Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen

Wij maakten een fantastisch broodje voor bij de koffie of thee. Na het maken van deze zoete koffiebroodjes ruikt je keuken overheerlijk. De broodjes zijn gevuld met romige banketbakkersroom en rozijnen. Wij decoreerden ze met glazuur om ze nog wat mooier en lekkerder te maken. Oh, en ze zijn ook nog eens helemaal lactosevrij!

Lees meer
4 alcoholvrije cocktails om het weekend mee in te luiden

4 alcoholvrije cocktails om het weekend mee in te luiden

Ben jij ook al met je gedachte bij het weekend en zie je jezelf al zitten met een cocktail in je hand? Op de redactie van De Hippe Vegetariër dagdromen we ervan om weer naar buiten te gaan en lekker te kunnen genieten van de zon met een goed drankje! Wij ontvingen van GUTsy Captain Kombucha de zomerse Ginger Lemon Kombucha, wat ons inspireerde om een paar alcoholvrije cocktails te maken. Hier vind je 4 recepten om het weekend mee in te luiden!

Lees meer
Eten als de beste!: Romainesla, komkommer, erwtjes & munt

Eten als de beste!: Romainesla, komkommer, erwtjes & munt

Voeding en gezondheid spelen anno 2021 een steeds grotere rol! We zijn meer bezig met ons welzijn en het instant houden van een gezond en sterk immuunsysteem. De huidige pandemie speelt hierin natuurlijk een grote rol en daar heeft tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall goed op ingespeeld. In zijn nieuwste kookboek Eten als de beste laat hij met zijn zeven basisprincipes en overheerlijke recepten zien dat gezonde voeding niet lastig hoeft te zijn! Vandaag delen wij zijn recept voor een super salade waar je de hele dag op kan teren! Lees meer over Eten als de beste in onze review of bestel het boek hier!

Lees meer
Clafoutis met frambozen

Clafoutis met frambozen

Voor de mensen die clafoutis nog niet kennen: het is een Frans gebakje met kersen en een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Het wordt vooral gegeten als nagerecht, en is heel erg makkelijk om te maken. Wij maakten een clafoutis met frambozen in plaats van kersen, en wat ons betreft is deze variant zeer geslaagd!

Lees meer
Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: komkommer-avocadogazpacho met feta. Perfect als avondmaaltijd, maar koud voor bij de lunch bijna net zo lekker. De rode Spaanse tomatengazpacho kennen we natuurlijk allemaal wel, maar heb je wel eens gazpacho gemaakt met komkommer en avocado als basis? Fris en romig tegelijk, een perfecte (thuis)kantoorlunch!

Lees meer
Parwana: 3x gevuld naanbrood

Parwana: 3x gevuld naanbrood

We eten in Nederland (gelukkig) echt niet alleen maar Hollandse kost. Er zijn zo veel wereldkeukens die heerlijke gerechten te bieden hebben! Wij delen de lekkerste en meest bijzondere recepten uit kookboeken van over de hele wereld. Dit keer maken we kennis met de Afghaanse keuken: uit het kookboek Parwana delen we het recept voor 3x gevuld naanbrood (bolani)!

Lees meer
Geroosterde bloemkool met tahinsaus

Geroosterde bloemkool met tahinsaus

Vandaag delen wij een recept uit het boek Op jacht naar goede voeding van Lina Nertby Aurell en Mia Clase: geroosterde bloemkool met tahin, kurkuma en dukkah! Als je niet naar New York kunt, zal New York naar jou toe moeten komen. Dit gerecht wordt normaal gesproken geserveerd in restaurant abcV op Union Square, maar Lina en Mia hebben het thuis nagemaakt – met een paar gezondheidsjagertwists.

Lees meer
Gezonde snickers (vegan)

Gezonde snickers (vegan)

Deze snickers waren bij ons binnen no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn trouwens helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Lees meer
Vegabijbel: Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas

Vegabijbel: Frittata met spinazie, venkel en geitenkaas

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: frittata met spinazie, venkel en geitenkaas. De anijsachtige smaak van de venkel komt perfect tot zijn recht in deze frisse frittata! Heerlijk in combinatie met de romige geitenkaas. De frittata is perfect als avondmaaltijd, maar koud bij de lunch net zo lekker.

Lees meer
Chocolade en koffie macarons

Chocolade en koffie macarons

Macarons, die prachtige koekjes die je in Parijs overal tegenkomt. Misschien durfde je het nog niet aan om ze te maken, maar probeer het gewoon een keer want het valt echt wel mee! Het is een kwestie van gewoon goed het recept volgen. En wist je dat dit het perfecte koekje is om een tijdje te bewaren? Macarons worden blijkbaar zelfs lekkerder als je ze een paar dagen laat liggen.

Lees meer
Zelf vegan artisjokdip maken

Zelf vegan artisjokdip maken

Voel je de lentekriebels al? De temperatuur gaat een beetje stijgen en de natuur komt weer tot leven! Tijdens een lekkere lentedag in het park mag bij een goede picknick deze smaakvolle vegan artisjokdip niet ontbreken. Heerlijk bij wat rauwkost als snack, maar ook om stokbrood in te dippen bij de borrel. Zelf artisjokdip maken is eigenlijk heel makkelijk en snel. Probeer het zelf!

Lees meer
Het complete Keto-dieet: pizza bianca met champignons en ui

Het complete Keto-dieet: pizza bianca met champignons en ui

Waarschijnlijk heb je al heel wat boeken en artikelen voorbij zien komen die gaan over het minderen van koolhydraten in je voeding. De voedingsgroep ‘koolhydraten’ heeft in de afgelopen jaren niet altijd in een goed daglicht gestaan, en het is ook niet onderbouwd waarom koolhydraten dan zo slecht voor je zouden zijn. Dat wordt uitgelegd in Het complete Keto-dieet kookboek. Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: pizza Bianca. Perfect voor elke pizza lover!

Lees meer
Vegan millionaire shortbread

Vegan millionaire shortbread

Met een millionaire shortbread zul je veel mensen gelukkig maken. Het bestaat uit een zandbodem met een laag karamel en chocolade (klinkt top toch?!) Onze variant is plantaardig en geloof ons, het is eigenlijk zonde om deze shortbread uit te delen!

Lees meer
Vegan pastasalade met crunchy Pulled Oats

Vegan pastasalade met crunchy Pulled Oats

Wij maakten een heerlijk frisse voorjaar pastasalade om mee te nemen op een picknick! Hieronder vind je het recept voor deze veganistische pastasalade met een frisse citroen en oregano dressing. Pastasalade heeft natuurlijk een goede bite nodig, daarvoor voegen we Pulled Oats toe! Je krijgt daardoor veel eiwitten binnen en dat maakt deze salade ook nog eens voedzaam!

Lees meer
Vegan JapanEasy: Vegan ramen salade

Vegan JapanEasy: Vegan ramen salade

Uit het kookboek Vegan JapanEasy van Tim Anderson delen wij een heerlijk plantaardig recept voor een Japanse ramen salade. Plantaardig koken wordt steeds meer de normale gang van zaken bij mensen thuis en dat klinkt ons als muziek in de oren! Heb jij wel zin in een Japanse ramen salade voor op het menu vanavond? Het recept vind je hier!

Lees meer
Makkelijke kokosmakronen met honing

Makkelijke kokosmakronen met honing

Heb je een vrije middag en ben je op zoek naar een leuke activiteit? Probeer dan deze kokosmakronen eens te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig en hebt ze zo gemaakt. Bij ons vervelen ze nooit en mocht je wat extra’s willen dan kun je ze altijd nog versieren met wat chocolade!

Lees meer
Vegetarisch paasmenu: taartjes met pecannoten vulling

Vegetarisch paasmenu: taartjes met pecannoten vulling

Deze taartjes hebben een heerlijke brosse bodem en een pecanvulling die bijna naar koffie smaak. Wij vonden ze echt een heel erg groot succes! Wij maken deze tartelettes met pecanvulling bij onze vegetarische paasbrunch. Je kunt ervoor kiezen om een grote taart te maken of meerdere kleine taartjes. Bewaar er dan wel een paar voor jezelf, want ze zijn zo op!

Lees meer
Vegetarisch paasmenu: mueslibrood met appel

Vegetarisch paasmenu: mueslibrood met appel

Met een plak versgebakken mueslibrood met wat boter bij de koffie maak je ons heel erg blij. Deze variant is redelijk gezond en kun je zonder schuldgevoel eten. Heerlijk met al die stukjes noten, vruchten en rozijnen. En eigenlijk is ‘ie het lekkerst als je hem eet als ‘ie nog een beetje warm is!

Lees meer
Eenvoudige rood fruit millefeuille met knäckegranola

Eenvoudige rood fruit millefeuille met knäckegranola

Pasen staat alweer bijna voor de deur, dus het is de hoogste tijd om na te gaan denken over wat je dit jaar op de paastafel wil zetten! Wil je een keer wat anders dan eten dan ei en ook eens van zoete gerechtjes genieten? Dan is dit recept helemaal voor jou! Deze eenvoudige rood fruit millefeuille met Leksands knäckebröd en vruchtenspreads van St Dalfour is typisch zo’n gevalletje van weinig moeite, groots resultaat! Staat dit prachtige gerecht deze Pasen bij jou op tafel?

Lees meer
Appel-peer strudel met vanillesaus

Appel-peer strudel met vanillesaus

Apfelstrudel is een gebakje uit Oostenrijk. Wij hebben een gezondere en vooral makkelijkere variant gemaakt. Deze appel-peer strudel maak je met filodeeg, wat heerlijk knapperig uit de oven komt. En daar hoort natuurlijk ook vanillesaus bij!

Lees meer
Top 10: recepten met peulvruchten

Top 10: recepten met peulvruchten

Vier samen met ons de Nationale Week Zonder Vlees! Van 8 t/m 14 maart kan je jezelf volop inspireren en motiveren om een weekje de vegetarische keuken te ontdekken. Ter inspiratie voor deze week delen wij verschillende recepten met een vervanger voor vlees in de hoofdrol. In dit artikel delen we 10 recepten met peulvruchten waarmee je heerlijk in de keuken aan de slag kan!

Lees meer
Top 10: recepten met zeewier

Top 10: recepten met zeewier

Vier samen met ons de Nationale Week Zonder Vlees! Van 8 t/m 14 maart kan je jezelf volop inspireren en motiveren om een weekje de vegetarische keuken te ontdekken. Ter inspiratie voor deze week delen wij verschillende recepten met een vervanger voor vlees in de hoofdrol. In dit artikel delen we 10 recepten met zeewier waarmee je heerlijk in de keuken aan de slag kan!

Lees meer
Top 10: tempeh recepten

Top 10: tempeh recepten

Vier samen met ons de Nationale Week Zonder Vlees! Van 8 t/m 14 maart kan je jezelf volop inspireren en motiveren om een weekje de vegetarische keuken te ontdekken. Ter inspiratie voor deze week delen wij verschillende recepten met een vervanger voor vlees in de hoofdrol. In dit artikel delen we 10 recepten met tempeh waarmee je heerlijk in de keuken aan de slag kan!

Lees meer
Top 10: recepten met noten

Top 10: recepten met noten

Vier samen met ons de Nationale Week Zonder Vlees! Van 8 t/m 14 maart kan je jezelf volop inspireren en motiveren om een weekje de vegetarische keuken te ontdekken. Ter inspiratie voor deze week delen wij verschillende recepten met een vervanger voor vlees in de hoofdrol. In dit artikel delen we 10 recepten met noten waarmee je heerlijk in de keuken aan de slag kan!

Lees meer
Top 10: recepten met paddenstoelen

Top 10: recepten met paddenstoelen

Vier samen met ons de Nationale Week Zonder Vlees! Van 8 t/m 14 maart kan je jezelf volop inspireren en motiveren om een weekje de vegetarische keuken te ontdekken. Ter inspiratie voor deze week delen wij verschillende recepten met een vervanger voor vlees in de hoofdrol. In dit artikel delen we 10 recepten met paddenstoelen waarmee je heerlijk in de keuken aan de slag kan!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!