Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Top 5: chocolade recepten

Top 5: chocolade recepten

Laten we eerlijk zijn; chocolade is nou eenmaal een van de lekkerste dingen die er is. Van chocolade granola tot een chocolade kwarktaart, wij vinden het allemaal heerlijk! Als jij ook een chocoladeliefhebber bent, duik dan de keuken in om een van deze gerechten in elkaar te flansen. Let’s have a cholovely day!

Lees meer
Bulgur maaltijdsalade met pompoen, rode ui en feta

Bulgur maaltijdsalade met pompoen, rode ui en feta

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, deelde wij de afgelopen paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Vandaag de laatste van deze reeks: bulgur maaltijdsalade!

Lees meer
Goed eten: gegrilde sla en kruisbessen met popcorn

Goed eten: gegrilde sla en kruisbessen met popcorn

Een hete grillpan of barbecue kan een ietwat verlept kropje sla omtoveren tot iets opvallend lekkers. Hoe je dat precies doet? Dat lees je hier! Vandaag delen wij een recept uit het nieuwe boek van chefkok Tom Hunt: Goed eten. In dit boek laat Hunt zien dat ook gastronomisch koken duurzaam kan zijn. Wil je meer weten over dit boek, lees dan hier onze review!

Lees meer
Vegetarische caesar salade met kikkererwten

Vegetarische caesar salade met kikkererwten

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met deze vega caesar salade!

Lees meer
Top 5: snelle recepten

Top 5: snelle recepten

De vakantie zit er weer op. Werk, school en je vaste lesjes bij de sportclub; je mag weer van start. Allemaal heel erg leuk natuurlijk, maar ook wel een beetje veel. Helemaal zo net na de vakantie. Om jullie een beetje op weg te helpen bij deze overgang, hebben wij een aantal makkelijke en snelle recepten verzameld. Zo sta je na een lange dag werken niet ook nog eens uren in de keuken én bewaar je wat vrije (relax)tijd voor jezelf. Zie hier onze top vijf snelle recepten!

Lees meer
Zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing

Zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met deze zoete linzensalade!

Lees meer
Puur en makkelijk: courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten

Puur en makkelijk: courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten

Dit recept voor een snelle frisse tabouleh komt uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar rond, en aan de hand van het boek leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees hier onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor courgette-farrosalade met geroosterde hazelnoten!

Lees meer
Top 5: recepten met kokosnoot

Top 5: recepten met kokosnoot

Kokos is een van mijn favoriete smaakmakers. Het is in verschillende vormen te vinden, waarbij kokosmelk toch wel echt mijn favoriet is. De kokosnoot heeft een goede reputatie. Het is dan ook niet voor niets dat deze smaakmaker zijn eigen dag heeft gekregen: de dag van de kokosnoot! 2 september is het zover en aangezien voorpret de leukste pret is, delen wij vandaag alvast onze top 5 recepten met kokosnoot!

Lees meer
Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

De zomervakantie zit er helaas weer op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met deze bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto!

Lees meer
Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Puur en makkelijk: bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Een snelle frisse tabouleh voor een zonnige dag, uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar door, en leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees ook onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel!

Lees meer
Top 5: vakantierecepten

Top 5: vakantierecepten

Het is tijd om vakantie te vieren. En of je dat nou doet in eigen land of niet, samen maken we er een feestje van! Vandaag delen wij met jullie onze top 5 vakantierecepten. Deze gerechten nemen je op reis door Italië, Zuid-Cyprus, de Elzas, de Provence en Spanje!

Lees meer
Bloemkool van de barbecue

Bloemkool van de barbecue

In de zomer wil je vaak wat lichter eten dan tijdens de wintermaanden. Een barbecue is dan dé gelegenheid om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool op de BBQ en serveer ‘m met een zelfgemaakte groenekruidensaus en een flinke klodder Vadouvan Bistro Sauce. Zo heb jij met dit recept van Oil & Vinegar je portie vitamientjes voor vandaag in één klap binnen geharkt.

Lees meer
De Sardinische keuken: gesmoorde artisjokken met salie

De Sardinische keuken: gesmoorde artisjokken met salie

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Sardinische keuken. Uit het mooie kookboek Bitterzoete honing van Letitia Clark delen wij vandaag het heerlijke recept voor gesmoorde artisjokken met salie!

Lees meer
Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen

Vegetarische barbecue: Mexicaanse mixed grill van paddenstoelen

Nu het zonnetje volop schijnt, eet ik het liefste alle avonden buiten. Heerlijk met vrienden of familie uitgebreid tafelen in de tuin of gewoon de barbecue mee naar het park. Vaak wordt er bij barbecue gedacht aan veel vlees en vette sauzen. Maar met barbecueën kun je zo veel meer kanten op. In het boek Vegetarische BBQ  vind je 125 originele gerechten voor barbecue en gril. Eén van die originele gerechten is deze mixed grill van paddenstoelen.

Lees meer
Zes tips voor een gezonde vegetarische barbecue en picknick

Zes tips voor een gezonde vegetarische barbecue en picknick

Het BBQ-seizoen is weer begonnen! Als je vegetariër bent en op je lijn wilt letten, kan dat soms best een beetje lastig zijn. Een barbecue staat immers vaak gelijk aan veel vlees, brood, sauzen en alcohol en daar heb je nu juist geen behoefte aan. Maar gelukkig hoeft het niet te betekenen dat jij deze gezellige momenten in het park met familie en vrienden hoeft te missen omdat je gezond en vegetarisch eet. Sterker nog, het is een mooie kans om iedereen om je heen te inspireren door te laten zien hoe lekker, gezond en vegetarisch je juist op zulke momenten kunt eten. Hoe je dat doet? Charlotte van Puur Figuur geeft ons tips!

Lees meer
Alles over bleekselderij

Alles over bleekselderij

Apium gravaolens, dat klinkt leuk én het is de wetenschappelijke naam voor bleekselderij. Tegenwoordig valt het me op dat er veel onzin op het internet te vinden is over bleekselderij, waarin bleekselderij wordt bestempeld als een ‘negatieve voedingswaarde’, wat betekent dat het meer kcal zou kosten om bleekselderij te verbranden dan dat het oplevert. Helaas is dat niet het geval, zo’n wondermiddel is het nu ook weer niet. Wat is er dan wel zo gezond aan en waar komt het vandaan? Dat lees je hier!

Lees meer
100% volkoren: roggecrêpes met kersen

100% volkoren: roggecrêpes met kersen

Uit het prachtige en informatieve boek 100% volkoren van Emily Ezekiel delen wij vandaag dit lekkere recept voor roggecrêpes met kersen. Deze luchtige, smakelijke crêpes hebben een lichte nootachtige smaak en zijn ideaal voor een zondags ontbijt of brunch met vriend(inn)en! Roggemeel is heel compact en donker, maar zit ook boordevol vezels. Daar waar het in het boek 100% volkoren allemaal om draait. Lees hier onze review van het boek!

Lees meer
Zelf barbecuesaus maken met 4 ingrediënten

Zelf barbecuesaus maken met 4 ingrediënten

Het barbecueseizoen is van start en dat betekent dat wij ieder moment aangrijpen om de kolen aan te steken en de lekkerste groentecreaties maken! Tijdens het BBQ seizoen mag deze klassieker niet ontbreken: barbecuesaus. Lekker over een vegetarisch spiesje, maar ook om tempeh in te marineren voor huisgemaakte tempehribs. Zelf vegan barbecuesaus maken is eigenlijk heel makkelijk en snel. Probeer het zelf!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!