...

NEW: Asperge pop-up restaurant in Amsterdam

door | 28 mrt 2018 | Amsterdam, asperges, Extra bijzonder, Hotspots, Nieuws

Print Friendly, PDF & Email

Het aspergeseizoen is weer geopend! Om dat te vieren, komt er van 3 t/m 8 april een pop-up restaurant speciaal voor witte asperges in de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam. Wil jij daarbij zijn? Wij mogen 3 x 2 Golden Tickets weggeven! Check snel onderaan hoe jij kan winnen.

Witgoud van eigen bodem
Sinds vorige week is het witte goud van eigen bodem officieel verkrijgbaar! Dit werd gevierd met een aspergelunch op een bijzonder passende locatie: Gassan Diamonds in de PC Hooftstraat van Amsterdam. We kunnen dus met Pasen weer allemaal genieten van de witte asperges! De traditionele manier van witte asperges eten, is met ei, gekookte aardappels en gesmolten boter of Hollandaise saus. Zin in wat anders? Probeer dan deze aspergesalade met citroenmayonaise, lasagne met asperges doperwten en dille-roomsaus of deze omelet met asperges en zuring.

Asperge pop-up restaurant
Om het aspergeseizoen in te luiden wordt volgende week eenmalig een asperge pop-up restaurant geopend in de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam. Van 3 t/m 8 april kan je hier een tafeltje bemachtigen en verschillende gerechten proeven met onze Hollandse asperges in de hoofdrol. Het asperge pop-up restaurant is onderdeel van de grotere campagne ‘Van eigen bodem‘, om de groenteconsumptie in Nederland te verhogen. We eten namelijk veel te weinig groenten: in plaats van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram per dag, komen we maar aan 137 gram. Daar moeten we natuurlijk iets aan doen! Vanuit De Hippe Vegetariër helpen we hier graag aan mee. Want met al die overheerlijke, kleurrijke soorten groenten kan je geweldige dingen maken. Kijk dus vooral eens op vaneigenbodem.nl voor extra inspiratie én kom natuurlijk langs in het asperge pop-up restaurant!

Laat jij weten in een reactie onder dit artikel of op social media waarom je zo’n fan bent van asperges? Tag ook degene met wie jij naar het asperge pop-up restaurant wil gaan! Wie weet ben jij dan straks de winnaar van 2 Golden Tickets voor het asperge pop-up restaurant!

Summary
NEW: Asperge pop-up restaurant in Amsterdam + WIN 2 plekken
Article Name
NEW: Asperge pop-up restaurant in Amsterdam + WIN 2 plekken
Description
Het aspergeseizoen is weer geopend! Om dat te vieren, komt er van 3 t/m 8 april een pop-up restaurant speciaal voor witte asperges in de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam. Wil jij daarbij zijn? Wij mogen 3 x 2 Golden Tickets weggeven! Check snel onderaan hoe jij kan winnen.
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

14 Reacties

 1. Isabel Boerdam

  Lieve mensen, dank voor alle leuke reacties en odes aan de asperge! De winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen. Dit zijn Belinda, Joke en Anouk geworden. Gefeliciteerd! Voor alle anderen niet getreurd! Het asperge pop-up restaurant opent morgen t/m zondag, je kunt hier iedere dag van 12.00-19.00 terecht voor een heerlijke asperge lunch/diner. Je kunt je aanmelden bij de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein en wachten op een tafeltje. Geniet van het witte goud! Liefs, Isabel

  Antwoord
 2. tine

  Aangezien ik nog geen mededeling over een winnaar gezien heb,aangezien het vandaag 1 april is en er dan altijd wat meer mag, aangezien het te lang geleden is dat ik nog in Amsterdam was, aangezien het aspergeseizoen elk jaar te vroeg sluit op 24 juni, aangezien ik altijd geluk heb, roep ik mezelf uit tot 1 van de winnaars. Illie Wantens komt graag met mij mee

  Antwoord
 3. Tamara

  Ben ik nog op tijd? Ik zou heel graag met manlief heerlijk dineren met asperges, de lekkerste groente die de lente aankondigt. Jippie, daar word je vrolijk van!

