Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!


Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Top 5: vegan Sinterklaas recepten

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Hij is alweer een tijdje in ons land en vandaag vieren we de memorabele dag van deze goed heiligman. Wij hebben daarvoor speciaal voor jullie een top vijf van vegan Sinterklaas recepten gemaakt om vandaag lekker van te kunnen genieten. Let op: het laatste recept met kruidnoten is niet vegan, maar de roomboter en chocolade kunnen makkelijk vervangen worden door plantaardige producten. Lees snel verder!

Lees meer
Vegan Turkse pizza

Vegan Turkse pizza

‘Helaas zal je de vegan Turkse pizza niet snel in het nachtleven voorbij zien komen, maar des te leuker hem dan zelf te maken, toch?’ In het kookboek High protein laat Hannah Vreugdenhil met o.a. veganistische recepten zien dat genoeg eiwit eten hartstikke leuk en lekker kan zijn! Vandaag delen wij haar makkelijke recept voor ‘vegan Turkse pizza’. 

Lees meer
Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels

Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels

Voor de sobanoedels in dit gerecht heb je geen pastamachine nodig, alleen je handen! Wij hebben daarnaast nog zelf een Japanse bouillon gemaakt, maar mocht je wat minder tijd hebben dan kun je er altijd voor kiezen om een kant-en-klare paddenstoelenbouillon en kant-en-klare sobanoedels te gebruiken. Ga jij aan de slag met deze Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels, paksoi, paddenstoelen en broccoli?

Lees meer
Salade van bietenblad en gierst

Salade van bietenblad en gierst

Food waste voorkomen en groenten optimaal benutten, dat staat centraal in ‘no waste groenten‘, het nieuwe kookboek van Sophie Gordon. Wij mochten dit recept voor een salade van bietenblad en gierst uit haar boek vandaag met jou delen! Dit gerecht kun je serveren als bijgerecht, maar dient ook goed als hoofdgerecht! Verdubbel dan alleen even het recept 😉 Pssst.. eerder deelden we al onze review over dit kookboek, die lees je hier!

Lees meer
Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente

Gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente

We leven in een tijd waar alles steeds duurder wordt, zo ook de boodschappen. Gelukkig kun je met dit heerlijke budget recept thuis een heerlijke maaltijd op tafel zetten voor slechts €2,15 per persoon. Dit recept is ideaal om in het weekend te maken of als voor/bijgerecht tijdens de feestdagen. Lees snel verder!

Lees meer
Pasta met walnotensaus

Pasta met walnotensaus

Met een goed pastarecept kun je ons altijd blij maken en al helemaal wanneer wij de sauzen zelf mogen bereiden! Dit recept komt uit het kookboek ‘De smaak van het bos’ van Bernadette Wörndl, waarbij je zelf het bos in kunt gaan om ingrediënten te verzamelen. Zo kun je namelijk voor dit recept de veldsalie en walnoten zelf zoeken in het bos! Lees hier het recept.

Lees meer
Perfect voor Sinterklaas: vegan gevulde speculaas

Perfect voor Sinterklaas: vegan gevulde speculaas

Het is bijna 5 december en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij zijn de keuken in gedoken en hebben het perfecte recept voor gevulde speculaas voor je. Eerder lieten we al zien hoe je zelf amandelspijs kunt maken en dat recept sluit helemaal aan bij de gevulde speculaas. Want gevulde speculaas is eigenlijk niets meer dan twee plakken speculaas met amandelspijs ertussen. En die combinatie is fantastisch!

Lees meer
Japanse kimchi ramen

Japanse kimchi ramen

Vandaag staat er vegetarische kimchi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Lees meer
Kimchi

Kimchi

Fermenteren is helemaal hot! Misschien wel een van de bekendere eindproducten van deze conserveertechniek is kimchi. Dit gerecht komt uit Korea en wordt daar veelal gegeten als bijgerecht naast bijvoorbeeld rijst of bimbimbap. Voor kimchi wordt meestal kool gebruikt, zo ook in dit recept uit het kookboek ‘Zuurgoed’ van Sanne Zwart. Leer hier hoe jij zelf kimchi kunt maken!

Lees meer
Vegan moussaka

Vegan moussaka

Moussaka is een Griekse ovenschotel gemaakt van aubergine, tomatensaus, bechamelsaus en aardappel. Volgens origineel recept maak je het met gehakt en een bechamelsaus met roomboter en melk. Maar vandaag hebben wij een heerlijke veganistische versie voor je! En het klinkt misschien als een hele klus, maar als je onze stappen volgt zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Lees meer
Havermoutcantuccini

Havermoutcantuccini

Dat het herfst is betekent niet dat wij niet mogen fantaseren over onze favoriete vakantiebestemmingen. Italië is één fantastisch land, met een heerlijke keuken. Toen wij in het kookboek ‘Masterclass Havermout’ van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok het recept voor dit authentieke Italiaanse koekje zagen, konden wij niet wachten om deze met jullie te mogen delen. Lees hier het recept voor eigengemaakte cantuccini, dit keer met havermeel!

Lees meer
Top 5: Recepten met seizoensfruit

Top 5: Recepten met seizoensfruit

De maand november staat alweer voor de deur. Juist in deze koude, donkere maanden is het goed genoeg en gevarieerd fruit te blijven eten. Door te kiezen voor het seizoensfruit van de maand (o.a. sinasappel, appel, banaan, kiwi, mandarijn, druif en peer) ben je ook nog eens duurzamer  en goedkoper uit. Ter inspiratie hebben wij 5 recepten voor je uitgezocht met hierin het seizoensfruit van november!

Lees meer
Vegan quiche lorraine

Vegan quiche lorraine

In het kookboek ‘De Vegan Slager’ van Zacchary Bird wordt bewezen dat als je plantaardig eet je niks hoeft mis te lopen als het gaat om diversiteit, smaak en textuur van gerechten. Wij delen vandaag één van de vele recepten uit zijn kookboek waarvan jij niet had verwacht dat het zo makkelijk vegan te maken was!

Lees meer
Kurkuma-bonenballetjes

Kurkuma-bonenballetjes

Wil je graag meer of volledig plantaardig eten, maar twijfel je vanwege een beperkt budget? Dan is het kookboek van Lenna Omrani ‘Every Day Vegan Budget Friendly’ misschien wel wat voor jou! Wij delen vandaag een heerlijk, vegan recept uit dit kookboek met jullie. De kurkuma-bonenballetjes zijn soja- en mogelijk ook glutenvrij. Daarnaast kost dit recept je maar €1,15 per portie!

Lees meer
Vegan budget: flatbread met zoete aardappel en rucolapesto

Vegan budget: flatbread met zoete aardappel en rucolapesto

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij deze goed gevulde flatbreads met zoete aardappel en rucolapesto voor jullie!

Lees meer