Sabrina Ghayour, bekend van onder andere het prachtige kookboek Persiana, heeft een nieuw boek waar wij wel heel erg blij van worden: Bazaar, een boek boordevol vegetarische recepten uit het midden Oosten. Vandaag delen wij één van de recepten uit Bazaar: kruidige aardappel-ricotta dumplings met walnotenboter!

Ingrediënten
vooor 4-6 personen

voor de ricotta-aardappel dumplings:
750 g aardappels
500 g ricotta, goed uitgelekt
2 eieren
30 g dille
50 g Italiaanse ’00’ bloem, plus extra om te bestuiven
olijfolie, om in te bakken
zout en peper

voor de walnoten-pulbiberboter:
125 g gezouten boter
3 tl pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. verkrijgbaar in de Midden Oosterse supermarkt)
50 g walnoten, gehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in 25-30 minuten gaar. Giet af, laat iets afkoelen, verwijder de schil en prak in een grote mengkom terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen.
  2. Voeg de ricotta, eieren, dille en bloem toe aan de geprakte aardappel en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Vorm van het mengsel kleine dumplings, iets groter dan je duim. Bestuif elke dumpling licht met bloem en druk een beetje plat. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er wat milde olijfolie in. Bak de dumplings slechts een paar minuten; de buitenkant moet goudbruin en de binnenkant net warm zijn.
  4. Smelt voor de saus de boter in een kleine pan op laag vuur en roer de pul biber en de walnoten erdoor.
  5. Schep de dumplings op een verwarmde serveerschaal, schenk de walnoten-pulbiberboter erover en serveer direct.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Bazaar van Sabrina Ghayour gemaakt? Laat ons weten wat je er van vond via Facebook, Instagram of in een reactie op de website. We zijn benieuwd!

Bazaar
Sabrina Ghayour
Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432124
Prijs: €25,95

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
BAZAAR: aardappel-ricotta dumplings met walnotenboter
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!