...

Hotspot: restaurant BRL Venray, goed voor no-nonsense vegarecepten

door | 29 sep 2020 | Hotspots, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant BRL in Venray is een no-nonsense zaak waar lekker wordt gekookt. Het is eten in een ontspannen sfeer. Gastblogger Nicole Mulders komt dan ook graag en heel regelmatig bij BRL. Lees hier haar review!

Interieur
BRL is gevestigd in een monumentaal pand in hartje Venray. We hebben er meestal ons vaste tafeltje, in een hoekje van het restaurant. Een knus plekje, is organisch zo gegroeid. Een enkele keer zitten we ergens anders, omdat het restaurant snel vol zit. Maar je zit er altijd goed, in comfortabele stoelen – niet onbelangrijk. In de zomer zitten we lekker buiten op een fijn terras: rustig, middelgroot met her en der wat (lavendel)planten.

Bediening en publiek
Het personeel is heel vriendelijk. Het publiek loopt uiteen van stelletjes tot familie. De sfeer is vooral ongedwongen, ik denk dat dat ook precies is wat eigenaar en kok Roel Linssen beoogt. Een sympathieke man, vinden wij. Ons duimpje gaat altijd omhoog als we de zaak verlaten. Een soort codetaal tussen hem en ons, om te laten zien dat het eten weer goed was.

Vegetarisch smullen
Zijn culinaire bezigheden en die van zijn collega’s zijn te volgen via de open keuken. Een open keuken is eigentijds en schept altijd vertrouwen. In dit geval helemaal terecht. Mijn vriend en ik hebben het idee dat restaurant BRL de laatste twee jaar sterk is gegroeid. Of het waar is of niet… geen idee. We zijn geen kenners. Wel liefhebbers.

Zodra we ons in onze stoel gesetteld hebben, bestellen we iets te te drinken. Alhoewel settelen een iets te hoogdravende term is voor deze toegankelijke zaak… Van drankjes zijn ze ook goed op de hoogte. We beginnen meestal met een (al dan niet alcoholvrije) cocktail. Die is iedere keer anders en altijd lekker. Bij het eten nemen we wijn, bier of iets zonder alcohol. Wat betreft de alcohol: ik houd van stevige rode wijn en restaurant BRL heeft daar altijd een goede keus in. Mijn vriend neemt meestal een biertje, en ook daarvan weten ze wat hij eerder heeft gehad en ook wat hij lekker vindt.

Bij de drankjes krijgen we een schaaltje papadums met een zelfgemaakte tapenade van zongedroogde tomaten. Ik (van huis uit geen snoeper) ben daar fan van. En die schaal – tenminste de inhoud ervan – is niet veilig voor me. Waarom vind ik die zo lekker? Omdat de papadums gemaakt van kikkererwten een dunne krokante Indiase bereiding zijn? En ik houd van pittig Indaas eten? Nee, dat is te ver gezocht. De papadums met tapenade zijn gewoon lekker.

Een menukaart hoeven we niet (meer) in te zien, maar bekijken we soms toch. Ik vind het altijd heerlijk om naar de beschrijving van de gerechten te kijken. Hoe summier ook. Beschouw het maar als een culinair voorspel. En om in deze sferen te blijven: er volgen enkele smaakvolle amuses, om de eetlust op te wekken.

Vegetarische koken kan lang niet iedereen, dat is ons wel duidelijk geworden de laatste jaren. Vega-koks moeten creatief zijn. Net anders denken dan gangbaar. En dat kan Linssen als de beste. Ter vergelijking: niet zo lang geleden waren bij een ander restaurant, waar we ook al langer en ook graag komen. Maar na maanden afwezigheid kregen we de laatste keer weer een vergelijkbaar gerecht als de keer ervoor. Dat is verre van spannend, en jammer. Zeker als je weet dat de kok goed (vegetarisch) kan koken. En dat hij ons kent…

Terug naar BRL. Het was genieten van het vegetarisch menu. Vooraf was er risotto van venkel met cantharel, witlof en truffel met daarbij gepofte wilde rijst en een krokant van aardappel. Als hoofdgerecht kwam zwarte wortel van de BBQ met paksoi en ’vegetarische tonijn’ met krokante boekweit. Tot slot was er een tartelette met bosbes en huisgedraaide yoghurtamarenijs. Bij het dessert nemen we soms nog een bijpassend drankje. Ook daarover kunnen ze ons goed adviseren. Alles bij elkaar was het weer heerlijk. Een adresje waar we vaak komen en binnenkort weer naar teruggaan. Tenminste, als het nog niet vol geboekt is…

Ben jij al eens bij restaurant BRL geweest? Of staat het nog op je lijstje? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Hotspot: BRL Venray, goed voor no-nonsense vegarecepten
Article Name
Hotspot: BRL Venray, goed voor no-nonsense vegarecepten
Description
Wij gingen langs bij restaurant BRL in Venray. Hier worden no-nonsense vega gerechten geserveerd. Lees hier wat wij ervan vonden!
Author
Nicole Mulders

Nicole Mulders

Schrijfster at Dharma Tekstproducties
Nicole is schrijfster in hart en nieren. Voor De Hippe Vegetariër spreekt Nicole met voedingsdeskundigen en bijzondere chefs, en beschrijft hun bevindingen. Genieten en gezond eten is volgens Nicole een goed duo. Uit eten gaan is voor haar dan ook een waar genot. Daarom schrijft ze ook recensies van haar nieuwste ontdekkingen op culinair gebied!
Nicole Mulders

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt