Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Rösti van zoete aardappel en knolselderij met gewokte palmkool

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor rösti van zoete aardappel en knolselderij en serveer het met gewokte palmkool met oude kaas en een kruidig yoghurtsausje!

Lees meer

Krieltjessalade met zeekraal en radijs

De lente is begonnen! De zon schijnt, de vogeltjes tsjirpen, de bloemetjes groeien en wij zijn bijgekomen van Pasen. Tijd voor frisse gerechten die passen bij deze tijd van het jaar met in de hoofdrol: aardappels! Dit jaar is het Power to the Pieper! Je wordt meteen vrolijk van deze frisse salade met krieltjes, zeekraal en radijs die je kunt eten tijdens de lunch, kunt meenemen naar een picknick of kunt serveren bij een barbecue. Wij zijn klaar voor de lente met deze krieltjessalade met zeekraal en radijs!

Lees meer

De Duitse keuken: kleine aardappelknoedels met romige spinazie

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Duitse keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Strudel + Knödel van Anja Dunk. Vandaag delen wij het recept voor kleine aardappelknoedels met romige spinazie. Romige spinazie wordt in Duitsland traditioneel als bijgerecht geserveerd en wordt vaak gegeten met aardappelpuree en een gebakken ei. Dit is een andere versie van aardappels, eieren en spinazie. In dit recept worden de knoedels gebonden door de bloem en het ei en elke aardappel is daarvoor geschikt!

Lees meer

Vegan Monday: Japanse curry

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met gepaneerde aubergine, courgette & rode paprika.

Lees meer

Hoe maak je zelf thuis: feta kaas

Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool. Allemaal producten die wij vaak halen in de supermarkt. Maar wist je dat je al deze producten ook makkelijk zelf kunt maken? Gewoon thuis, in jouw eigen keuken! Wij hebben hulp ingeroepen van de experts om je de komende weken te helpen met wennen aan eten zelf inmaken, fermenteren en gisten. Met een beetje tijd en liefde verandert je eten in de meest smakelijke creaties. Vandaag maken we feta kaas, met behulp van het kookboek: Over Rot! van Meneer Wateetons.

Lees meer

Sinner Saturday: Pecan Fudge met pecannoten en kokosrasp

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Pecan fudge vegan witte chocoladefudge met pecannoten en kokosrasp uit het kookboek 100 luxe koekjes van eigen deeg van Elisabeth Scholten.

Lees meer

Vind je recept



Foodfilmpjes

Wie is De Hippe Vegetariër?

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!