...

Top 5: best gelezen in augustus

door | 4 sep 2016 | Eetpatroon, Gezondheid, Recepten, Top 5 lijstjes, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Dit waren de best gelezen artikelen van De Hippe Vegetarier in augustus! Wat was jouw favoriet? Op naar september!

Komkommer-1080x675Komkommers om verliefd op te worden
De komende maand laat ik je kennis maken met een van de minder geliefde ingrediënten in de plantaardige keuken en ik geef je redenen om verliefd te worden op deze groente. Deze maand zijn komkommers aan de beurt! Komkommers zijn geweldig, maar helaas niet erg geliefd. We hebben de neiging om ze vooral als salade-ingrediënt te beschouwen of garnering op brood, maar je kunt er zoveel meer mee. Ze een hoofdrol laten spelen in een gerecht is niet alleen heel lekker en fris, maar ook nog heel goed voor je!

 

falafel-1080x675Homemade falafel
Niets is zo lekker als huisgemaakte falafel, een bonenburger of rode bietenburger. Er zijn veel variaties mogelijk, zodra je eenmaal weet welke ingrediënten minimaal nodig zijn om de burgers hun structuur te geven en te zorgen dat ze een geheel worden – wat niet altijd even makkelijk is, maar oefening baart kunst. En zelfs een beetje uit elkaar gevallen zijn ze erg lekker. Vandaag gaan we aan de slag met falafel!

 

D-494-1080x675Reset in 7 dagen
Ken je dat gevoel? Dat je de balans in je eetpatroon even kwijt bent. Dat stukje chocolade na het eten is inmiddels een halve reep geworden, dat glaasje wijn op zaterdag krijgt regelmatige uitzondering op doordeweekse dagen en terwijl je eigenlijk niets om chips geeft eet je ze toch op wanneer ze in de buurt zijn. “Nee” zeggen tegen onverstandige eetkeuzes en vasthouden aan je eigen gebalanceerde eetpatroon lijkt opeens moeilijker dan ooit te voren. Je voelt je machteloos en zakt weg in een gefrustreerde periode met een paar pondjes extra. Zonde!

snack-1555511_1920-1080x675Waarom je die hele zak chips in één keer leeg eet
Één bakje chips moet kunnen toch? Maar voor je het weet is de hele zak leeg. Dat wilde je nou net niet. Hallo schuldgevoelens! Hoe komt het nou toch dat het zo moeilijk is om een handje of een bakje ergens van te nemen en het daarbij te laten? Ik ga het je uitleggen.

 

 

IMG_4266-1080x675-1080x675Top 5: vegetarische recepten met courgette
Courgette is een van mijn lievelingsgroenten uit de vegetarische keuken omdat je er zoveel mee kan. Naast dat je hem rauw kan eten, kan wokken, roosteren of kan laten meekoken kan je hem gebruiken in de meest verschillende gerechten: rauw als spagetti, lasagne of carpaccio, gekookt in een groentepotje, geroosterd in een wrap of zelfs als soep. Dit is mijn courgette-top-5! Wat is jouw lievelingsgroente?

 

Wat was jouw favoriete artikel van de afgelopen maandag? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen het heel graag!

Summary
Top 5: best gelezen in augustus
Article Name
Top 5: best gelezen in augustus
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt