Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk eten, drankje in je hand, muziek op de achtergrond en waarschijnlijk ook nog eens de zon op je bol: op food festivals kan je genieten! Wij kijken er ontzettend naar uit, daarom hebben we de leukste food festivals voor je op een rijtje gezet. Geïnteresseerd in specifieke vega(n) food festivals? Check dan de 10 leukste vega(n) food festivals!

Taste of Amsterdam
Dit jaar vindt Taste of Amsterdam van 1 t/m 3 juni plaats in het Amstelpark. Bij Taste draait het om de lekkerste restaurants van Amsterdam en de beste chefs van Nederland. Het idee is dat je niet bij één restaurant uit eten kan, maar bij twintig! Naast lekker eten en drinken, kan je er ook terecht voor verschillende workshops en proeverijen.

Rollende keukens
Dit jaar vindt het weekend van de Rollende keukens plaats in het Hemelvaartsweekend op 9 t/m 13 mei in Amsterdam. Al jarenlang is dit festival een enorme hit. Je vindt er ontzettend veel verschillende foodtrucks, waardoor er één groot openluchtrestaurant ontstaat. Ook kan je er genieten van een hoop lekkere drankjes en fijne muziek.

Rrrollend foodtruck festival
Rrrollend noemt zichzelf het meest knusse foodtruck festival van Nederland. Je kan er terecht voor heel veel foodtrucks, maar ook voor entertainment door jazz bandjes en dj’s. Alle leeftijden zijn welkom, ook voor kinderen is er genoeg vermaak! Dit jaar staat het festival in Den Haag, Brugge, Dordrecht, Leeuwarden, Oisterwijk, Groningen, Gouda, Hoorn, Leiden, Venray en Rotterdam. Op de website vind je de precieze data per stad!

Festival TREK
Festival TREK bestaat nu al vijf jaar! Het festival trekt door het land heen met hun foodtrucks, zodat iedereen er van kan genieten. Dit jaar vindt TREK plaats in Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag. Check de website voor de precieze data! Op TREK vind je een heel scala aan verschillende keukens, kan je aan de Chef’s Table aanschuiven en is er vermaak door jonge theatermakers!

Lepeltje Lepeltje
Ook Lepeltje Lepeltje is een foodtruck festival dat heel Nederland rondreist. Dit jaar staat het festival in Dordrecht, Amersfoort, Utrecht, Zwolle en Eindhoven. Check de website voor de precieze data. Je vindt er een hoop foodtrucks, live muziek en ook voor de kids zijn er activiteiten!

Toost Foodtruck festival
Toost is kleinschalig en intiem festival dat niet alleen de grote steden van Nederland, maar juist ook de kleinere aandoet. Het is de bedoeling dat het aanvoelt als een dorpsfeest, waar de nadruk op het eten van de mooiste foodtrucks ligt. Dit jaar vindt Toost plaats in Den Haag, Nieuwekerk aan de Ijssel, Naaldwijk, Schiedam, Spijkenisse, Bergen op Zoom, Vlaardingen, Bodegraven, Loosduinen, Brielle, Katwijk, Zierikzee, Lansingerland, Pijnacker, Zoetermeer, Uithoorn, Rijswijk en Alphen aan de Rijn.

Foodstock
Foodstock combineert een food festival met een vleugje Woodstock. Eten, drinken en muziek zijn het belangrijkst, aangevuld met randprogrammering en een kinderdrop. Het festival is voor iedereen toegankelijk! Ook Foodstock staat in verschillende steden. Dit jaar zijn dat Eindhoven, Etten-Leur, Helmond, Oss, Weert, Voorburg, Lelystad, Sittard, Eindhoven, Den Bosch, Veghel en Tilburg. Check de website voor exacte data!

CuliNESSE
CuliNESSE is niet zomaar een food festival, maar een culinair muziekfestival. Het combineert culinaire hoogstandjes van de beste restaurants uit de omgeving met optredens van artiesten als BLØF, Golden Earring en Kensington! Dit muzikale en culinaire feest vindt plaats op 23 t/m 25 augustus op het strand van Rotterdam.

De Parade
De Parade is niet helemaal een food festival, maar mag in dit rijtje toch niet ontbreken. Het is een theaterfestival met meer dan 80 verschillende voorstellingen – toneel, dans en nog veel meer. Daarnaast zijn er acht restaurants en kleine foodtrucks. Over het terrein verspreid zijn er verschillende barren met o.a. cocktails en speciaalbieren. De Parade staat in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Ga jij naar een van deze festivals? Of heb je nog een andere leuke die in de lijst moet? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

De foto is afkomstig van Lepeltje Lepeltje. 

Summary
9x de leukste food festivals
Article Name
9x de leukste food festivals
Description
Heerlijk eten, drankje in je hand, muziek op de achtergrond en waarschijnlijk ook nog eens de zon op je bol: op food festivals kan je er van genieten! Wij kijken er ontzettend naar uit, daarom hebben we de leukste food festivals voor je op een rijtje gezet.
Author