Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

The Curry Guy Easy: Dal Makhani

Dit recept komt uit het boek The Curry Guy Easy. Het kookboek van Dan Toombs staat vol met meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken. Van tandoori-maaltijden tot curry’s en bijgerechten. Vandaag delen wij het recept voor Dal Makhani met jullie. Wees wel gewaarschuwd: deze bonenschotel staat niet een-twee-drie op tafel, maar het is het wachten waard. Probeer het nu zelf!

Lees meer

Barbecue: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Lees meer

De Vega Optie: Schotse eieren

Zelf vleesvervangers maken moeilijk? Nee, dit kan namelijk heel makkelijk. In het nieuwste boek De Vega Optie van Joke Boon deelt zij haar favoriete vleesvervanger recepten, die je zelf thuis kunt maken. Eerder al spraken wij Joke tijdens een interview, maar konden het niet laten om je te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Vandaag: Schotse eieren!

Lees meer

Vind je recept



Foodfilmpjes

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!