Print Friendly, PDF & Email

Afwisselen tussen wereldkeukens is iets wat wij graag doen! Vandaag kiezen wij voor de Mexicaanse keuken. Een keuken dat veel gebruik maakt van bonen, salsa’s en rode pepers, jammie! We maken zelf de arepa’s, ronde platte broodjes, gemaakt van voorgekookt maismeel. Het leukste aan dit gerecht? Ervan uitgaande dat de basisingrediënten in huis zijn, kost dit recept je maar €2,69 per persoon! Lees snel verder.

Ingrediënten
voor 4 personen
330 g voorgekookt maismeel
100 g ijsbergsla, grof gesneden
500 ml water
1 tl zout
zonnebloemolie
zout en peper

voor de Mexicaanse bonenmix
1 ui, gesnipperd 
400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
150 g mais
100 ml water
½ tl gemalen komijnzaad
optioneel: 1 rode paprika, in blokjes

voor de tomatensalsa
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 limoen, het sap
*½ rode chilipeper, in dunne ringen
500 g tomaten, in kleine blokjes
5 g peterselie, fijngehakt 
*verwijder eventueel de zaadlijsten als je van iets minder pittig houdt. 

Bereidingswijze
1. Doe voor het deeg van de arepa’s het water met het zout in een kom. Voeg al roerend beetje bij beetje het maismeel toe tot het een deeg vormt. Verdeel in 8 gelijke porties en druk deze plat. Vorm vervolgens met je handen een rondje van ongeveer 1,5 centimeter dik.
2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de arepa’s op middelhoge temperatuur voor 10 minuten tot ze goudbruin kleuren, keer ze regelmatig om.
3.Verhit wat zonnebloemolie in een pan op middelhoge temperatuur en bak de ui 5-6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg het gemalen komijnzaad, zwarte bonen en 100 ml water toe en laat 5 minuten pruttelen, totdat de bonen zacht zijn geworden. Plet de bonen tot een grove massa met een vork.
4. Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat 5-10 minuten staan. Bewaar eventueel wat peterselie voor de garnering.
5.  Snijd de arepa’s open, vul met het bonenmengsel, de mais, de tomatensalsa en eventueel rode paprika. Serveer met ijsbergsla en garneer met de overgebleven peterselie. Genieten maar!

Wat is jouw favoriete Mexicaanse gerecht? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Arepa's met Mexicaanse bonenmix en tomatensalsa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)