Sabrina Ghayour, bekend van onder andere het prachtige kookboek Persiana, heeft een nieuw boek waar wij wel heel erg blij van worden: Bazaar, een boek boordevol vegetarische recepten uit het midden Oosten. Vandaag delen wij een van de recepten uit Bazaar: hartige taart met gekaramelliseerde ui, feta en olijven!

Ingrediënten
voor 8-10 personen

voor de bodem:
225 g bloem, plus extra om te bestuiven
100 g koude, gezouten boter, in blokjes
3-4 el koud water

voor de vulling:
2 grote uien, in dunne halve ringen
1 tl tijmblaadjes
250 g ricotta
200 g feta
1 groot ei
1 tl pul biber (Turkse chilivlokken o.a. te koop in de Midden-Oosterse supermarkt)
1 tl knoflookpoeder
16 ontpitte kalamata olijven + extra om te garneren
plantaardige olie
zout en peper

extra benodigdheden:
taart- of quichevorm van 24 cm
plasticfolie of siliconen bakmatten
deegroller

Bereidingswijze

  1. Maak eerst het deeg. Voeg de bloem toe aan een grote mengkom en wrijf met je vingers de boter met de bloem tot fijne kruimels. Voeg het koude water toe en meng tot een stijf deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel in plasticfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Verhit plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de tijm toe en bak, al regelmatig roerend, tot de ui gekaramelliseerd en goudgeel is; laat de ui niet krokant worden of verbranden. Zet apart en laat afkoelen.
  3. Leg een groot, vierkant stuk plasticfolie of siliconen bakmat op je werkvlak. Bestuif royaal met bloem, leg het deeg erop, bestuif met bloem en dek losjes af met nog een stuk plasticfolie of siliconen bakmat. Rol het deeg met een deegroller dun uit tot de lap iets groter is dan de taartvorm. Verwijder het bovenste stuk plasticfolie of de siliconen bakmat en leg het deeg voorzichtig in de taartvorm. Het geeft niet als het deeg breekt, want dit kan je makkelijk repareren met deegrestjes. Duw het deeg voorzichtig in de ribbels van de vorm en laat iets overhangen. Rol nu de deegroller over de vorm om het overhangende deeg af te snijden. Gebruik de deegrestjes om eventuele scheuren of gaatjes te repareren. Zet de taartvorm vervolgens minimaal 20 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de ricotta met de feta en het ei in een mengkom glad. Voeg de pul biber, knoflookpoeder, olijven en gekaramelliseerde uien toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
  5. Schenk de vulling in de vorm en garneer met een paar extra olijven. Bak 30-35 minuten in de oven, tot de taart gaar en aan de bovenkant bruin is. Laat voor het serveren iets afkoelen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Bazaar van Sabrina Ghayour gemaakt? Laat ons weten wat je er van vond via Facebook, Instagram of in een reactie op de website. We zijn benieuwd!

Bazaar
Sabrina Ghayour
Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432124
Prijs: €25,95

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige taart met gekaramelliseerde ui, feta en olijven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!