Print Friendly, PDF & Email

Restaurant LOFF in Breda is geen onbekende hotspot voor De Hippe Vegetariër, wij bundelden onze ervaringen namelijk al eerder in dit artikel. Waar LOFF eerder een all day vega(n) concept had met 30 dagverse gerechten, heeft het restaurant inmiddels een à la carte concept. Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Aangezien LOFF het allereerste gouden keurmerk in ontvangst heeft genomen tijdens de lancering van het LEKKER VEGA Keurmerk, stond deze bovenaan ons lijstje! Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder of lees ons blog op de site van Lekker Vega!

Het interieur
Gelukkig is er weinig veranderd aan het interieur van Restaurant LOFF en is het nog steeds een ontzettend fijne plek. Het pand is erg ruim en door de hoge ramen aan de voorzijde en in het plafond, en de openslaande deuren naar de terrastuin, waan je je echt in een kas. Het restaurant is gevuld met houten tafels met witte stoelen waar vanaf je direct de open keuken in kunt kijken en kunt zien welke creaties er uit de keuken komen. Waar eerder het buffet stond, is nu een ruime keuken die tevens gebruikt wordt als workshopruimte. Want LOFF is niet alleen een restaurant, maar ook een heuse kookstudio!

Van buffet naar à la carte
De bediening is nog even vriendelijk als we van ze gewend zijn, met plezier wordt ons uitgelegd hoe de nieuwe menukaart in elkaar zit. En dat is als volgt: het buffet heeft plaats gemaakt voor à la carte, wat betekent dat je losse gerechten kunt bestellen van de menukaart. De menukaart is opgedeeld in lunchgerechten (tot 16.00 uur te bestellen!) en voor-, hoofd-, bij- en nagerechten met daarbij een optie voor kinderen. Zoals we gewend zijn heeft LOFF voor ieder wat wils! Wat ook leuk is om te benoemen, is dat je ervoor kunt kiezen om gerechten te bestellen in gangen, maar ook gerechten kunt bestellen om te delen. Dan krijg je er gewoon kleine bordjes bij. Wij kozen uiteraard voor deze laatste optie zodat we meer konden proeven!

100% biologische vega(n) gerechten: lokaal en in het seizoen
Wat te verwachten van de gerechten op de menukaart? Je mag er vanuit gaan dat de gerechten op de kaart gemaakt zijn van 100% biologische ingrediënten die bij het seizoen passen en zoveel mogelijk gemaakt zijn van lokale producten. Daarnaast zijn dus standaard alle gerechten op de kaart vegetarisch en een groot aantal veganistisch én is het hartstikke normaal om je restjes mee naar huis te nemen. Extra punten als je zelf je eigen bakje meeneemt, maar anders wordt het ingepakt in een verpakking met handgeschreven berichtje – ook heel leuk! LOFF besteedt namelijk vanuit haar filosofie aandacht voor het grotere geheel waarbij de gasten en de foodchain waar ze gebruik van maken een belangrijke rol spelen. De focus ligt in deze holistische denkwijze op de algehele balans van de planeet en dit uit zich op de manier waarop producten bewerkt en bewaard worden.

Vega(n) smullen
Er staan verschillende gerechtjes op de menukaart die ons aanspreken en wij besluiten om te gaan voor: de maïskoekjes met komijn-yoghurtdip, de niekjes ofwel gebakken aardappelpartjes met groenten, kruiden en veganaise, gevolgd door de korma met basmatirijst, kimchi, gemarineerde tempeh en verse koriander, én de papillotte met venkel, aardappel, feta, paddenstoelenstrofanoff en gierstkroketjes. Ik zei het al; we wilden alles proeven! Onze favoriet van de voorgerechten zijn de knapperige en kruidige maïskoekjes met frisse komijn-yoghurtdip! Zeker omdat je deze niet vaak op de menukaart ziet staan en een dip met komijn heel eenvoudig maar tegelijkertijd ook heel erg lekker is. Wat betreft de hoofdgerechten: wat een smaken hebben de gerechten – echt een feestje op je bord. De gerechten hebben stuk voor stuk een creatieve twist en uitgesproken smaken waardoor ieder hapje anders is. Wij sluiten de avond af met een kopje thee met verse kruiden en specerijen met daarbij een kleine proeverij ‘tic-tac-toe’, die bestaat uit drie bites die perfect zijn als je wel een dessert wilt, maar hier eigenlijk geen ruimte meer voor hebt!

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

Restaurant LOFF – Wilhelminastraat 15 – 4818 SB Breda – www.restaurantloff.nl

Ben jij al bij Restaurant LOFF geweest om het menu te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
LOFF Breda heeft een nieuw concept: vega(n) a la carte
Article Name
LOFF Breda heeft een nieuw concept: vega(n) a la carte
Description
Waar LOFF eerder een all day vega(n) concept had met dagverse gerechten, heeft het restaurant inmiddels à la carte concept. Wij gingen langs om te proeven!
Author