...

6 concrete tips om meer plantaardig te eten

door | 12 mrt 2022 | Beginnende vegetariër, Flexitarisch, Tip van de maand, Vegan, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Wil jij flexitarisch gaan eten? Of wil je juist overstappen op vegetarische of veganistische voeding? Dit kan soms best lastig zijn! Daarom hebben wij hieronder 6 tips opgesteld die jou helpen je doel te bereiken én vol te houden. 

1. Maak je voorraad meer plantaardig
Wat je in huis hebt, dat eet je. Zorg dus dat jouw koel- en voorraadkast vol ligt met plantaardige producten. Vervang de dierlijke producten door hun plantaardige variant. Denk bijvoorbeeld op het overstappen van magere yoghurt naar de plantaardige variatie op yoghurt in de smaak kokos. Of je favoriete snack met kaas vervangen door dezelfde snack met een plantaardig alternatief voor kaas.

2. Neem je tijd
Je hoeft niet van 3 keer per dag vlees eten in één keer naar een volledig plantaardig eetpatroon te gaan. Sterker nog: op deze manier kun je het jezelf erg lastig maken! Door in kleine stapjes dierlijke producten uit je dieet te halen kun je er rustig aan wennen. Zo houd je het waarschijnlijk langer vol.

3. Kies eens een vleesvervanger
Wil je graag meer plantaardig eten maar vind je vlees heel lekker? Probeer eens een vleesvervanger! Tegenwoordig is de vleesvervanger markt enorm en is de keuze reuze. Vind je het lastig kiezen? Op onze website testen wij vleesvervangers om het je makkelijker te maken!

4. Experimenteer in de keuken
Ben je nog zoekende hoe je jouw favoriete gerechten vegetarisch/veganistisch maakt? Kijk eens in vegetarische of plantaardige kookboeken! Ook op onze website vind je veel recepten om je op weg te helpen. Hier staat niet alleen jouw lievelingseten tussen, maar ook heel veel andere (nieuwe) recepten. Misschien zit hier jouw nieuwe favoriet er wel tussen! 😉

5. Betrek je huisgenoten of familie erbij
Woon jij samen met je ouders, partner of andere huisgenoten? Vertel ze jouw plan! Zo kunnen ze jou helpen om jouw doelen te bereiken. Wie weet willen ze zelfs wel met je meedoen, dit maakt het gemakkelijker om vol te houden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

6. Wees niet te streng voor jezelf
Ben je al maanden heel goed bezig met plantaardig eten, staat er in een restaurant ineens een bitterbal voor je neus! Beperk jezelf niet teveel. Door niet te streng voor jezelf te zijn, zorg je ervoor dat een plantaardig(er) eetpatroon makkelijker vol te houden is. Dus heb jij mega veel zin in die ene bitterbal? Dan neem je toch lekker een bitterbal! Dan kun je daarna je plantaardige patroon weer oppakken. 

Waar liep jij tegenaan toen je begon met plantaardig eten? Heb je nog tips voor beginnende vega’s? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
6 concrete tips om meer plantaardig te eten
Article Name
6 concrete tips om meer plantaardig te eten
Description
Vaker of meer plantaardig eten kan soms best lastig zijn! Daarom delen wij 6 concrete tips om je te helpen plantaardig(er) te gaan eten!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt