5 x Amsterdamse hotelrestaurants die de moeite waard zijn!
Lieske van der Waals

5 x Amsterdamse hotelrestaurants die de moeite waard zijn!

zaterdag 09 februari 2019
Ga jij wel eens naar een hotel, maar niet alleen voor een overnachting? Je kunt namelijk ook heel goed een hapje eten in hotelrestaurants! Bij Grand Café Krasnapolsky en deze andere Amsterdamse hotelrestaurants kun je heel goed uiteten in een ontspannende maar luxe setting. Gewoon genieten dus!

Grand Café Krasnapolsky
Midden op de dam in Amsterdam vind je Grand Café Krasnapolsky, de brasserie van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De chefs hebben zich laten inspireren door consulting chef Jacob Jan Boersma (***) en dat is terug te vinden in de gerechten! In het Grand Café vind je een toegankelijke kaart met een Italiaanse twist. Pasquale Carfora en zijn team verzorgden voor ons een driegangenmenu, gevolgd door een proeverij uit het taartenkabinet. Bij binnenkomst werden wij direct ontzorgd en konden wij de avond bruisend beginnen met een proost op het heerlijke diner dat volgde. De eerste gang met structuren van biet bestond uit een bietencarpaccio, gegrilde biet en bietensorbet met een yoghurt-geitenkaasmayonaise. De verschillende structuren in dit gerecht complimenteren elkaar én de bietensorbet zorgt voor een verfrissende noot tussen de aardse smaken. De tweede gang bracht een keuze met zich mee: risotto met bospaddenstoelen (all-time-favoriet!) of de gnocchi met pompoen, broccoli en Alkmaarse blauwe kaas. De kaasliefhebber in mij koos uiteraard voor het laatste gerecht. Ik kreeg fluffy gnocchi met een romige kaassaus, what's not to like! Het dessert is iets waar ik al vanaf het begin naar uitkeek, sinds ik langs het taartenkabinet het Grand Café binnenliep. Een combinatie van appeltaart, brownie, een eclair, een macaron en een stukje cheesecake op één bordje. Dat is nog eens keuzestress vermijden tijdens de dessertkeuze! Ik ben er nog steeds niet uit welk onderdeel van het dessert ik het lekkerst vind, YUM!



Blue Spoon Andaz
In het Andaz Hotel in Amsterdam vind je Blue Spoon, een restaurant waar Europese gerechten en lokale producten samenkomen in lichte, frisse en kleurrijke gerechten die de openheid en creativiteit van Amsterdam representeren. Met gedurfde smaken en unieke combinaties worden de ingrediënten in de spotlight gezet. Tijdens een ongelofelijke #MadHatterSunday (geïnspireerd of het 'Alice in Wonderland' design van het hotel) proefden wij magische smaakcombinaties, recht uit een sprookje! Het ultieme zondagse genieten werd gestart met een glaasje bubbels. Het sprookje zette zich voort met een amuse, een Instagram waardig hoofdgerecht (het asperge-aardappelgerecht met hollandaisesaus) en een assortiment aan desserts dat net zo hoog is als de Mad Hatters hoed! Alice - you don't want to be late, for this very important date!



I-Dock: hotspot aan het water
  • 25 April 2014

I-Dock: hotspot aan het water

Nieuw in Amsterdam vlakbij het centraal station: I-Dock

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Conservatorium Brasserie: fantasievol, stijlvol en uniek
  • 25 July 2014

Conservatorium Brasserie: fantasievol, stijlvol en uniek

Conservatorium Brasserie had het al veel eerder verdiend om besproken te worden

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


BESTE GROENTERESTAURANT: Librije’s Zusje in Amsterdam
  • 14 September 2018

BESTE GROENTERESTAURANT: Librije’s Zusje in Amsterdam

Het afgelopen jaar heb ik de beste groenterestaurants van Europa ontdekt, je vindt mijn ervaringen hier

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Ga jij een van deze hotel restaurants binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Of weet  je nog een restaurant waar wij heen moeten? Laat het ons weten in een reactie of berichtje via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.