Print Friendly, PDF & Email

Sinds ik laatst bij Poké Perfect in Amsterdam heb gegeten, eet ik het liefst al mijn gerechten uit een bowl. Al mijn maaltijden lijken wel lekkerder te smaken in een kom. In het boek Bowls of Goodnes van Nina Olsson vind je een groot aantal verrukkelijke en voedzame vegetarische gerechten waarmee je de lekkerste foodbowls op tafel zet. Vandaag delen we het recept van deze Regenboogsalade met boekweit, taugé, groente en fruit met green goddessdressing. Eet smakelijk!


Regenboogsalade
Een regenboog in een graankom! Vind je deze kleurexplosie er niet fantastisch uitzien? Het idee is dat je verschillend gekleurde groente- en fruitsoorten in een soort regenboog bij elkaar legt. Voor een regenboogsalade moet je een beetje flexibel zijn bij het kiezen van je ingrediënten – ga gewoon voor de mooiste kleuren die je kunt vinden. Voedsel van dezelfde kleur bevat vaak ook dezelfde voedingsstoffen, zodat je met een complete regenboog meestal een gevarieerde maaltijd op tafel zet. Haal de optimale smaak uit de ingrediënten door ze te stomen of roosteren, of werk gewoon met rauwe, gesneden groenten. Door granen toe te voegen kun je je salade wat substantiëler maken, en met name boekweit is perfect omdat het heerlijk luchtig en veerkrachtig is! Bak de korrels van tevoren even om ze een extra nootachtige smaak te geven en maak de salade aan met een zalige Green Goddessdressing van romige avocado en kruiden.

wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor de bowl:

  • een bos bontgekleurde, verse rauwe groenten (regenboog- of gewone wortels, chioggiabietjes, radijsjes en tomaten), in stukjes of plakjes
  • een scheutje olijfolie
  • 200 g boekweit
  • een handvol bloemkool- en broccoliroosjes
  • een bos spinazie
  • 1 mango, geschild, zonder pit, in blokjes
  • 3 handenvol rode kool, gesnipperd
  • 2 handenvol gemengde zaden en noten (ik gebruik hennepzaad en geroosterde amandelen)
  • kiemen (ik gebruik taugé en bietkiemen)
  • een handvol aardbeien
  • peper en zout

Voor de Green Goddessdressing:

  • 1 avocado, zonder pit, geschild
  • 1 teen knoflook
  • sap van ½ citroen
  • een handvol bieslook, gehakt
  • een handvol peterselie
  • 1½ el verse dragon
  • peper en zout
  • water, om te verdunnen

Hoe maak je deze regenboogsalade?
Verhit de oven tot 200 °C/gasovenstand 6, bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de geschikte groenten, zoals radijsjes en tomaten, 20 minuten. Maak de dressing door de ingrediënten in een keukenmachine te pureren en vervolgens scheutjes water toe te voegen tot hij de gewenste consistentie heeft. Verhit een steelpan met een scheutje olijfolie en roerbak de boekweit 2 minuten. Giet er zoveel water bij dat de korrels onder staan, voeg een snufje zout toe en breng ze aan de kook. Laat de boekweit 10 minuten pruttelen, of tot de korrels zacht zijn, giet ze af, spreid ze uit op een schone theedoek en laat
ze 10 minuten drogen. Stoom of kook de bloemkool- en broccoliroosjes 4 minuten en spoel ze onder de koude kraan af. Laat uitlekken en zet opzij. Verdeel de boekweit over vier kommen en leg er de rest van de ingrediënten voor de salade op kleur gesorteerd, of gemengd op. Breng op smaak met peper en zout en geef er de dressing bij.

Tip!
Maak deze superbowl ook eens met kikkererwten of bonen, voor een extra dosis eiwitten.

Heb jij deze Regenboogsalade naar het recept van Nina Olsson gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bowls of Goodness: Regenboogsalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)