Print Friendly, PDF & Email

Dagje geen vlees? Dat wordt nu nóg makkelijker voor de flexitariërs onder ons (en zelfs voor de vleeseters!). Samen met MAGGI lanceer ik namelijk de Dagje Geen Vlees productlijn om groenten méér ruimte te geven in ons dagelijks eetpatroon zonder dat je het vlees mist. Deze Indiase linzencurry met wortel en bloemkool is enorm lekker en bevat maar liefst 120% van je van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Je zet hem binnen no time op tafel!

Groente inspiratie in 3 recepten
Samen met MAGGI chef Ben Hakstege, ben ik aan de slag gegaan om drie recepten te ontwikkelen die boordevol groenten zitten, waarbij je het vlees niet zult missen. Deze Indiase linzencurry is één van de drie! Hij is super smaakvol dankzij de Indiase specerijenmix die dit gerecht zijn heerlijke, karakteristieke smaak geeft. De mix bevat 8 typische Indiase kruiden zoals kurkuma, komijn, anijs en olijfolie van eerste persing en zout als smaakmaker. Voeg zelf een flinke portie verse groenten, kokosmelk, rijst en linzen toe en klaar! Dit is een recept voor het hele gezin, waar famillie, vrienden en kids ook blij van worden – echt waar! Benieuwd naar meer recepten? Vorige week deelde ik al het Mexicaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei. Hier heb ik super veel goede reacties op gehad, dus ook zeker de moeite van het proberen waard.

Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Indiase Linzencurry (te koop in alle grote supermarkten)
200 gram bloemkool
200 gram wortel, in roosjes
1 ui, in blokjes
3 bosui, in ringen
1 zak linzen (200 gram)
200 milliliter kokosmelk light
150 gram basmatirijst
1 eetlepel olijfolie
2 takjes koriander, grofgehakt

Hoe maak je het?
Eerst even de snelle uitleg zien? Check het filmpje hieronder: 

Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor, zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Stap 2: Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de wortel, ui en bloemkool totdat ze iets goudbruin zijn. Voeg de kruidenmix toe en roer kort door tot de kruiden gaan geuren.
Stap 3: Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel met de deksel op de pan 5 minuten pruttelen.
Stap 4: Haal de deksel van de pan en voeg de linzen toe. Laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen. Schep af en toe om.
Stap 5: Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Let op: je hoeft geen extra zout toe te voegen, dit zit al in de kruidenmix.Stap 6: Schep de rijst door het bloemkool-kokosmengsel. Roer de bosui erdoor en laat nog 1 minuut doorwarmen.
Stap 7: Garneer het gerecht met de koriander en serveer desgewenst met een limoentje.

KOM PROEVEN!!!
Ben je nieuwsgierig naar deze Dagje Geen Vlees recepten? En heb je zin om eens met mij te komen kletsen over gezond en lekker vegetarisch eten? Dan heb ik leuk nieuws! Op vrijdag 1 december van 17:00-19:00 sta ik in de kookstudio van de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam, en kook daar alle Dagje Geen Vlees gerechten. Je kunt gratis komen proeven! Kom je langs???

Heb jij mijn Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie met #dagjegeenvlees via Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!


Summary
recipe image
Recipe Name
Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry met wortel en bloemkool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!