Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Het bestaat nog niet zo lang, maar deze Utrechtse hotspot voor ontbijt, lunch en lekkernijen is echt iets bijzonders. Het café zit op de hoek van de straat en is klein maar licht en biedt voldoende mogelijkheden om lekker naar buiten te kijken aan het raam, of juist in een hoekje in een grote stoel weg te kruipen met een tijdschrift of de krant.

Het interieur
Lucas heeft een hip interieur met een tikje industrieel design, met de ruwe witte muren en vloeren en groffe meubels die eigenlijk net niet helemaal bij elkaar passen. Denk aan de bruine, beetje versleten houten stoelen bij een tafel met blauwe poten en zwart tafelblad. Mooi zou ik het niet per se noemen, maar het heeft zeker een creatieve vibe over zich heen hangen. Leuk zijn de groene bakstenen van de balie, die samen met wat andere blauw/groene details het een vrolijke touch geven!

De bediening
Eigenaren Nobert en Maartje staan zelf in de zaak. Je wordt met liefde en aandacht bediend, op alle vragen is een antwoord en vrijwel alles is mogelijk. Erg fijn om zulke gemotiveerde en enthousiaste mensen te worden geholpen!

Vegetarisch smullen
De kaart is niet groot, maar de ontbijt- en lunchgerechtjes en zoete lekkernijen die er op staan, zijn heel interessant. Bijzonder is dat bij alle lunchgerechten een speciale theesoort wordt aangeraden die goed bij de smaken van het eten past. Als ontbijt kan je kiezen voor kwark (ook lactosevrij mogelijk) met verschillende toppings, voor notenbrood of voor een croissantje. De lunch bestaat op dit moment uit broodjes en tosti’s (ook glutenvrij), die waarschijnlijk zullen nog aangevuld worden met salades. De zuurdesembroodjes zijn absoluut geen straf! Het brood zelf is heerlijk en het beleg van huisgemaakte rucolapesto met venkel, pomelo en mierikswortel is echt een verrassende combi. De thee die ik daarbij kreeg aangeraden was inderdaad een goede keus. Het broodje van mijn overbuurvrouw met makreel, bietjes, citroen en tijm-theeolie was weliswaar niet vegetarisch, maar smaakte ook ontzettend goed. Op de kaart staan naast de theesoorten die bij de broodjes passen, ook verschillende koffies, verse sapjes en niet alledaagse frisdrankjes. Daarnaast staan er dagelijks ook verschillende aantrekkelijke huisgemaakte taarten in de vitrine op de bar – ook gluten- en lactosevrij!

Lucas – Wittevrouwenstraat 23 – 3512 CS Utrecht – 030-737 05 67 – www.lucasutrecht.nl

Ben jij bij Lucas geweest? Of wat is jouw favoriete hotspot in Utrecht? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Café-atelier Lucas: relaxed brunchen in Utrecht
Article Name
Café-atelier Lucas: relaxed brunchen in Utrecht
Description
De Utrechtse Lucas hotspot voor ontbijt, lunch en lekkers is echt iets bijzonders. Ideaal om aan het raam te zitten, of in een grote stoel weg te kruipen!
Author