...

FENTO: Asian meets Mexican

door | 11 nov 2016 | Amsterdam, Borrel, Diner, Gewoon genieten, Hotspots, Lunch, Take-away, Vegan, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Super trots ben ik op mijn lieve gastblogger en vriendin Hilary die sinds september haar eigen stand heeft in de Foodhallen van Amsterdam! Voor de kenners: FENTO heeft de plek overgenomen van Friska, de healthy quinoa sushi-stand. Big shoes to fill, maar dat doet deze dame met flair! FENTO serveert healthy comfort food met een mix van Aziatische en Mexicaanse invloeden. Comfy fusion!

schermafbeelding-2016-11-10-om-19-27-36De Foodhallen
Het concept van De Foodhallen is uniek in Nederland en geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals deze in bijna elke metropool te vinden zijn: denk aan de Borough Market in Londen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Chelsea Market in New York. In De Foodhallen staan ruim twintig stands waar lokale ondernemers originele culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Geen voor, hoofd of nagerecht aan een gedekte tafel, maar wandel met een wijntje langs de diverse en uiteenlopende mogelijkheden. Gemakkelijk eten, iets meer haute-cuisine of juist zin in buitenlandse keuken? Elke horecazaak bij De Foodhallen heeft iets anders te bieden! Een compleet culinair walhalla dus. Kijk hier voor een fotoverslag.

Hilary Eats
Nieuw in De Foodhallen is dus FENTO. Hilary is de trotse gezicht achter FENTO en een echte voedsel nerd met waanzinnig veel kennis van voeding en de invloed van je eetpatroon op je lichaam en welzijn. Haar verhaal vind je op haar eigen blog Hilary Eats, een online “Natural Foods Journal” dat zich richt op plantaardige gezondheid, het creëren van nieuwe recepten, advies geven omtrent fitness en nog veel meer. Hilary’s visie is holistisch en ze ziet eten als een medicijn, maar het moet natuurlijk wel lekker zijn! Want volgens Hilary kan je je lifestyle alleen veranderen als het je echt plezier oplevert. En dat lukt met FENTO! Cook, Eat, Repeat is haar slogan, als je daar niet gelukkig van wordt.

FENTO menu
FENTO staat voor gezond Mexicaans streetfood met een Aziatische twist. Denk dus aan tortilla’s, tostada’s en andere Mexicaanse klassiekers, maar dan een stuk gezonder, spannender en creatiever. Hilary kookt zoveel mogelijk met lokale, onbewerkte en plantaardige producten en is dol op fermenteren. Groenten en paddenstoelen krijgen een hoofdrol, daarnaast is er voor de vleeseters vrije uitloop kip beschikbaar en voor ons – fijn! – plantaardig gestremde kaas. Wat staat er op het menu?

  • Smoothies: eentje met basilicum, komkommer, selderij en gember. Zo gezond als dit klinkt, zo super lekker is hij! En daar is Hilary een ster in: gezond eten aantrekkelijk maken. De andere smoothie is met mango, ananas en kurkuma, wat een hele bijzondere twist geeft aan deze tropische combinatie.
  • Snacks: de lekkerste cashews, eigenhandig geroosterd door hilary met kokosolie, verse koriander en een puntje chilipoeder. Pre-cies goed! En tortillachips met een dip van black beans, pittige tomatensaus en cashewcream, waarbij er letterlijk genoeg dip beschikbaar is voor ieder chipje! Want van karige porties houdt Hilary niet.
  • Salade: een super simpele, maar o zo lekkere groene salade met courgetteslierten, dungesneden wortel, gefermenteerde rode kool, romaine sla met een heerlijke gember-citroendressing en cashews on top. Hier zou ik zo een driedubbele portie van willen eten. Heer-lijk.
  • Tostada: een Mexicaanse pizza op tortillabodem, verkrijgbaar in twee maten. De bodem is bestreken met een heerlijke spread van black beans, royaal belegd met paddenstoelen, salsa van groente tomaatjes, gefermenteerde rode kool, verse groene kruiden, cashew cream en fetakaas. YUM YUM! Echt comfortfood.
  • Toetje: nu al een klassieker, Hilary haar ‘spoon of chocolate’. Meer heeft ze niet, maar meer wil je ook niet. Een heerlijke volle lepel met een mengsel van rauwe cacao, kokosolie, dadels en wat ik nog vergeet. Goodness on a spoon. Die wil ik elke avond!

Kortom, ga naar de Foodhallen, dat is een feestje! En sla dan zeker FENTO niet over. Hier krijg je eten geserveerd waar je blij van wordt, zowel body als mind. Good Food in de beste zin van het woord!

FENTO, De Foodhallen, Bellamyplein 51 Amsterdam, www.thefento.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

Summary
FENTO: Asian meets Mexican
Article Name
FENTO: Asian meets Mexican
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt