Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Barbecue: salade met gepofte biet, appel en paneer

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: salade met gepofte biet, appel en paneer uit het prachtige boek Groen op Kolen van Jeroen Hazebroek!

Lees meer

Sinner Saturday: kruimelcake met blauwe bessen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: kruimelcake met blauwe bessen uit het Heel Holland Bakt Winnaarsboek: veel lekkers van Anna van Anna Yilmaz!

Lees meer

Little Green Kitchen: spinazie cottagecheese wafels

Little Green Kitchen is het vegetarische kookboek dat helemaal kids-proof is! Toen wij hoorden dat het duo achter Green Kitchen Stories: David Frenkiel & Luise Vindahl een nieuw boek gingen uitbrengen konden wij ons geluk niet op. De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten. Benieuwd wat wij vonden van Little Green Kitchen? Lees hier het review. Vandaag: spinazie cottagecheese wafels!

Lees meer

Vegan Monday: zwarte bonen spiesjes met tzatziki

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: zwarte bonen spiesjes met tzatziki!

Lees meer

Top 5: recepten met bloemkoolrijst

Laatst zag ik een ontzettend grappig stuk van een comedian die de carrière van bloemkool beschreef. Had jij vijf jaar geleden gedacht dat bloemkool kon worden ingezet als rijst, pizza en hotwings? Ik in ieder geval niet! Om de revival van bloemkool te vieren, deel ik mijn vijf favoriete recepten van bloemkoolrijst: een licht, gezond en koolhydraatarm alternatief op gewone rijst! Benieuwd naar andere recepten met bloemkool? Check dan deze top 5 bloemkoolrecepten!

Lees meer

Barbecue: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst uit het prachtige boek Groen op Kolen van Jeroen Hazebroek!

Lees meer

Sinner Saturday: Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt

Dit recept voor de amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken!

Lees meer

Dips: nachochips en quesodip

Het kookboek DIPS, geschreven door Ramon Brugman, staat vol met smakelijke dipsausrecepten. Van klassiekers zoals tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot Zuid-Afrikaanse butternutspread en Russische groene ajika. Vandaag delen wij niet één, maar twee recepten: nachochips en quesodip. Een Mexicaans feestje!

Lees meer

De Tex-Mex keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Tex-Mex keuken aan bod! De Tex-Mex keuken is afkomstig van de Mexicaans keuken, maar met Amerikaanse invloeden. De Zweedse Jonas Cramby heeft in zijn boek TexMex de lekkerste recepten met ons gedeeld. Denk natuurlijk aan taco’s, maar ook ontbijtrecepten, desserts en cocktails. Maar wat is de Tex-Mex keuken nou precies? In zijn boek gingen we op zoek naar antwoord!

Lees meer

Spaghetti met cherrytomaatjes en pesto van amandel, olijf en peterselie

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor spaghetti met cherrytomaatjes en een homemade pesto van amandelen, olijven en peterselie!

Lees meer

Little Green Kitchen: Groene soep met room wolkjes

Little Green Kitchen is het vegetarische kookboek dat helemaal kids-proof is! David Frenkiel & Luise Vindahl zijn het duo achter Green Kitchen Stories en brachten met Little Green Kitchen een nieuw boek uit. Wij konden ons geluk niet op! De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten. Vandaag delen wij het recept voor groene soep met room wolkjes! Benieuwd wat wij vonden van de rest van Little Green Kitchen? Lees hier de review.

Lees meer

Vegan Monday: portobello burgers met guacamole

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: portobello burgers met guacamole!

Lees meer

Barbecue: spicy wortels met Thaise dipsaus

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: spicy wortels met Thaise dipsaus uit het prachtige boek Groente op de BBQ van Julius Jaspers!

Lees meer

Sinner Saturday: Engelse gember-citroenkoekjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Engelse gember-citroenkoekjes uit het kookboek Natascha Bakt van Natascha van der Stelt.

Lees meer

DIPS: naanbrood en dahl

Het kookboek DIPS, geschreven door Ramon Brugman, staat vol met smakelijke dipsaus recepten. Van klassiekers zoals tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot Zuid-Afrikaanse butternutspread en Russische groene ajika. Vandaag delen wij de recepten voor naanbrood en dahl!

Lees meer

Havermoutpap met kiwi en chiazaad

Ben jij tevreden met je ontbijt? Grote kans van wel, want wij Nederlanders blijken een tevreden volkje. Uit een onderzoek van Zespri kiwi’s naar de ontbijtgewoontes van Nederlands, blijkt wij best gelukkig zijn met ons ontbijt. Toch is er 19% die wel eens wat anders zou willen als ontbijt. Ook staat 23% open voor nieuwe informatie over gezond en lekker ontbijten. Hoor jij bij die groep? Probeer dan eens dit recept! Deze gezonde havermoutpap zit bomvol goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Probeer hem nu zelf! Toch liever zin in een ontbijtbowl met fruit? Probeer dan dit recept van Zespri. 

Lees meer

Geroosterde pastinaak en aardappel met frittata van raapstelen

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor geroosterde pastinaak en aardappel met frittata van raapstelen.

Lees meer

De Maleisische Keuken: gebakken rijst met groente en ei

De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: gebakken rijst met groente en ei ofwel nasi goreng sayur.

Lees meer

Little Green Kitchen: muffins met zoete aardappel en spinazie

Little Green Kitchen is het vegetarische kookboek dat helemaal kids-proof is! Toen wij hoorden dat het duo achter Green Kitchen Stories: David Frenkiel & Luise Vindahl een nieuw boek gingen uitbrengen konden wij ons geluk niet op. De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten. Vandaag: muffins met zoete aardappel en spinazie!

Lees meer

Vegan Monday: Hollandse koolsalade met zeekraal

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: Hollandse koolsalade met zeekraal!

Lees meer

Top 5: recepten met aubergine

Aubergine is ook zo’n klassieke groente, die je in zoveel gerechten kunt gebruiken. Vaak gebruik ik hem door de pasta, maar je kunt hem ook als ster van het gerecht serveren. Ken je de aubergine met miso glazuur al? Of de geroosterde aubergine met yoghurt a la Ottolenghi, of parmigiana di melanze? Lees hier mijn top 5 favoriete gerechten met aubergine!

Lees meer

Barbecue: artisjok met vinaigrette

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: artisjok met vinaigrette uit het prachtige boek Groente op de BBQ van Julius Jaspers!

Lees meer

Sinner Saturday: suikervrije cantuccini zonder tarwe

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Italiaanse cantuccini uit het kookboek Natascha Bakt van Natascha van der Stelt.

Lees meer

DIPS: Ciabatta en Caponata

Het kookboek DIPS, geschreven door Ramon Brugman, staat vol met smakelijke dipsaus recepten. Van klassiekers zoals tzatziki, mangochutney en baba ganoush tot Zuid-Afrikaanse butternutspread en Russische groene ajika. Vandaag delen wij twee recepten:  eentje voor ciabatta en eentje voor de dip caponata. Ciabatta is een luchtig, rechthoekig, plat Italiaans brood en Caponata is een vegetarisch gerecht dat gemaakt wordt van gebakken aubergine in tomatensaus. Probeer het nu zelf!

Lees meer

Gevulde courgette met pittige kaas en Mexicaanse bonensalade

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor gevulde courgettes met pittige kaas en Mexicaanse bonensalade!

Lees meer

De Maleisische keuken: Maleisische dahlcurry met groente

De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: Maleisische dahlcurry met groente!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!