Recepten

Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



Lekker lokaal: pannenkoekentaart

Lekker lokaal: pannenkoekentaart

Met lokale seizoensproducten kan je de lekkerste gerechten op tafel toveren. Kijk maar naar deze pannenkoekentaart uit kookboek Lekker lokaal! ‘Of je ‘m nu als ontbijt, lunch, hoofdgerecht of nagerecht eet – pannenkoekentaart kan altijd!’ 

Lees meer
Het Nederlandse koekjesboek: krakelingen

Het Nederlandse koekjesboek: krakelingen

Bij het kiezen van de recepten voor haar boek, heeft Natascha van der Stelt voor een lekkere en gevarieerde selectie gezorgd. Van koekjes recepten uit het jaar 1500 tot het jaar 1900! In dit boek kom je koekjes tegen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Vandaag delen wij een klassieker die je waarschijnlijk wel kent: krakelingen! Wil je meer weten over Het Nederlandse Koekjesboek, lees dan ook eens onze review.

Lees meer
Bersama: krispy dadar sate

Bersama: krispy dadar sate

Bersama betekent ‘samen’ en de meer dan 90 recepten in dit boek zijn perfect om samen te bereiden en zeker om samen op te eten. Delen en samen eten is waar het in de Indische keuken om draait en in Bersama neemt Francis je mee in haar keuken. Vandaag delen wij een van haar recepten: Krispy dadar sate (crispy omelet saté)! Wil je meer weten over de Indische keuken en het kookboek Bersama? Daar lees je in dit artikel meer over!

Lees meer
Slow: risotto van geroosterde pompoen met bruine boter, salie, sinaasappel en pijnboompitten

Slow: risotto van geroosterde pompoen met bruine boter, salie, sinaasappel en pijnboompitten

In kookboek Slow vind je allerlei recepten voor heerlijke en verwarmende gerechten. Van rijk gevulde soepen tot pittige curry’s en zelfs verwarmende desserts. In dit boek vind je comfort food op z’n best. Vandaag mogen wij een recept uit dit boek met jullie delen, namelijk: risotto van geroosterde pompoen met bruine boter, salie, sinaasappel en pijnboompitten! Een smakelijk gerecht dat jou (en het gezin) zeker zal verwarmen tijdens deze winterse dagen.

Lees meer
Plants Only Kitchen: tofuköfte

Plants Only Kitchen: tofuköfte

Plants Only Kitchen is Gaz Oakly’s nieuwste boek en een aanwinst voor jouw boekenkast. Nieuwsgierig waarom? Lees dan zometeen zeker even onze review. Maar voor nu, probeer eens deze heerlijke tofuköfte! Een recept uit Plants Only Kitchen. Lekker voor in een warm pitabroodje met sla, muntdip en hummus. Weer eens wat anders dan een broodje falafel!

Lees meer
Aloha: Hawaïaanse veggieburger

Aloha: Hawaïaanse veggieburger

In het kookboek Aloha nemen Viola Lex en Nico Stanitzok je mee op reis naar Hawaï. Viola en Nico houden van natuur en koken het liefst buiten, zodat ze tijdens het koken kunnen genieten van hun omgeving. In dit boek vind je alle ins en outs over Hawaï, prachtige natuurfoto’s en heerlijke recepten. Een van deze recepten is de veggieburger die wij vandaag delen! Benieuwd naar onze mening over het kookboek? Die lees je hier.

Lees meer
Everyday Fresh: courgette 3-kazen ravioli

Everyday Fresh: courgette 3-kazen ravioli

Wij hebben een ideaal recept voor iedereen die graag wat meer groente wil eten! Donna Hay verrast ons in haar nieuwe kookboek Everyday Fresh met een ravioli gemaakt van courgette. De vulling bestaat uit drie soorten kaas en wordt geserveerd in een tomatensaus. Het recept delen we vandaag met jullie.

Lees meer
Simply: borani met flespompoen

Simply: borani met flespompoen

Veggie hero Sabrina Ghayour heeft een nieuw boek gepubliceerd: Simply! ‘In dit boek vind je simpelweg lekkere ingrediënten, die simpelweg bereid zijn om simpelweg geweldige smaken te creëren – zo simpel is het!’ Benieuwd naar wat voor recepten er met die simpelweg lekkere ingrediënten zijn gecreëerd? Dan hebben wij goed nieuws, want vandaag mogen wij een recept met jullie delen: borani met flespompoen!

Lees meer
Perzische uiensoep

Perzische uiensoep

Ik ben dol op Franse uiensoep, maar vandaag gaan we voor een ietwat andere versie. Namelijk, een Perzische uiensoep! Opgepimpt met heerlijke kruiden, raapsteel en ei. Vandaag gaan we onze tafelgasten eens vrolijk verrassen! 

Lees meer
Mooi Mediterraan: haverkoekjes

Mooi Mediterraan: haverkoekjes

De zussen Janine en Annemieke Jansen hebben hun derde kookboek uitgebracht. In dit mooie kookboek leren ze je meer over de gezonde mediterrane keuken. Wij delen vandaag het recept voor de haverkoekjes uit het kookboek Mooi Mediterraan. Ben je benieuwd wat wij van het kookboek vonden? Lees dan ook onze review.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!