij dat Jamie nu ein-de-lijk een compleet vegetarisch kookboek heeft uitgebracht! Wij zijn dol op zijn manier van koken waardoor alles er makkelijk en zorgeloos uitziet. Jamie Oliver laat koken eruit zien alsof het voor iedereen is weggelegd en iedereen het kan, en dat is natuurlijk ook zo! Iedereen kan koken, maar soms kan je een beetje hulp gebruiken van inspiratie of instructies. Wij zijn ook nog lang niet uitgeleerd en doen ook graag inspiratie op bij andere chefs. Wij hebben er een inspiratiebron bij in de boekenkast en kunnen niet wachten om ons een weg door VEG! heen te koken. Onze huidige favoriet: risotto met geroosterde tomaat, zeker als Mr. Oliver himself het bij ons op tafel zet, dan schuiven wij graag aan 😉

Benieuwd geworden naar het kookboek Jamie Oliver’s VEG! of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

VEG!
Jamie Oliver
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Summary
Kookboek review: VEG! van Jamie Oliver
Article Name
Kookboek review: VEG! van Jamie Oliver
Description
Goed nieuws! Jamie Oliver heeft een nieuw kookboek uitgebracht: VEG! Benieuwd geworden naar Jamie's laatste boek? Lees hier wat wij ervan vinden.
Author
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

3 Reacties

 1. Henk Wildschut

  De maten kloppen niet altijd in dit boek in dit boek: de mousaka werd een soep. De uitgever moet bij een nieuwe uitgave de vertaling van de Engelse maten controleren

  Antwoord
  • Daniëlle van Kampen

   Beste Henk,

   Bedankt voor je opmerking! Wat jammer dat de moussaka niet is gelukt! We zullen het meenemen in de feedback 🙂

   Groetjes,
   Daniëlle

   Antwoord
 2. Nathalie

  Ik heb er even over gedaan om het boek te kopen,maar ik heb het nu in mijn bezit en ik vind het een teleurstelling.Veel recepten heb je echt veel ingredienten voor nodig als ik die allemaal moet kopen worden het heel dure menu’s.Er staan ook met regelmaat ingredienten in het rijtje die hier in NL niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn en veel menu’s hebben een erg lange bereidingstijd.Alle foto’s in het boek zien er prachtig uit en je krijgt er zin in om het te eten,maar het zelf maken is voor mij bijna niet te doen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt