Print Friendly, PDF & Email

Parijs staat natuurlijk bekend als de bakermat van de Franse gastronomie en dat merk je! Overal in Parijs vind je fantastische restaurants en boulangeries maar helaas zijn ze niet altijd allemaal even vegan-friendly. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste vegan hotspots van heel Parijs en delen graag onze favorieten in dit artikel! 😉

Aujourdhui a Demain
In het hippe 11e arrondissement vind je het vegan restaurant & concept store Aujourd’hui a Demain. In het restaurant kun je genieten van een uitgebreide brunch, burgers met originele ingrediënten, gezonde bowls en decadente taartjes. Wat ook heel fijn is: alle allergenen staan duidelijk op de kaart en er zijn heel veel glutenvrije opties! Naast het restaurant zit de gelijknamige concept store, waar je naast plantaardige snacks ook duurzame kleding en vegan leren schoenen en tassen kunt kopen!
Aujourdhui a Demain, 42 Rue du Chemin Vert, 75011 Parijs, +33981652001, www.aujourdhui-demain.com

Land & Monkeys
Land & Monkeys is een compleet vegan bakkerij-keten in Parijs, waar je de lekkerste vegan baksels kunt scoren. Van een flaky croissant tot een pain au chocolat, citroen meringue taart en macarons! Ook kun je er terecht voor een hartige lunch met een goed gevulde baguette, quiche of salade. Er zijn inmiddels 5 filialen, verspreid door Parijs in het 4e, 9e, 11e en 14e arrondissement dus er is er altijd wel een in de buurt! Dit is er zeker eentje die je niet kan over slaan 😉
Land & Monkeys Beaumarchais, 86 Bd Beaumarchais, 75011 Parijs, +33954409583, www.land-and-monkeys.com

Le Potager Du Marais
Bij Le Potager Du Marais kun je terecht voor plantaardige variaties op klassieke Franse gerechten zoals hartige crêpes, boeuf bourguignon en Franse uiensoep. Ook ligt er een focus op biologische, fair trade en seizoengebonden producten, daar worden wij blij van! Voor mensen die glutenvrij eten is het ook erg geschikt, op het menu staat namelijk duidelijk aangegeven welke gerechten glutenvrij zijn. Mocht je Le Potager Du Marais willen bezoeken, vergeet dan niet te reserveren want ze zitten al snel vol!
Le Potager Du Marais, 26 Rue Saint-Paul, 75004 Parijs, +33157409857, www.lepotagerdumarais.fr 

Wild & The Moon
Wild & The Moon is de perfecte hotspot voor de health freaks onder ons. Hier vind je voornamelijk koudgeperste sapjes, superfood salades, gezonde snacks en açai bowls. Ook hebben allerlei lekkere warme en koude drankjes, waarin ze hun huisgemaakte plantaardige melk-variaties in verwerken. Wild & The Moon kun je in verschillende buurten van Parijs vinden. Tip: Wild & The Moon zit sinds kort ook in Amsterdam, lees daarover hier meer!
Wild & The Moon Charlot, 55 Rue Charlot, 75003 Parijs, +33186954044, www.wildandthemoon.com

La Maison du Mochi
Bij La Maison du Mochi vind je mochi in allerlei smaken en kleuren. Deze zoete Japanse snack gemaakt van rijstmeel is inmiddels al erg populair aan het worden in Nederland en verovert langzaam de wereld. De snack is niet altijd vegan, maar bij La Maison du Mochi zijn ze dat gelukkig wel! Ook kun je er heerlijke mochi ijsjes vinden, perfect voor warme zomer dagen! 😉
La Maison du Mochi, 120 Rue de Turenne, 75003 Parijs, +33980484253, www.maisondumochi.fr

Lijkt jou het leuk om naar deze hotspots in Parijs te gaan? Of weet jij nog meer leuke hotspots? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
5x vegan hotspots in Parijs
Article Name
5x vegan hotspots in Parijs
Description
Parijs is het hart van de Franse gastronomie. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste vegan hotspots van Parijs en delen die graag!
Author