...

Flavor and Spice: modern Afghaans in Eindhoven

door | 27 jan 2017 | Diner, Eindhoven, Gewoon genieten, Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben altijd in voor lekker en gezond eten: vooral van de niet-westerse en kruidige keuken. Aangezien mijn vriend in Eindhoven woont, maak ik van de gelegenheid gebruik om daar buiten de deur te eten. Dit resulteerde in Afghaans bij Flavor and Spice! Een keuken die ik nog niet kende, dus alleen daarom al was het het proberen waard.

Interieur
Je ziet bij binnenkomst van Flavor and Spice meteen dat er veel aandacht is besteed aan de styling van het interieur. Zelfs de toiletruimte oogt leuk! Met allerlei figuurtjes op de muur zie je dat er geen detail is overgeslagen. Ook de visitekaartjes zijn mooi opgemaakt. Niet overdreven, wel grappig! Het restaurant is verdeeld over drie ruimtes, die elk hun eigen sfeer hebben.

Bediening en gasten
Bij binnenkomst werd ons meteen verteld dat de hele avond volgeboekt was, maar gelukkig hadden wij gereserveerd. Dat wij niet de enigen waren, merkten we goed. Er is ruimte voor zo’n 50 tot 60 personen per avond. In de loop van de avond kwamen er steeds mensen binnen, die al dan niet een tafeltje konden krijgen. Drukke tent dus waarbij reserveren echt nodig is! Het adresje is aantrekkelijk voor allerlei pluimage, maar waarschijnlijk vooral voor de mensen die Flavor and Spice al kennen (of erover gelezen hebben), gezien het niet op een heel toegankelijke plaats ligt.

Vegetarisch smullen
Eigenaresse Venus Karim, van oorsprong Afghaanse, vertelde me dat haar keuken een mix is van Indiaas (pittig) en Turks (zoet). Een echte fusion-keuken dus. Karim begon met bloggen en met catering, waaruit al snel Flavor and Spice ontstond. Duurzaamheid is een thema dat belangrijk is voor haar, wat ook naar voren komt in het concept ‘wat de pot schaft’. Je kunt eten wat erop dat moment voorradig is. Karim kiest vooraf welke ingrediënten ingekocht worden en met het eten dat voorradig is, wordt gekookt. Zo hoeft er op het einde van de dag weinig te worden weggegooid.

Mijn vriend en ik kiezen voor het vegetarisch drie-gangen menu, bereid door een vegetarische kok. Als voorafje krijgen we brood met tzatziki en een cocktail van het huis, met en zonder gin. Als voorgerecht komt er een pompoensoep met brood en een pittige vegetarische snack begeleid met koriander, die we ook bij het hoofdgerecht krijgen. Beide smaken goed! Het hoofdgerecht is een rijstschotel gevuld met erwten en koriander. Niet te pittig, precies goed, zoals bij de Afghaanse keuken hoort. De rijst heeft een dikke korrel en daarbij wordt er een eenvoudige, gezonde salade geserveerd. Al met al is het hoofdgerecht een lust voor het oog! Als toetje krijgen we rozenwaterijs met vijgen, bijzonder en een mooie afsluiter.

Karim deelt ons tenslotte nog mee dat Eindhoven verschillende Afghaanse restaurants kent. “Maar die zijn meer traditioneel. Wij wilden niet de volgende in de rij zijn. De sfeer moest anders.” En dat is gelukt. Want traditioneel oogt het niet. Flavor and Spice is een leuk adresje, dat het best omschreven kan worden als gezellig en hip. Zeker het proberen waard!

Flavor and Spice – Bleekstraat 23 – 5611 VB – Eindhoven – www.flavorandspice.nl

Ga jij binnenkort ook naar Flavor and Spice of ben je er al geweest? Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook,  Instagram of in een reactie. Wij zijn altijd benieuwd!

Summary
Flavor and Spice: modern Afghaans in Eindhoven
Article Name
Flavor and Spice: modern Afghaans in Eindhoven
Description
Bij Flavor and Spice in Eindhoven kan je genieten van de moderne Afghaanse keuken. Ook duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Lees hier hoe het was!
Author
Nicole Mulders

Nicole Mulders

Schrijfster at Dharma Tekstproducties
Nicole is schrijfster in hart en nieren. Voor De Hippe Vegetariër spreekt Nicole met voedingsdeskundigen en bijzondere chefs, en beschrijft hun bevindingen. Genieten en gezond eten is volgens Nicole een goed duo. Uit eten gaan is voor haar dan ook een waar genot. Daarom schrijft ze ook recensies van haar nieuwste ontdekkingen op culinair gebied!
Nicole Mulders

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt