Recepten

Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten! Creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten, dat is waar voor ons vegetarisch eten voor staat. Met deze vijf basisingrediënten kun je op ieder moment van de dag met weinig moeite de meest verrassende gerechten maken. Vegetarisch eten zoals wij het op dit blog willen voorstellen is een verrijking van elk eetpatroon. Vlees- en viseters zullen merken dat ze met deze combinaties het dier op hun bord niet missen, flexitariërs blijven enthousiast over hun Meatfree Mondays en voor vegetariërs en veganisten hopen wij nieuwe inspiratie te bieden en creativiteit in de keuken te stimuleren. Dus neem een kijkje in onze database vol recepten! Dit kunnen soepen, salades of hoofdgerechten zijn, maar ook ontbijtideeën, lunchcreaties, bijzondere hapjes of drankjes en niet te vergeten zoete traktaties. Hierbij streven wij altijd naar gezonde en haalbare recepten die ‘lekker & light’ zijn, waar geen vijfentwintig ingrediënten aan te pas komen en waarbij alle ingrediënten betaalbaar zijn en in de reguliere supermarkt te koop. Laat onze vegetarische keuken je verrassen!

Vind je recept



De caribische keuken: groene-papajasalade

De caribische keuken: groene-papajasalade

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Caribische keuken. Uit het Het Caribische kookboek van Helmi Smeulders delen we met jullie het recept voor een heerlijk gerecht: groene-papajasalade!

Lees meer
Wereldkeuken: de Caribische keuken

Wereldkeuken: de Caribische keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Caribische keuken! Hiervoor gebruiken we het mooie boek Het Caribische kookboek van Helmi Smeulders. Dit tropische boek neemt je mee naar de prachtige eilanden en brengt het vakantiegevoel binnen handbereik! Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Lees meer
Zoete aardappel brownies

Zoete aardappel brownies

Dit recept is er een van onze lezers, namelijk Manouk! In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met (gezond) koken en bakken. Net als wij staat zij het liefst de hele dag in de keuken. Waarin zij o.a. deze heerlijk smeuïge brownies van zoete aardappel maakt. We moesten deze lekkernij uitproberen en weet je wat, hij is hartstikke goedgekeurd! Je vindt hier het recept.

Lees meer
Peanut butter jelly ovenpannenkoek

Peanut butter jelly ovenpannenkoek

Het liefst zouden we iedere ochtend ontbijten met een stapel pannenkoeken, maar helaas is daar niet altijd tijd voor. Dat is waarom de ovenpannenkoek is uitgevonden. Het beslag is snel gemaakt en de oventijd gebruik je gewoon om andere dingen te doen. Denk aan je make-up fiksen, een wasje draaien of de kids uit bed slepen. Met dit ontbijt bespaar je tijd en je maakt er heel veel mensen in huis (inclusief jezelf natuurlijk) blij mee!

Lees meer
Vegan budget: gegrilde wrap met courgette, oranje paprika en Violife

Vegan budget: gegrilde wrap met courgette, oranje paprika en Violife

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag delen wij een recept dat niet alleen heel geschikt is als makkelijk diner gerecht, maar ook als lunch: gegrilde wrap met courgette, oranje paprika en Violife!

Lees meer
Sundae Dalgona

Sundae Dalgona

Het is jullie vast niet ontgaan: de Dalgona koffie trend. Een romige ijskoffie die bestaat uit ijskoude melk met daarbovenop een crème-achtige koffielaag. Een aanrader voor alle ijskoffie lovers! Ik besloot een draai te geven aan deze trend en creëerde voor jullie de sundae Dalgona!

Lees meer
Zelf komkommersalade maken met 4 ingrediënten

Zelf komkommersalade maken met 4 ingrediënten

Tegenwoordig heeft bijna elk gerecht en ingrediënt wel een (inter)nationale dag. Zo kun je Wereld Pizzadag, Donutdag en Nachodag vieren. Vandaag is onze oude vertrouwde, veelzijdige vriend aan de beurt. Het is namelijk komkommerdag! Om dit te vieren delen we vandaag een recept voor een simpele komkommersalade met maar 4 ingrediënten! Heerlijk op een warme dag voor bij de bbq of de borrel!

Lees meer
Vegan chocolate chip cookies

Vegan chocolate chip cookies

Zoals jullie misschien is opgevallen, plaatsen wij steeds vaker 100% plantaardige recepten. Hiermee laten wij jullie zien hoe lekker plantaardig eten wel niet kan zijn. Vaak zijn het hele gezonde receptjes, maar soms willen wij onszelf ook gewoon eventjes trakteren. En met deze chocolate chip cookies kan dat erg goed. Lees hier hoe jij deze verwenkoekjes maakt!

Lees meer
Jackfruit: wat is het?

Jackfruit: wat is het?

Er zijn al een heleboel alternatieven te vinden voor vlees. Naast onder andere peulvruchten, paddenstoelen en zeewier is er nog een verrassende vleesvervanger: jackfruit! Deze vrucht, ook wel nangka genoemd, zien we steeds vaker terug in vegetarische gerechten. Waarom en hoe je het eet, lees je hier!

Lees meer
Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu

Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu

Na zijn geslaagde boek Chinese Takeaway is Kloklyn Wan terug met een vegetarische variant! Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee, want dat betekent dat een vega dimsum avond met vrienden nu mogelijk is. Lees hier onze review van het mooie boek Chinese Takeaway Veggie. Eerder deelden wij al het recept voor potstickers, oftewel dumplings! Vandaag delen we het recept voor gestoomde broodjes met vegetarische char siu!

Lees meer
De Israëlische keuken: gekaramelliseerde venkel en sinaasappel met arak en amandel-techina

De Israëlische keuken: gekaramelliseerde venkel en sinaasappel met arak en amandel-techina

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Israëlische keuken. Uit het boek TLV van Jigal Krant, delen we met jullie het heerlijke recept voor gekaramelliseerde venkel en sinaasappel met arak en amandel-techina!

Lees meer
De Thaise keuken: auberginecurry

De Thaise keuken: auberginecurry

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Thaise keuken. Uit het boek Thai van Tove Nilsson delen we met jullie het recept voor een heerlijk gerecht: auberginecurry!

Lees meer
Wereldkeuken: de Thaise keuken

Wereldkeuken: de Thaise keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Thaise keuken, gekenmerkt door explosieve smaakcombinaties. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Thai van Tove Nilsson!

Lees meer
De Indonesische keuken: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas)

De Indonesische keuken: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas)

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas).

Lees meer
Top 5: smakelijke salades

Top 5: smakelijke salades

Salades doen het altijd goed. Met slechts een aantal ingrediënten kan je zo een heerlijk hoofd- of bijgerecht op tafel zetten. Wij gebruiken hiervoor vaak de restjes die overblijven, maar kant-en-klare recepten zijn natuurlijk wel zo makkelijk. Zie hier onze top 5 smakelijke salades!

Lees meer
De Israëlische keuken: authentieke choemoes

De Israëlische keuken: authentieke choemoes

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Israëlische keuken. Uit het boek TLV van Jigal Krant, delen we met jullie het heerlijke recept voor choemoes!

Lees meer
Chinese Takeaway Veggie: Potstickers (dumplings)

Chinese Takeaway Veggie: Potstickers (dumplings)

Na zijn geslaagde kookboek Chinese Takeaway is Kloklyn Wan terug met een vegetarische variant! Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee, want dat betekent dat een vega dimsum avond met vrienden nu eindelijk mogelijk is. Uit het mooie boek Chinese Takeaway Veggie delen wij vandaag het recept voor potstickers, oftewel dumplings! Lees hier onze review van het kookboek.

Lees meer
De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen

De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen

Zoals jullie weten, bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Lalab terong dan ketimoen (aubergine-komkommersalade)!

Lees meer
Vegan budget: roti

Vegan budget: roti

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag hebben wij een vegan roti voor jullie op het menu staan!

Lees meer
Zelf appelmoes maken met 4 ingrediënten

Zelf appelmoes maken met 4 ingrediënten

Heb je appels over die een beetje rimpelig beginnen te worden of heb je gewoon heel veel zin in appelmoes? Dan biedt dit makkelijke recept de uitkomst! Het maken van deze heerlijke klassieker is namelijk een eitje. We delen een recept voor appelmoes met maar 4 ingrediënten! Alleen al voor de geur in de keuken, een echte aanrader.

Lees meer
Japanse curry met krokante vega kip

Japanse curry met krokante vega kip

Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met krokante vega kip: Katsu curry! Dit is één van de meest bekende gerechten uit Japan. Dit gerecht bestaat uit rijst, een dikke currysaus en knapperige stukjes kip. Er zijn heel veel recepten van dit gerecht te vinden, maar wij houden het graag zo simpel mogelijk (en natuurlijk vega!) Zie hier onze versie van de bekende Katsu curry!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!