...

Vegan zomertips voor als je op reis gaat

door | 7 aug 2023 | De Hippe Vegetariër, Op reis, Tip van de maand, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Het weer in Nederland laat het niet zien, maar het is hartje zomer. Dat betekent voor de meeste mensen dat de vakantieperiode is begonnen of bijna begint. Wellicht dat je al vakantie hebt of dat je vakantie eraan zit te komen. Als beginnende vegan kan het een uitdaging zijn om jezelf wegwijs te maken in landen binnen-, of buiten Europa. Met je handen in het haar merk je de eerste stress signalen op. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Vakantie staat immers voor ontspanning en opladen. In deze blog vind je een aantal vegan zomertips om zo ontspannend mogelijk op reis te gaan.

 

Reizen binnen Europa

De vakantietassen zijn gepakt en dit jaar heb je gekozen om Europa te ontdekken. Wellicht ga je erop uit met de kinderen en vertoef je in een huisje of verblijf je op de camping. Waar je ook heen reist, ieder land heeft zijn charmes en lokale gewoontes. Het is hierom een tip om je van tevoren te verdiepen in de taal van het land. Leer lokale woorden spreken, zodat je in ieder geval uit de voeten kunt als je iets wilt vragen. Daarnaast is socializen een belangrijk onderdeel van het reizen zelf. Het is ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen in een vreemd land. Gezamenlijk eten kan een uitdaging zijn, maar door van tevoren een vertaalboekje voor jezelf te maken, ervaar je minder stress en kan er vrij weinig ‘mis’ gaan. Kortom, voorbereiding is the key to success.

 

Reizen buiten Europa

Ontzettend gaaf dat je dit jaar een reis op de planning hebt staan buiten Europa. Buiten Europa reizen is net even anders dan de bekende landen, zoals Frankrijk, Duitsland of Denemarken. Gooi jij jezelf in het diepe of kies je voor een iets veiligere optie? Het is dan ook aan te raden om van tevoren een paar repen in je tas te gooien en supplementen mee te nemen. Immers weet je niet hoe je lichaam reageert op een mogelijke cultuur shock… Een terugkerende vegan zomertrip is om van tevoren uit je hoofd te leren hoe je aangeeft dat je plantaardig eet.

 

Vliegen als vegan

Onze derde vegan zomertips gaat over vliegen. Voor sommige vakantiebestemmingen is het enkel te bereiken met het vliegtuig. Hier ontstaat veelal ruis. Van tevoren heb je aangegeven dat je plantaardig eet, maar deze boodschap is niet helemaal goed doorgekomen. Je hebt een lange reis voor de boeg en wilt wel zeker zijn dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is dan ook aan te raden om voor alsnog je eigen prutje mee te nemen. Daarnaast kan je jouw eigen bakjes vullen met fruit, groenten, noten en ander voedzaam eten. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ben je ook nog eens verzekerd van vliegen op een volle maag!

 

Backpack tips

Supergaaf dat je dit jaar voor een iets alternatievere vakantie kiest, namelijk backpacken. Backpacken binnen, of buiten, Europa hoeft geen uitdaging te zijn als je de juiste spullen bij je hebt. Back tot the basics is het thema en dit komt ook terug in je voedingspatroon. Onze reistips voor backpackers zijn om je bakjes, zakjes, bestek en andere spullen, zoals een thermoskan, mee op reis. Google van tevoren op vegan-friendly accommodaties of zorg ervoor dat je op de hoogte bent van lokale gebruiken. Deze producten kun je van tevoren meenemen in je vegan reistas:

 • Havermout
 • Rijst & aardappelen
 • Dadels, rauwe cacao & gedroogd fruit
 • Fruit & groenten
 • Peulvruchten
 • Koffie & thee

 

Handige websites

Het naleven van een plantaardige lifestyle is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het aanbod van handige wegwijzers hierom ook. Happycow is de meest gebruikte website waar je een groot bestand aan vegan restaurants kunt vinden. Daarnaast zijn er verschillende blogs waar je gebruik van kunt maken, zoals The Nomadic Vegan. Hier lees je niet alleen over reisverhalen, maar leer je alle vegan zomertips als reizende vegan.

Nu nog even alles op een rijtje om zo ontspannen mogelijk op reis te gaan:

 • Neem een vertaalboekje mee
 • Verzamel van tevoren een aantal handige sites of apps
 • Verdiep je in de lokale gebruiken
 • Neem een aantal repen of ander lekkers mee als basisuitrusting
 • Stel vragen

Succes en veel reisplezier! Neem ook eens een kijkje in onze ‘Op reis‘ categorie! Hier vind je nog veel meer informatie en ervaringen.

Heb jij nog andere, handige vegan zomertips om een zorgeloze vakantie te hebben? Of heb je zelf ervaringen gehad tijdens een vakantie? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vegan zomertips voor als je op reis gaat
Article Name
Vegan zomertips voor als je op reis gaat
Description
Het weer in Nederland laat het niet zien, maar het is hartje zomer! Ga jij nog op vakantie? Vandaag delen we een paar vegan zomertips!
Author
Emma Mensink

Emma Mensink

Plantaardige foodie at De Hippe Vegetariër
The secret to happiness...? Keep it simple. Gastblogger Emma houdt ervan om zo creatief en natuurlijk mogelijk te koken met alles wat moeder natuur te bieden heeft. Puur, creatief en een vleugje eigenzinnigheid maken haar helemaal "Em". Be kind, just dance, enjoy food with special people and repeat it again.
Emma Mensink

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt