Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Onze 10 favoriete zoete bakrecepten

Onze 10 favoriete zoete bakrecepten

Het is een gekke wereld waarin we nu leven, dus je zult vast wat afleiding kunnen gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij onze 10 favoriete zoete bakrecepten!

Lees meer
Keto pindasoep met kokos

Keto pindasoep met kokos

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat er voor je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Een goed voorbeeld van een voedzame maaltijdsoep is deze pinda-kokossoep die we vandaag maken. We maken de soep met pindakaas en voegen sambal toe voor wat pit! We serveren de soep met pinda’s, paksoi en taugé.

Lees meer
Top 10: koken met weinig ingrediënten

Top 10: koken met weinig ingrediënten

Het is een gekke wereld waarin we nu leven, dus je zult vast wat afleiding kunnen gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij 10 recepten met weinig ingrediënten!

Lees meer
Sinner Saturday: kleurrijke wolkenzoentjes

Sinner Saturday: kleurrijke wolkenzoentjes

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Bakpret met kinderen: kleurrijke wolkenzoentjes!

Lees meer
Vrijmibo met het gezin: met deze recepten sluit jij de week af!

Vrijmibo met het gezin: met deze recepten sluit jij de week af!

Het is een gekke wereld waarin we nu leven, dus je zult vast wat afleiding kunnen gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij met jullie een aantal recepten voor een gezellige Vrijmibo met het gezin!

Lees meer
Onze 10 favoriete recepten voor het hele gezin

Onze 10 favoriete recepten voor het hele gezin

Het is een gekke wereld waarin we nu leven, dus je zult vast wat afleiding kunnen gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij onze 10 favoriete recepten voor het hele gezin!

Lees meer
Onze 10 favoriete vega(n) budget recepten

Onze 10 favoriete vega(n) budget recepten

Ook in moeilijke tijden is het belangrijk om goed te blijven eten. Genoeg goede voedingsstoffen en vitaminen binnenkrijgen is essentieel voor de weerstand, juist nu. Heb jij nu zeeën van tijd om lekker te kokkerellen, of zit je door de maatregelen tegen het coronavirus zonder werk en even krap bij kas? We’ve got you! Wij zetten onze 10 favoriete vega(n) budget recepten op een rij!

Lees meer
Top 10: makkelijke meal prep maaltijden

Top 10: makkelijke meal prep maaltijden

Een slimme meid is goed voorbereid. Meal prepping, oftewel het voorbereiden van je maaltijden, is hartstikke handig. Niet alleen bespaart het tijd en geld, ook eet je een stuk bewuster. Dat is waarom wij vandaag onze top 10 makkelijke meal prep maaltijden met jullie delen! Wil je hier meer over weten, neem dan eens een kijkje bij onze eerdere blogpost over meal prepping.

Lees meer
Sinner Saturday: regenboogkwarktaart

Sinner Saturday: regenboogkwarktaart

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Bakpret met kinderen: regenboogkwarktaart!

Lees meer
10 recepten voor een goede weerstand

10 recepten voor een goede weerstand

Het leven staat momenteel wat op z’n kop, jullie kunnen vast wat afleiding gebruiken. Dat is waarom wij van team De Hippe Vegetariër jullie de komende tijd zullen overladen met positiviteit. Leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Wij blijven doorgaan. Vandaag delen wij met jullie 10 recepten voor een goede weerstand!

Lees meer
De Cypriotische keuken: flespompoen uit de oven met gedroogde kersen

De Cypriotische keuken: flespompoen uit de oven met gedroogde kersen

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cypripriotische keuken. Uit het boek Cyprus, delen we met jullie het volgende recept: flespompoen uit de oven met gedroogde kersen en tahin!

Lees meer
NWZV: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast

NWZV: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast

Het is vandaag dag 7 van de Nationale Week Zonder Vlees: helaas alweer de laatste dag. We hopen dat we jullie deze week hebben mogen inspireren en wellicht gemotiveerd hebben wat vaker te kiezen voor vega. Het is tijd voor onze laatste twee NWZV (nationale week zonder vlees) recepten. Te beginnen met: paddenstoelen met zeezoutboter en tijm op toast. Simpel, maar super lekker!

Lees meer
NWZV: sushi burrito

NWZV: sushi burrito

Het is alweer dag 5 van de Nationale Week Zonder Vlees. We beginnen deze dag met een sushi burrito! Deze burrito is niet alleen onwijs lekker, hij is ook nog eens heel geschikt om mee naar werk of school te nemen. Wikkel de burrito in wat aluminiumfolie en geniet van een heerlijk vegetarische lunch tijdens de Week Zonder Vlees!

Lees meer
NWZV: Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh

NWZV: Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh

Dag 4 van de Nationale Week Zonder Vlees is aangebroken. Wat staat er vandaag op de planning? Ten eerste vertellen wij jullie iets over onze laatste vegetarische eiwitbron: soja. We hebben hieraan een heerlijk recept gekoppeld, namelijk een Oosterse salade met sojabonen en gemarineerde tempeh. Tot slot zullen wij vanmiddag nog een Mexicaans recept met peulvruchten met jullie delen. Oftewel, weer heel veel lekkere vega inspiratie!

Lees meer
NWZV: ramen met zeewier

NWZV: ramen met zeewier

Het is eindelijk zover, de Nationale Week Zonder Vlees is van start gegaan! De afgelopen weken nodigden wij heel Nederland uit hieraan deel te nemen en dat wierp zijn vruchten af. Vandaag begin jij samen met heel veel Nederlanders aan een week zonder vlees! Zoals beloofd zullen wij je deze hele week overladen met vegetarische recepten. Ons tweede recept van vandaag: ramen met zeewier!

Lees meer
NWZV: witte bonensoep met pasta en Parmezaanse kaas

NWZV: witte bonensoep met pasta en Parmezaanse kaas

Het is eindelijk zover, de Nationale Week Zonder Vlees is van start gegaan! De afgelopen weken nodigden wij heel Nederland uit hieraan deel te nemen en dat wierp zijn vruchten af. Vandaag begin jij samen met heel veel Nederlanders aan een week zonder vlees! Zoals beloofd zullen wij je deze hele week overladen met vegetarische receptjes. Te beginnen met deze heerlijke witte bonensoep met pasta en Parmezaanse kaas!

Lees meer
Top 5: Nationale Week Zonder Vlees recepten

Top 5: Nationale Week Zonder Vlees recepten

Morgen is het eindelijk zover: de Nationale Week Zonder Vlees gaat van start! Dit initiatief van onze eigen Isabel Boerdam vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Wij doen natuurlijk allemaal mee, jullie ook? Om je te voorzien van genoeg inspiratie om een week gezond én lekker te eten, hebben wij het Week Zonder Vlees magazine gemaakt. Hierin staat hoe je vlees op een volwaardige manier kunt vervangen. Denk aan het gebruiken van eieren, peulvruchten, noten, zeewier, oesterzwammen of een kant-en-klare vleesvervanger. Wij zetten daarom vijf recepten voor je op een rij, waar zo’n vleesvervanger de hoofdrol in speelt!

Lees meer
Vegetarisch menu met 14 recepten voor de Nationale Week Zonder Vlees!

Vegetarisch menu met 14 recepten voor de Nationale Week Zonder Vlees!

Zoals jullie weten is het bijna zover! Van 9 t/m 15 maart is het alweer de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees! Daar doen wij elke dag aan mee, maar tijdens deze weken dagen wij ook alle carnivoren en flexitariërs uit om één week volledig vegetarisch te eten. Om te laten zien dat vegetarisch eten niet saai of moeilijk hoeft te zijn, plaatsen we elke dag een lunch en diner recept om je op weg te helpen!

Lees meer
Sinner Saturday: voorjaarstaart met vers lentegroen

Sinner Saturday: voorjaarstaart met vers lentegroen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag een voorjaarstaart met vers lentegroen uit het kookboek Puur patisserie van Jennifer Hart Smith!

Lees meer
Kruidige bloemkoolsteaks met couscoussalade

Kruidige bloemkoolsteaks met couscoussalade

Met een goede grill zet je in een handomdraai deze snelle couscoussalade met kruidige bloemkoolsteaks en overige seizoensgroenten op tafel. Onze bloemkoolsteaks zijn bereid in de OptiGrill Elite van Tefal en gemarineerd in harissa, komijn, paprikapoeder en agave. We serveren ze met een couscoussalade met gegrilde groene asperges, plakjes radijs en garneren met verkruimelde feta en een zelfgemaakte pesto van munt en amandelen.

Lees meer
Vers uit de oven: de lekkerste vegetarische saus met aubergine

Vers uit de oven: de lekkerste vegetarische saus met aubergine

Het kookboek Vers uit de oven is geschreven door de Londense Ajda Mehmet. Door middel van eenvoudige tips en trucs, én natuurlijk heerlijke recepten, leert zij ons hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je oven. Want zoals ze zelf schrijft: ‘je oven is het Zwitserse zakmes onder de keukenapparatuur’! Vandaag delen wij wederom een recept uit dit boek: de lekkerste vegetarische saus met aubergine!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!