Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

VEGGIE in 20 minuten: Oosterse courgette-spaghetti met broccoli, mango en cashews

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag courgette in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Lees meer

Barbecue: portobello’s met camembert en gevulde paprika met feta

Deze zomer kunnen we ontzettend veel genieten van het mooie weer. En daar hoort natuurlijk barbecuen bij! Je kunt ontzettend veel kanten op met de lekkerste gegrilde groenten. Vegetarische inspiratie nodig? Met de Vega BBQ-box van Marley Spoon krijg je drie recepten en ingrediënten voor een goede vegetarische barbecue. Wij mogen de recepten met je delen! Deze week: portobollo’s met camembert, gevulde paprika met kruidige feta en gemarineerde zoete worteltjes.

Lees meer

Bloemkool flatbread

Deze bloemkool flatbread is weer eens iets heel anders dan je gewone boterham! De bloemkool maakt het heel gezond. Je maakt het ook nog eens heel eenvoudig in de oven, waardoor ‘ie ook lekker knapperig wordt. Allore Foodies deelde met ons het recept!

Lees meer

Libanese keuken: pompoenkibbeh met spinazie, labne en granaatappelmelasse

Pompoenkibbeh, en aardappelkibbeh, wordt gemaakt als er geen vlees mag worden gegeten. Dit is bijvoorbeeld het geval als de christelijke Syriërs of Libanezen vasten. Deze combinatie van kibbeh met uien en granaatappelmelasse is heerlijk! Het recept komt uit het boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Lees meer
112173

Vind je recept



Foodfilmpjes

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!