  Antwoord
 4. M-L Gillissen

  Hi. Samen met een vriendin reizen we in april vanuit Amsterdam naar Valkenburg om hier de asperges te proeven. Yammie. Dit jaar lukt het niet om naar z-l te gaan. Dus wanneer een aspergemaaltijd op het Gelderlandplein dichterbij is houden wij, ik en @elly de Kruijff ons aanbevolen om ervoor in aanmerking te komen. Bovendien is ah-Buitenceldert mijn ah in Amsterdam waar ik boodschappen ging doen.

  Antwoord
 5. Katja Sienknecht

  Toen ik een jaar of 5 was, en mijn moeder vroeg of ik nog wat asperges wilde, zei ik heel bescheiden ;-):
  “Dank je wel, doe maar alleen nog wat kopjes” (bij ons thuis werden asperges gewoon in stukken gesneden en gekookt, de stelen 5 min langer dan de kopjes…).
  Ik kook ze nog steeds in stukken en vindt de kopjes nog steeds het lekkerst!!!

  Antwoord
 6. Anouk

  A ltijd een heel
  S peciale avond met
  P etra, de
  E chte asperge-kenner die ik
  R onduit erg
  G elukkig maak met dit witte goud
  E n de voorpret van ons
  S amen is altijd al geweldig, dus…..

  Antwoord
 7. Syl

  Om mijn vriendje Peter te verrassen met onze favoriete groente! Het is eindelijk weer zover: asperges!
  Joehoe, we hebben er zin in!

  Antwoord
 8. Floor

  Met Berjan!

  Omdat wij helemaal fan zijn van asperges! Alleen al het erover hebben laat al water in onze mond lopen <3

  Antwoord
 9. Mels

  Heerlijk, ik maak graag kans …. gezellig samen met mijn Bff
  Omdat ik Gek ben op Asperge & het eigenlijk pas weer opnieuw herondekt heb :))

  Antwoord
 10. Y Baltus

  Het is altijd een feest als ze de kop uitsteken en dan heerlijk vers op je bord terecht komen. Lekker wijntje erbij….

  Antwoord
 11. Meike

  Het lijkt me heerlijk om samen met m’n moeder asperges te komen eten. Het liefst eet ik ze het hele jaar door maar niets is leuker dan wachten en dan verwend worden met de heerlijkste asperges van het seizoen <3

  Antwoord
 12. Joke Jaspers

  Ik ben altijd recepten aan het uitproberen. Wat kan ik maken van een bepaalde groente, zoals bloemkool en bieten. Ik heb daar ook workshops over gegeven in het buurthuis. Ik zou heel graag asperges op een andere manier willen eten.
  Ik zou Brigitte uit willen nodigen, omdat zij ook zeer gepassioneerd bezig is met groenten en kruiden, vooral vsnuit haar moestuin.

  Antwoord
 13. Paula

  Ik wil heel graag een gouden ticket! Vanwege het milieu hou ik van eten volgens het seizoen en groentes staan bij vaal in de hoofdrol. Asperges roepen warme herinneringen aan paasdiners op in de vorm van soep of klassiek met een eitje. En het belangrijkste: ze zijn gewoon super lekker!

  Antwoord
 14. Belinda Lensen

  Als ik asperges zie en ruik dan loopt het water mij in de mond en ben ik in 1x terug in mijn jeugd waar mijn moeder ons de heerlijkste asperge gerechten voorzette. De lekkerste? De simpelste! Met roomboter en ei. Mjammmm.
  Mocht ik winnen dan maak ik samen met m’n mams van 82 er een heeeeeeeerlijke avond van. Samen herinneringen delen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt