Print Friendly, PDF & Email

Veel mensen zijn met dit gerecht opgegroeid: chocolade pudding. Een heerlijk dessert dat je in no-time op tafel kunt zetten. Vandaag deelt onze gastblogger Gonnie haar recept voor deze klassieker!

Ingrediënten
Voor 4 personen
0,5 liter melk (amandelmelk, havermelk of koemelk)
30 g maismeel
60 g bittere chocolade min. 70%
20 g suiker, of meer naar smaak

Toppings
slagroom of zure room
kersen (in eigen siroop)
munt

Bereidingswijze

  1. Doe de melk en het maismeel in een steelpannetje en meng.
  2. Zet het steelpannetje op een laag vuurtje en smelt de chocolade erdoorheen. Voeg suiker toe en blijf roeren tot het mengsel mooi egaal en dik is.
  3. Doe het mengsel in vier glaasjes of bakjes en dek ze af met wat plasticfolie. Zet de glaasjes/bakjes min. 10 minuten in de koelkast.
  4. Garneer voor het serveren met wat slagroom of zure room, kersen en munt.

Variatie

  • Probeer als garnering ook eens aardbeien of ander fruit.
  • De pudding is ook heel lekker met wat chilipeper en iets meer chocolade (100 g) erdoorheen.

Tip!
Dol op pudding? Probeer dan ook zeker eens deze vegan mangopudding!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade pudding met kersen en munt
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!