Print Friendly, PDF & Email

Hoe eet jij hoemoes het liefst? Ik dip er graag groenten in. Mijn nieuwe uitvinding: hoemoes met paksoi, heerlijk fris! Maar ook worteltjes, bleekselderij en paprika zijn favoriet. Hier vind je een klein receptje én twee nieuwe favoriete hoemoes-varianten van Maza!

Midden-Oosterse specialiteiten
Kennen jullie Maza al? Maza is een Nederlands bedrijf, ook te vinden in De Foodhallen, gespecialiseerd in Mediterrane lekkernijen geïnspireerd op de receptuur uit het Midden-Oosten: van falafel en mezze tot hoemoes, salades en sauzen. Alle Maza producten zijn vegetarisch en halal, met zoveel mogelijk verse ingrediënten, bijzondere kruiden en specerijen en op traditionele wijze bereid. In hun hoemoes assortiment hebben ze diverse soorten waar ik al eerder over schreef. De koriander-limoen-hoemoes is nog steeds mijn all time favoriet 🙂 Vorig jaar voegden ze hieraan hun ‘authentieke lijn’ toe, zonder conserveringsmiddelen. Ideaal als je super verse hoemoes zoekt! Nog een hoogtepuntje van vorig jaar: hun verse falafeldeeg, om zelf falafel mee te bakken. Kortom: Maza is een need-to-know voor de liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken.

Nieuwe hoemoes van Maza
Deze maand kwam Maza met weer twee nieuwe hoemoes-varianten:

Tomaat-basilicum hoemoes: allemans vriend en súper lekker. Heerlijk kruidig, duidelijke smaak van zongedroogde tomaat, zo eentje waar je van wilt blijven eten. Op basis van 32% kikkererwten, sesampasta, zongedroogde tomaten, basilicum, knoflook en peper. Fijn om te dippen met groene groenten, zoals paksoi, komkommer en bleekselderij.

Traditionele hoemoes less salt: een hele goede basis hoemoes, maar dan met 50% minder zout dan het origineel! Nu slechts 0,52 gram per 100 gram en dat is zeer netjes. Verder is de hoemoes op basis van 37% kikkererwten, sesamzaad, selderij, zeezout, knoflook, kruiden en specerijen. Dit is mijn favoriet om te verwerken in wraps, op broodjes en bij salades, maar ook lekker met wortels, paprika en tomaatjes.

Receptje: hoemoes met crudité
Niets is makkelijker dan hoemoes met crudité bereiden als borrel.

Stap 1: kies je favoriete Maza hoemoes. Check: Maza.nl
Stap 2: kies je favoriete rauwkost. Denk aan: wortel, tomaat, komkommer, bleekselderij, paksoi, paprika, broccoli, courgette, bloemkool, radijs of witlof.
Stap 3: snij de rauwkost in reepjes of roosjes, open de hoemoes bakjes en dippen maar!

Ben jij ook zo’n fan van hoemoes? Wat is jouw favoriete crudité combinatie? Laat het ons weten in een reactie of via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Crudité met nieuwe hoemoes van Maza
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!