Print Friendly, PDF & Email

Bersama betekent ‘samen’ en de meer dan 90 recepten in dit boek zijn perfect om samen te bereiden en zeker om samen op te eten. Delen en samen eten is waar het in de Indische keuken om draait en in Bersama neemt Francis je mee in haar keuken. Vandaag delen wij een van haar recepten: Krispy dadar sate (crispy omelet saté)! Wil je meer weten over de Indische keuken en het kookboek Bersama? Daar lees je in dit artikel meer over!

Ingrediënten
20 stuks
2 sjalotjes, grofgesneden
2 teentjes knoflook, grofgesneden
1 rode chilipeper, grofgesneden
1 tl bouillonpoeder naar keuze
1 el bloem
peper en zout
9 eieren (L)
zonnebloemolie, om te frituren
50 g geraspte kokos
175 g patentbloem
snufje cayennepeper
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
400 g panko
20 satéstokjes
petissaus, satésaus, chilisaus of zoetzure saus, om erbij te serveren (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Maak een boemboe van de sjalot, de knoflook, de chilipeper en het bouillonpoeder. Maak een papje van de bloem en 3 eetlepels water.
  2. Kluts met een garde 6 eieren los en voeg de boemboe, het bloempapje en peper en zout naar smaak toe. Klop het mengsel goed door elkaar.
  3. Maak een testertje door wat van het eiermengsel in een koekenpan te bakken. Controleer de smaak en pas die zo nodig aan. (De smaak van het ei mag goed op smaak zijn, want er komt een flinke paneerlaag omheen die de smaak afzwakt.)
  4. Schenk een dun laagje zonnebloemolie in een koekenpan met 22 cm doorsnede en bak vervolgens 2 omeletjes van het mengsel. Zorg dat de omeletjes vrij ‘blond’ of licht van kleur zijn, dus bak ze vooral niet te lang. Ze mogen net gaar zijn.
  5. Laat de geraspte kokos 15 minuten wellen in 200 ml kokendheet water. Giet af door een bolzeef en druk het vocht uit de kokos. Zet opzij.
  6. Meng in een kom 125 gram van de patentbloem met de cayennepeper, het knoflookpoeder en het uienpoeder. Stort het bloemmengsel op een bord.
  7. Kluts in een ondiep bord of ondiepe schaal de resterende 3 eieren met 3 eetlepels water los. Klop de uitgeknepen kokos en een snufje zout erdoor.
  8. Meng in een kom de panko met de resterende 50 gram patentbloem en wat peper en zout. Roer het goed om en stort het pankomengsel op een bord.
  9. Maak nu de omeletsatés. Snijd elke omelet in 6 gelijke repen en snijd de binnenste 4 repen doormidden. Rijg de omeletrepen aan satéstokjes.
  10. Haal alle satés eerst door het bloemmengsel, dan door het ei-kokosmengsel en daarna door het pankomengsel. Laat ze minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  11. Verwarm de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Frituur de satés goudbruin in de hete olie (het hele stokje mag in de olie) en laat ze uitlekken op wat vellen keukenpapier.
  12. Serveer de crispy omeletsatés meteen, met of zonder petissaus, satésaus, chilisaus of zoetzure saus.

Tip: Wil je deze saté iets meer body geven? Prak 100 gram tahoe fijn en roer het door het omeletmengsel heen.

Heb jij dit recept ook gemaakt? Of een ander recept uit Bersama? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Bersama
Francis Kuijk
Uitgever: Good Cook B.V.
EAN: 9789461432414
Prijs: €27,50

Bersama

Summary
recipe image
Recipe Name
Bersama: krispy dadar sate
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!