Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!


Colorful food: spinaziesoep

Colorful food: spinaziesoep

Spinaziesoep? Ja echt, spinaziesoep! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een zak spinazie in huis haalt. Maar geloof ons: deze spinaziesoep uit ‘Colorful food’ smaakt heerlijk! Door de toevoeging van kokosmelk en hüttenkäse is deze soep super romig. Wij vinden het een blijvertje!

Lees meer
Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Bulgur met geroosterde puntpaprika, olijfolie en venkel

Wij zijn dol op olijfolie en gebruiken het vaak in onze recepten. Vooral bij het bakken van groentes in de oven is olijfolie onmisbaar. Deze lekkere bulgur met geroosterde puntpaprika en venkel hebben wij gemaakt met de olijfolie van Venta del Barón: een duurzame olijfolie! Heerlijk met de olijven en de ricotta. Lees hier hoe je het zelf maakt!

Lees meer
Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade

Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade

Hmm, kan ik dit koekje nog wel nemen? Bestel ik een salade of toch een frietje? Nou, ik sla die taart wel even over… Niets daarvan! Vandaag is het internationale ‘Eet wat je wil’-dag! Deze dag is in het leven geroepen om mensen een positief gevoel te geven over hun lichaamsgewicht en om de stress van een dieet eens weg te nemen. Vandaag kun je dus zónder twee keer nadenken een lekkere punt van deze vegan cheesecake met pindakaas en chocolade opscheppen. Lees hier hoe je deze goddelijke taart zelf maakt! 

Lees meer
Vegan sausage rolls met zoete mosterddip

Vegan sausage rolls met zoete mosterddip

Ken jij ze nog, de nostalgische worstenbroodjes? Met de plantaardige worsten van Future Farm kan jij deze worstenbroodjes zelf in elkaar draaien. Leuk om te serveren op een feestje of lekker zelf van te genieten met de lunch. Samen met de gekarameliseerde ui en een zoete mosterddip weet je zeker dat dit recept zal slagen! Heb jij nu al zin om dit te serveren? Lees in dit recept hoe je deze vegan sausage rolls maakt!

Lees meer
Plantaardig: Tempehwraps met tahin en augurken

Plantaardig: Tempehwraps met tahin en augurken

Het recept voor deze lekker vullende, smaakvolle wrap, komt uit het kookboek ‘Plantaardig’. Doordat de tempeh in dit gerecht wordt gefrituurd krijgt het een knapperige bite. De wrap wordt afgemaakt met Israëlische ingrediënten en smaakcombinaties zoals tahin, rode ui en augurk. Dit zorgt voor een lekkere frisse tegenhanger van de tempeh. Het zal net zijn alsof je deze wrap bij een foodtruck in Tel Aviv hebt gehaald!

Lees meer
Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar

Visvrije tonijn pizza met zwarte olijven en cheddar

Het is vandaag de Dag van det Tonijn! Op deze dag wordt echt aandacht geschonken aan deze super populaire vis, waardoor er overbevissing is ontstaan. Sinds een paar jaar zijn er verschillende plantaardige varianten van tonijn op de markt waarmee deze vissoort makkelijk kan worden vervangen. Joepie! Zo kunnen wij op deze Dag van de Tonijn deze heerlijke visvrije pizza maken. Maak jij hem vandaag ook?

Lees meer
Top 5: Italiaanse recepten

Top 5: Italiaanse recepten

Je kunt ons wakker maken voor heel veel recepten, maar velen van ons vallen toch voor de Italiaanse keuken. Maak ons dus wakker voor een verse pasta of een romige risotto. De Italiaanse keuken leent zich perfect voor vegetarische gerechten. Met deze 5 favorieten hoef je maar je ogen te sluiten en je zit in de Italiaanse zon!

Lees meer
Vegan snickers

Vegan snickers

Deze snickers waren bij ons in no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Lees meer
Bruschetta’s met gegrilde groenten

Bruschetta’s met gegrilde groenten

Heb jij zin om een nieuw hapje aan je gasten uit te delen? Of ben jij toe aan een nieuw lunchrecept? Probeer dan deze groente bruschetta’s eens! Minstens net zo lekker als de klassieke bruschetta, maar dan net even anders. Voor deze bruschetta’s gebruiken wij gegrilde courgette en gele paprika. Deze snack mag natuurlijk niet ontbreken op een gezellige avond! Lees hier hoe je ze zelf maakt.

Lees meer
Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta

Samen op weg naar beter eten: Brandnetel-daslook volkorenpasta

Dit Italiaans geïnspireerde pastagerecht uit ‘Samen op weg naar beter eten’ is gemaakt met onkruid uit eigen tuin. Zo is onkruid ineens geen onkruid meer! De groene lente vulling is van brandnetel en daslook, wat een beetje als knoflook proeft. De zijdezachte saus van plantaardige vervanging voor boter met kruiden maakt dit gerecht helemaal af. Een perfect gerecht voor de lente! 

Lees meer
De favoriete recepten van de redactie

De favoriete recepten van de redactie

Zoals je weet zijn we bij De Hippe Vegetariër gek op koken en eten! We ontdekken graag nieuwe gerechten en maken deze met veel plezier voor onze vrienden, familie en voor jullie: de lezers van ons blog. Maar wat zijn eigenlijk onze favoriete gerechten van dit moment? In dit artikel vertellen we je welke dit zijn en waarom.

Lees meer
Havermoutpap met kiwi en chiazaad

Havermoutpap met kiwi en chiazaad

Ben jij tevreden met je ontbijt? Grote kans van wel, want wij Nederlanders blijken een tevreden volkje. Uit een onderzoek van Zespri kiwi’s naar de ontbijtgewoontes van Nederlanders, blijken wij best gelukkig te zijn met ons ontbijt. Toch is er 19% die wel eens wat anders zou willen als ontbijt. Ook staat 23% open voor nieuwe informatie over gezond en lekker ontbijten. Hoor jij bij die groep? Probeer dan eens dit recept! Deze gezonde havermoutpap met kiwi, chiazaad, appelsap en munt zit bomvol goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Probeer hem nu zelf! Toch liever zin in een ontbijtbowl met fruit? Probeer dan dit recept van Zespri.

Lees meer
Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Frisse voorjaarssalade met gepofte krieltjes van de barbecue

Nu de lente weer voor de deur staat kunnen wij eindelijk de winterse dagen achter ons laten! De lente staat in teken van groeien en bloeien, en hoe beter te genieten van het voorjaar dan met een lauwwarme voorjaarssalade met seizoensgebonden ingrediënten zoals gepofte krieltjes, radijs, veldsla en een frisse dille-yoghurtdressing. Deze heerlijke salade maak je met gewoon de Weber Pulse 2000 Elektrische barbecue! Benieuwd hoe je deze vegan voorjaarssalade op tafel zet? Het recept vind je hieronder. Opzoek naar meer barbecue inspiratie? Check dan dit heerlijke tempeh ribs recept of deze gegrilde watermeloen ham!

Lees meer
Het kleine boek voor sauzen: Mayonaise

Het kleine boek voor sauzen: Mayonaise

Mayonaise: een veelzijdige saus waar veel Nederlanders gek op zijn. Bij een patatje, op een broodje of als basis voor andere sauzen, mayonaise is op zoveel dingen heerlijk! Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen in de winkel, maar neem eens de tijd om het zelf te maken. Je zult versteld staan van het resultaat! Met dit recept voor mayonaise uit ‘Het kleine boek voor sauzen’ heb je in een handomdraai een heerlijke saus op tafel. 

Lees meer
Knolselderij – sinaasappel – hazelnoot van restaurant Wils

Knolselderij – sinaasappel – hazelnoot van restaurant Wils

Groente naar een hoog niveau tillen en een ode brengen aan de ware oerkracht van alle keukens: vuur. Daar staat het met een Michelin ster bekroonde Restaurant Wils voor. Dit heerlijke plantaardige gerecht van knolselderij, sinaasappel en hazelnoot werd gemaakt tijdens Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel liveshow. Wij hebben het toen mogen proeven en we vonden het ontzettend lekker!

Lees meer
Zuurdesembrood met vegan boterhamworst en frisse toppings

Zuurdesembrood met vegan boterhamworst en frisse toppings

Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekker broodje? Je hebt het gevonden! Kreeg jij vroeger ook vaak een broodje met boterhamworst mee naar school? Wij wel. Deze vegan boterhamworst neemt ons dan ook helemaal mee terug naar ons broodtrommeltje op de basisschool! Met de heerlijke frisse toppings op dit broodje wordt deze vegan lunch echt een traktatie.

Lees meer