Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Aan de rand van het bloeiende Venray ligt Brasserie 54. Het is echt een aanrader. Vooral als je geen zin hebt in urenlang dineren, maar wel gewoon goed wilt eten. De brasserie ligt aan de rand van Venray, maar ruim een kwartier rijden van Venlo. Zeker de moeite waard!

Het interieur
Bij lekker weer kun je op het terras borrelen, terwijl het eten bereid word. Binnen is de inrichting casual: netjes, maar niet te stijfjes. Het is een plek waar iedereen zich thuis zal voelen.

Bediening en gasten
Om zes uur is het nog redelijk rustig, maar in de loop der tijd raakt het vol. Het lijkt erop dat de brasserie een stapje hoger is gaan zitten in de loop der tijd. De bediening is net wat formeler geworden. In mijn beleving is de zaak ook beter geworden! Leuk detail is dat eigenaar en chef-kok Erik Wijnhoven jaren terug in de finale zat van het programma Topchef. Dus toen wist heel Nederland dat hij kan koken, en konden wij dat proeven. Zijn koken was een kwestie van beleven.

Vegetarisch smullen
Ik begin met een alcoholvrije wijn, een Chardonnay. Ik moet zeggen: ik ken alcoholvrije wijn amper, maar deze smaakt goed. Een heel goed alternatief voor als je geen alcohol wil drinken, maar ook niet zo van de frisdranken bent! Vooraf krijg ik stokbrood met boter, pesto en aioli, nadat ik mijn eten besteld heb. Ik krijg daarna een lekkere amuse met groenten geserveerd. Wat ik attent vind – en wat ze bij veel restaurants ‘verkeerd’ doen – is dat ze de amuse aanpassen aan de rest van de gerechten. Dat is helaas niet bij alle restaurants het geval. Bestel je elders een vegetarisch menu, dan kan het gebeuren dat je een amuse van eendenlever krijgt. Zo’n vorm van de zorgvuldigheid die Brasserie 54 heeft, kan ik erg waarderen.

Als vooraf neem ik een groentetuintje, dat een lust voor het oog is. Verschillende groenten, zoals een witte en groene asperge, staan rechtovereind op een romig bedje. De ober vertelde me dat ik de eerste was die dat bestelde, want ze hebben net een nieuwe kaart. Ik bestel daarbij een glas rode wijn, een Shyraz. Niet per se omdat het bij het gerecht past, maar omdat ik dat gewoon lekker vind. Als hoofdgerecht krijg ik ravioli met spinazie en een eitje. Het wordt vergezeld van een schaaltje rauwkost en frites. Prima gerecht! Ik sluit af met een feestelijk dessert van gegrilde ananas met kokosijs en chocolademousse in spiced rum Ik wist al dat je bij Brasserie 54 goed vegetarisch kunt eten, en dat hebben ze vanavond werderom bewezen!

 Brasserie 54 – Stationsweg 1 – 5802 AA Venray – www.brasserie54.nl

Ben jij bij Brasserie 54 geweest? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Brasserie 54: ongedwongen eten in Venray
Article Name
Brasserie 54: ongedwongen eten in Venray
Description
Aan de rand van het bloeiende Venray ligt Brasserie 54. Het is echt een aanrader. Vooral als je geen zin hebt in urenlang dineren, maar wel gewoon goed wilt eten. De brasserie ligt aan de rand van Venray, maar ruim een kwartier rijden van Venlo. Zeker de moeite waard!
Author