Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Gegrilde watermeloen ham met spinaziesalade

Gegrilde watermeloen ham met spinaziesalade

Barbecue en vegetarisch? Die twee gaan geweldig samen! Wij zijn de keuken in gedoken om een super verrassend, vegetarisch barbecuerecept te maken. Een gegrilde ‘ham’, gemaakt van… watermeloen! Wij grilden de watermeloen ham op de Pulse 2000 Elektrische barbecue van Weber. Met dit recept maak je niet alleen een heerlijke gemarineerde watermeloen ham, maar ook een super lekkere salade van spinazie en asperges. Jouw zomerse gezelschap zal opkijken wanneer jij dit prachtige gerecht op tafel zet!

Lees meer
Yoghurt-kiwi ontbijtcake met aardbeien

Yoghurt-kiwi ontbijtcake met aardbeien

Met dit recept maak je een verrukkelijk ontbijtje, vol vitaminen! Deze yoghurt-kiwi ontbijtcake met aardbeien is helemaal niet zo moeilijk te maken, maar ziet er wel bijzonder mooi uit. En, het het smaakt geweldig! Door de Zespri SunGold kiwi’s is de cake lekker fruitig van smaak en krijg je een goede dosis vitamine C binnen. Je ontbijt is een feestje met deze zomerse ontbijtcake! 

Lees meer
Greek style barbecue aubergine met feta

Greek style barbecue aubergine met feta

Aubergine is één van de veelzijdigste groentes die wij kennen in de keuken. Waarom? De aubergine staat er goed om bekend dat het volledig de smaak van het gerecht opneemt. Nu het barbecue seizoen in volle gang is, kan deze paarse trots zeker niet ontbreken op het rooster! Op Griekse stijl geïnspireerd delen wij daarom vandaag een overheerlijk recept voor Greek style BBQ aubergine met feta. Lees hier verder voor het recept!

Lees meer
Bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel

Bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel!

Lees meer
Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

Houd jij ook zo ontzettend van pizza? Wij in ieder geval wel! Het liefste eten we het de hele dag, maar pizza is nou niet echt een ontbijtgerecht. Of toch wel? Met dit recept maak je een ontbijtpizza met heerlijke verse ingrediënten, waaronder ei, spinazie en tomaat! Om het gerecht nóg verrassender van smaak te maken, maken we het af met een avocado-kiwisalsa. Deze maken we met de kiwi’s van Zespri. Een heerlijke combinatie van groenten en fruit!

Lees meer
Een flinke vegan lunch met clubsandwiches, salade en een zoete traktatie!

Een flinke vegan lunch met clubsandwiches, salade en een zoete traktatie!

Wij probeerden de nieuwe boodschappenservice FLINK uit en zetten binnen no-time een flinke vegan picknick op tafel 🙂 Deze clubsandwiches met kaas en rauwkost, spinaziesalade met groenteballetjes en chiapudding met vers fruit zet je, mede dankzij de snelle boodschappen, zo op tafel. Daardoor kan je zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen in de tuin, het park of op het strand. Fijne vegan picknick allemaal!

Lees meer
Wraps met zonnebloempittenspread, rauwkost en koriander

Wraps met zonnebloempittenspread, rauwkost en koriander

Dit recept voor wraps met zonnebloempittenspread komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze zonnenbloempittenspread is zo gemaakt en ook erg lekker op een cracker of een (spelt)broodje. Zonnebloempitten zijn een lichter alternatief voor noten in de lente. Ze bevatten veel vitamines en mineralen zoals vitamine E en ijzer. Ze zijn goed bij een hoog cholesterolgehalte en infecties, en reinigen het lymfesysteem. De wraps zijn ideaal om mee te nemen als lunch. Verpak ze dan per stuk.

Lees meer
Barbecue: gegrilde groenten met Siciliaanse salmoriglio

Barbecue: gegrilde groenten met Siciliaanse salmoriglio

Volgens de weersvoorspellingen hoeven we de komende dagen helaas geen zonnetje te verwachten, maar we houden de moed er gewoon in! Om onszelf in de zomersferen te houden, hebben wij weer een heerlijk barbecue recept voor je klaar staan. Probeer eens deze gegrilde groenten van de BBQ met samoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Klinkt dat je als muziek in de oren? Maak het zelf met dit recept van Oil & Vinegar!

Lees meer
Gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

Gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten

De zomer is hier en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecueën in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen dit jaar uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten!

Lees meer
Mini kiwi-lime breakfast cups met haverkorst

Mini kiwi-lime breakfast cups met haverkorst

Zin in een verrassend, vegan, fruitig ontbijtje? Wij hebben hét recept voor jou! Met dit recept maak je onwijs lekkere kiwi-lime breakfast cups met een haverkost. Het heeft een heerlijke fris-romige vulling van plantaardige kwark, limoen en Zespri kiwi’s. Dit maakt het vegan, verrukkelijk en vol vitamine C! Het fijne is, ze zijn zó gemaakt! Binnen no time zet je dit super feestelijke gerechtje op de ontbijttafel. Geniet ervan!

Lees meer
Gegrilde paksoi salade met paddenstoelen

Gegrilde paksoi salade met paddenstoelen

De paddenstoelen spiesjes waren al een ding, maar door middel van dit recept voor een salade variant presenteer je een nieuwe klassieker! De paksoi en paddenstoelen kunnen besprenkeld met olijfolie gewoon op de barbecue. De dressing is de finishing touch en die maak je snel en simpel van knoflook, gember, sojasaus en citoensap. Niet te vergeten: met nog een beetje sesamolie voor het karakter. Gebakken sesamzaadjes eroverheen, et voila!

Lees meer
Veggie & Vegan hamburgers: polentasticks

Veggie & Vegan hamburgers: polentasticks

Zin in een verrassende burger? Probeer dan het kookboek Veggie & Vegan hamburgers van Jonathan Hade. Het boek staat vol recepten voor vegetarische én veganistische burgers: van een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger tot aan grilled halloumi. In dit boek vind je smakelijke recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, sauzen en nog meer! Combineer bijvoorbeeld je vegetarische burger met zelfgemaakte polentasticks! De ideale combinatie voor jouw burger night. Je vindt hier het recept!

Lees meer
Tempeh ribs met zelfgemaakte barbecuesaus, gegrilde maïskolven en koolsla

Tempeh ribs met zelfgemaakte barbecuesaus, gegrilde maïskolven en koolsla

De zomer is in volle gang, dus het is tijd om lekker te gaan barbecueën! Vaak denk je als eerste aan ribs, worstjes en burgers bij een barbecue, maar je kan onwijs lekker vegetarisch, en ook plantaardig barbecueën. Wij hebben de meest heerlijke vegan ‘ribs’ gemaakt van tempeh! Deze grilde we op de elektrische barbecue van Weber, de Pulse 2000. Bij de tempeh ribs hebben we zelf een verrukkelijke barbecuesaus, gegrilde maïskolven en koolsla gemaakt. Hoe lekker klinkt dat? En het is ook nog eens duurzaam!

Lees meer
Geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing

Geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Vandaag delen wij een heerlijk recept van De Krat: geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en karnemelkdressing!

Lees meer
Van de vegan bakker: Aardbeientaart

Van de vegan bakker: Aardbeientaart

Vandaag delen we het recept voor een super feestelijke en zomerse lekkernij: aardbeientaart. Met dit recept maak je niet alleen een taart die verrukkelijk van smaak is, maar ook eentje die helemaal vegan is! Het recept komt namelijk uit het kookboek ‘Van de vegan bakker’ van meesterbakker Rodolphe Landemaine. Hierin vind je een heleboel heerlijke, veganistische recepten voor brood, gebak, taart, koekjes en meer. Of je vandaag nou iets te vieren hebt of niet, deze geweldige aardbeientaart móet je maken. Gegarandeerd genieten!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Zo simpel, maar zó ongelofelijk lekker. Begin een warme zomerdag met deze frambozen en appel smoothie bowl. Heerlijk verfrissend! Voor de amandelmelk geldt: hoe meer je toevoegt, hoe vloeibaarder de smoothie wordt. Voeg je niet zo veel toe, dan zal je wat meer een sorbetijs structuur krijgen. Ook niet verkeerd als ontbijt, toch? 😉

Lees meer
Vegetarische caesar salade met kikkererwten

Vegetarische caesar salade met kikkererwten

Salades zijn de ultieme uitkomst als je snel iets op tafel wilt zetten, en je maakt hiermee ook nog eens een gezonde keuze! Met het warme weer heb je niet altijd zin in een zware, vullende maaltijd. Een salade kan je helemaal naar eigen smaak en voorkeur samenstellen, lekker licht en easy! Om jullie inspiratie te geven voor zomerse gerechten, delen wij vandaag een heerlijk voedzaam recept voor een vega caesar salade.

Lees meer
Aperol Spritz met grapefruit en tijm

Aperol Spritz met grapefruit en tijm

De mediterrane keuken is te vinden in Europese vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Italië. Erin Gleeson verliet het Amerikaanse Californië om samen met haar gezin van deze bestemmingen te genieten. Op deze lange vakantie deed zij alle inspiratie op voor haar nieuwste boek: het mediterrane forest feast kookboek. Vandaag delen wij het recept voor een lekker drankje: Aperol Spritz met grapefruit en tijm. Tip: maak dit drankje thuis zelf tijdens Koningsdag!

