Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



NWZV: Sticky gember tempeh met bimi & kokosrijst

NWZV: Sticky gember tempeh met bimi & kokosrijst

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een smaakvol recept voor sticky gember tempeh met bimi en kokosrijst!

Lees meer
NWZV: Ovengroente met gebakken gnocchi, hazelnoten en basilicumdressing

NWZV: Ovengroente met gebakken gnocchi, hazelnoten en basilicumdressing

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een lekker recept voor ovengroente met gnocchi, hazelnoten en basilicumdressing!

Lees meer
NWZV: Gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree & geitenkaas

NWZV: Gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree & geitenkaas

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een (hart)verwarmend recept voor gekarameliseerde bospaddenstoelen met pastinaakpuree en geitenkaas!

Lees meer
NWZV: Groente tortilla’s met refried beans & salsa

NWZV: Groente tortilla’s met refried beans & salsa

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een heerlijk kleurrijk recept: groente tortilla’s met refried beans en salsa!

Lees meer
NWZV: Shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood

NWZV: Shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood

Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! We beginnen de receptenreeks met shakshuka met feta, avocado & zuurdesembrood!

Lees meer
Top 10: vega inspiratie

Top 10: vega inspiratie

Het is bijna zover! Over twee weken gaat de jaarlijkse Nationale Week Zonder Vlees weer van start. Vanaf 8 t/m 14 maart kan je jezelf volop inspireren en motiveren om een weekje te minderen met vlees. Ter voorbereiding op deze week delen wij een top 10 met recepten waarmee je zelfs de grootste vleeseter meekrijgt in de vega keuken!

Lees meer
Vegan moussaka (lactosevrij)

Vegan moussaka (lactosevrij)

Moussaka is een Griekse ovenschotel gemaakt van aubergine, tomatensaus, bechamelsaus en aardappel. Volgens origineel recept maak je ‘m met gehakt en een bechamelsaus met roomboter en melk. Maar vandaag hebben wij een heerlijke veganistische versie voor je! En het klinkt misschien als een hele klus, maar als je onze stappen volgt zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Lees meer
Romige overnight oats met groene kiwi

Romige overnight oats met groene kiwi

We leven in gekke tijden, waarin we extra goed op onze gezondheid moeten letten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dit kan door je lichaam goed te verzorgen en je immuunsysteem te geven wat het nodig heeft, en dat is vitamine C! Daarom delen we vandaag dit recept van romige overnight oats met de groene kiwi’s van Zespri waarmee jij jouw weerstand een boost geeft.

Lees meer
Meer groentes eten: hoe pak je dat aan?

Meer groentes eten: hoe pak je dat aan?

Groentes zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van ons dieet, want ze zijn super gezond! Helaas eten de meeste Nederlanders te weinig groente. Dat komt doordat koolhydraten of vlees(vervangers) vaak als uitgangspunt van de avondmaaltijd wordt genomen. Verse Oogst wil daar verandering in brengen, want hoe kan je er nou voor zorgen dat groentes in jouw gerechten de show stelen? Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn als je denkt vanuit #veggiesfirst!

Lees meer
Pastel de nata (lactosevrij)

Pastel de nata (lactosevrij)

Wil jij deze Valentijnsdag iemand verrassen? Met het gezegde ‘liefde gaat door de maag’ zijn wij het natuurlijk helemaal eens, dus duik de keuken in en probeer een van onze baksels! Wij kijken heel erg uit naar deze momenten waarop je je partner, vrienden of familie kunt verrassen. Daarom delen wij drie heerlijke recepten waarmee je zeker indruk zal maken. Met deze pastel de nata waan je je even in Portugese sferen.

Lees meer
Courgette brownie (lactosevrij)

Courgette brownie (lactosevrij)

Wil jij deze Valentijnsdag iemand verrassen? Met het gezegde ‘liefde gaat door de maag’ zijn wij het natuurlijk helemaal eens, dus duik de keuken in en probeer een van onze baksels! Wij kijken heel erg uit naar deze momenten waarop je je partner, vrienden of familie kunt verrassen. Daarom delen wij drie heerlijke recepten waarmee je zeker indruk zal maken. Bak je graag een wat gezondere lekkernij? Maak dan deze smeuïge courgette brownie!

Lees meer
Soezen met Zwitserse room en chocoladeglazuur (lactosevrij)

Soezen met Zwitserse room en chocoladeglazuur (lactosevrij)

Wil jij deze Valentijnsdag iemand verrassen? Met het gezegde ‘liefde gaat door de maag’ zijn wij het natuurlijk helemaal eens, dus duik de keuken in en probeer een van onze baksels. Wij kijken heel erg uit naar deze momenten waarop je je partner, vrienden of familie kunt verrassen. Daarom delen wij drie heerlijke recepten waarmee je zeker indruk zal maken. Met dit eerste recept maak je prachtige lactosevrije soezen met Zwitserse room en chocoladeglazuur.

Lees meer
Noedelsoep met Thaise wokgroente en geroosterde pinda’s

Noedelsoep met Thaise wokgroente en geroosterde pinda’s

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack wokgroente en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente!

Lees meer
HOW TO: Instructievideo groentehack wokgroente

HOW TO: Instructievideo groentehack wokgroente

Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van pastasaus tot curry en van salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor wokgroente!

Lees meer
Valentijnsmenu: Vegan lavacakes met frambozencoulis

Valentijnsmenu: Vegan lavacakes met frambozencoulis

Valentijnsdag staat voor de deur, en daarom pakken wij uit! Verwen je partner, een vriend(in) of jezelf met dit luxe Valentijnsmenu. We beginnen het diner met een heerlijke venkel-uiensoep met pittige peterselieolie, vervolgens gaan we door met zelfgemaakte tagliatelle met een romige truffelsaus en we eindigen dit heerlijke Valentijnsmenu met een echte guilty pleasure: vegan lavacakes met frambozencoulis! Wie ga jij blij maken met dit diner voor twee?

Lees meer
Valentijnsmenu: Zelfgemaakte tagliatelle met truffel-roomsaus en paddenstoelen

Valentijnsmenu: Zelfgemaakte tagliatelle met truffel-roomsaus en paddenstoelen

Valentijnsdag nadert, en dat is een goede reden om uit te pakken. We kunnen helaas niet lekker uiteten, maar dat betekent niet dat we niet lekker kunnen eten! Verwen je partner, een vriend(in) of jezelf met dit luxe Valentijnsmenu. We begonnen het menu met een heerlijke venkel-uiensoep met pittige peterselieolie. Het hoofdgerecht is een zelfgemaakte tagliatelle met een romige truffelsaus, en dat is niet mis al zeggen we het zelf! We sluiten het menu af met vegan lavacakes met frambozencoulis. Eet smakelijk!

Lees meer
Valentijnsmenu: Venkel-uiensoep met pittige peterselie olie en zelfgebakken witte bolletjes

Valentijnsmenu: Venkel-uiensoep met pittige peterselie olie en zelfgebakken witte bolletjes

Het is alweer bijna zo ver, op 14 februari is het weer Valentijnsdag! En dat is natuurlijk het ideale excuus om lekker uit te pakken in de keuken. Heb jij zin om een geliefde (of jezelf!) lekker in de watten te leggen met een heerlijk driegangenmenu? Begin het diner met deze heerlijk romige venkel-uiensoep met zelfgebakken witte bolletjes!

Lees meer
Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente

Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack ovengroente en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente!

Lees meer
Top 5: muffins

Top 5: muffins

Of je ze nu in de ochtend, middag of avond eet; muffins zijn altijd een goed idee! Muffins kan je op zoveel verschillende manieren samenstellen dat er altijd wel voor ieder wat wils tussen zit. We hebben daarom een heerlijke muffin top 5 voor je samengesteld, zodat je meteen in de keuken aan de slag kan!

Lees meer
HOW TO: Instructievideo groentehack ovengroente

HOW TO: Instructievideo groentehack ovengroente

Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van pastasaus tot boterhamspread en van salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor ovengroente!

Lees meer
BOSH! Healthy Vegan: BBQ-Portobello met aardappelsalade

BOSH! Healthy Vegan: BBQ-Portobello met aardappelsalade

Vandaag delen we met jullie een heerlijke vegan variatie op een BBQ gerecht! Deze geroosterde paddenstoelen zijn sappig, rokerig en verrukkelijk en passen volledig bij de eiwitrijke kikkererwten-aardappelsalade. De suikerarme BBQ-saus is de smaakmaker van dit recept, die ook geschikt is voor allerlei andere gerechten. Wil je meer weten over het kookboek BOSH! Healthy Vegan? Lees dan onze review!

Lees meer
Mexicaanse wortelstoof met zilvervliesrijst en zure room

Mexicaanse wortelstoof met zilvervliesrijst en zure room

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack wortel en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

Lees meer
Top 5: risotto

Top 5: risotto

Het ideale comfort food klaarmaken is echt niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Neem bijvoorbeeld risotto, je kan er echt alle kanten mee op qua smaak, toppings en zelfs kleur (denk bijvoorbeeld aan bieten- of pompoenrisotto). We hebben een overheerlijke risotto top 5 voor je samengesteld zodat je je kan uitsloven in de keuken, met een heerlijk gerecht als resultaat!

Lees meer
HOW TO: Instructievideo groentehack wortel

HOW TO: Instructievideo groentehack wortel

Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van stoofgerecht tot boterhamspread of pastasaaus en van basis voor salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor wortel!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!