Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Afgelopen jaar zijn er tal van nieuwe recepten online komen te staan. Dit waren de best gelezen recepten van 2016, jullie favorieten dus! Hopelijk hebben jullie genoten van deze inspiratie en gaan jullie dat in 2017 ook nog volop doen!

Gevulde chapati met kikkererwten, spinazie en feta
Wat voor ons een bruine boterham is, is chapati voor Indiërs. Daar wordt het elke dag gegeten door miljoenen, terwijl maar weinig Nederlanders het hier kennen. Het is echter super lekker, heel makkelijk te maken en een leuke afwisseling op brood, wraps of roti! Gevuld met de kikkererwten- en spinaziesalade heb je een ideale vegetarische maaltijd.

 

 

Gevulde courgette met ratatouille en champignons
Team ‘De Hippe Vegetariër’ ging als een speer de afgelopen week! Samen met 25 super toffe insiders heb ik de HelloFresh blogbattle gewonnen van Voedzaam & Snel met totaal ruim 1626 stemmen tegen 1265. HIEPHOI! Het heerlijke recept uit de veggiebox van HelloFresh (naar het recept van ‘Over smaak valt te twisten’) dat deze toppers gemaakt en gefotografeerd hebben wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Dus hierbij het recept om zelf thuis te maken (en korting op de veggiebox – scroll daarvoor snel naar onderen)!

 

Snelle vegan kimchi
Toen ik voor het eerst kimchi proefde, was ik op slag verliefd. Kimchi is zoutig, gekruid, gemberachtig én knoflookachtig en dat alles met een zure ondertoon: een Koreaans vuurwerk van smaken. En… het is hartstikke goed voor je! Er bestaan meer dan 200 soorten kimchi, dus dit gerecht is met recht de kroon van de Koreaanse cultuur en trots te noemen.

 

 

Homemade falafel
We hebben het al een tijdje over vleesvervangers. Vleesvervangers zijn er in pure vorm zoals tofu, tempeh en seitan, in een bewerkte vorm zoals de kant-en-klare vleesvervangers uit de supermarkt, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Niets is zo lekker als huisgemaakte falafel, een bonenburger of rode bietenburger. Er zijn veel variaties mogelijk, zodra je eenmaal weet welke ingrediënten minimaal nodig zijn om de burgers hun structuur te geven en te zorgen dat ze een geheel worden – wat niet altijd even makkelijk is, maar oefening baart kunst. En zelfs een beetje uit elkaar gevallen zijn ze erg lekker. Vandaag gaan we aan de slag met falafel!

 

Italiaanse keuken: vegetarische lasagna
Last but not least: weliswaar niet een artikel uit 2016, maar het allerbest gelezen recept van al die jaren wilden we jullie niet onthouden! Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor Parmigiana di Melanzane, een soort van vegetarische lasagne maar dan met aubergine als lasagnebladen!

Wat was jouw favoriete recept uit 2016? En heb je hem klaargemaakt? Deel het met ons via een reactie op de website of een berichtje via Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
De beste recepten van 2016 van De Hippe Vegetariër
Published On