Lees meer
Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsaus

Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsaus

De warme maanden zijn aangebroken, en we hebben al even kunnen genieten van heerlijk zomers weer! Zodra de zon begint te schijnen, is het tijd om de barbecue aan te steken en heerlijk buiten te tafelen. Heb je geen barbecue? Geen paniek! Vandaag delen we een recept dat je ook binnen kan maken om mee naar buiten te nemen voor een zomerse picknick. Met dit wrap recept kan je oneindig combineren met verschillende ingrediënten. Deze Griekse versie met hummus en gegrilde groenten is een echte aanrader. Voor wat extra frisheid kan je er nog een yoghurtsausje bij maken. Makkelijk te bereiden en ideaal om mee te nemen!

Lees meer
Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille

Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille

Afgelopen week hebben wij meegedaan aan een ontzettend leuke challenge: de Tomato Times Challenge 2021. Wij mochten een ontbijttopper bedenken waarbij de tomaten van Prominent de showstopper spelen, en dat was met zulke heerlijke tomaten niet moeilijk! Wij maakten een variant op Turkse eieren, met gepocheerd ei, Griekse yoghurt en heerlijke geroosterde cherrytomaten. Dit gerecht is fris, verrassend en maakt ontbijten een feestje.

Lees meer
Kikkererwtenkookboek: Gao Bao ‘Kip’

Kikkererwtenkookboek: Gao Bao ‘Kip’

Vandaag delen we het recept voor Gao Bao ‘Kip’ uit het boek het Kikkererwtenkookboek. Dit Chinese gerecht is vernoemd naar een gouverneur uit de negentiende eeuw in de provincie Sichuan. Tijdens de culturele revolutie was (de naam van) het gerecht verboden, omdat dat associaties opriep met het Chinese keizerrijk. Tegenwoordig staat het bij vele Chinese restaurants op de kaart. In deze versie zie je een zeer smakelijke vegetarische variant. Er gaan een aantal typische Sichuanese smaakmakers in, waaronder Sichuanese chilipepers en Szechuanpeper.

Lees meer
Mexicaanse rijstsalade met Pulled Oats Tex Mex en mango salsa

Mexicaanse rijstsalade met Pulled Oats Tex Mex en mango salsa

Wij maakten een kruidige Mexicaanse rijstsalade met een pittige mango salsa. Een ideaal zomers gerecht wat geen overbodige luxe is tijdens deze tropische temperaturen. Deze vegan rijstsalade zet je zo op (de picknick)tafel met de nieuwe Pulled Oats Tex Mex. Jouw salade is meteen heerlijk gekruid en de Pulled Oats maakt ook nog dat het een lekkere bite krijgt. Met zulke salades komen wij de zomer wel door! Het recept vind je hieronder.

Lees meer
Comida Mexicana: Flan Mexicano

Comida Mexicana: Flan Mexicano

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: flan Mexicano. Net als de varianten in andere landen is de Mexicaanse flan oorspronkelijk ontstaan uit de klassieke Franse crème caramel. Rosa, de auteur van dit kookboek, heeft flans gegeten van Zuid-Amerika tot Azië. Het is ongelooflijk hoe vergelijkbaar ze allemaal zijn wat betreft smaak en textuur, ook al kunnen de ingrediënten anders zijn. Gelukkig heb je voor de Mexicaanse flan slechts een aantal makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig en is hij snel klaar. Na het afkoelen kun je hem meteen serveren. Lees vooral verder hoe je dit heerlijke dessert thuis maakt!

Lees meer
Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: Sopes de Frijoles negros. Met dit recept maak je klassieke Mexicaanse garnachas die bij veel eetstalletjes worden verkocht. Ze zijn het populairst in het midden en zuiden van Mexico, waarbij iedere streek zijn eigen interpretatie kent. Sopes zijn kleine, dikke tortilla’s met een opstaande rand die belegd zijn met bonen, sla met salsa, groenten zoals aardappel of kool, of zelfs alleen salsa en kaas. Hier lees je hoe je zelf Sopes maakt!

Lees meer
Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Charlotte van het boek Brain Food Smoothies begint al jaren elke ochtend met een smoothie. Hierin mixt zij altijd verschillende groenten en soms een beetje fruit. Een smoothie barst van de vitaminen, mineralen, vezels en gezonde vetten, afhankelijk van de ingrediënten. Een beter begin van de dag kan dus bijna niet! Daarom heeft Charlotte het recept voor een Dandelion Smoothie voor jou, een échte breinfavoriet!

Lees meer
Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten die je vindt in het boek. Vandaag delen wij het recept voor zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread en harissa. De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!