Print Friendly, PDF & Email

Needless to say, wij zijn fan van groenten in de hoofdrol. Tal van groenten zijn ter bod gekomen in allerlei verschillende gerechten en combinaties, maar wat waren nou de favorieten? Deze groenten zijn door jullie het meeste bekeken. Hierbij de top 5, met jullie favoriete artikel erbij!

Pompoen – Vega budget: pompoenrisotto
Dit is een heerlijke, herfstige pompoenrisotto voor 4 personen met een totaalprijs van 5 euro. November is een hele goede pompoenenmaand en dus ook het perfecte moment om je pompoen biologisch te kopen. Maak er een dagje uit van en haal hem van de boer op het land! Of van de boerenmarkt… met als afsluiting deze prachtige risotto. Eet smakelijk!

 

 

Kool – Vergeten groente: palmkoolPalmkool, ook wel bekendals ‘Cavolo Nero’, is afkomstig uit Toscane in het Middellandse Zeegebied. Het wordt tegenwoordig vooral veel gegeten in Italië en is een belangrijk ingrediënt van de minestrone en ribollita (Toscaanse soep). De kool wordt daar Cavolo Nero genoemd, omdat het blad van de plant zeer donker van kleur is (nero = zwart).

 

 

Asperges – Zweedse risotto met bloemkool en groene asperges
Zweden vinden het heerlijk om ingrediënten voor hun maaltijden uit de natuur te halen. Als het eindelijk lente wordt plukken we graag planten als brandnetels, vlierbloesem en wilde knoflook. Dat in de Nederlandse natuur te vinden is me helaas tot nu toe nog niet gelukt. Een exclusieve voorjaarsgroente in Zweden is de groene asperge. Ik weet dat hier de witte asperge heilig is, maar de groene wil ik ook zeker af en toe de kans geven!

 

 

Spruitjes – Top 5: Recepten met spruitjes
Spruitjes zijn niet de meest geliefde groenten, maar met dit oer-Hollandse soort kan je juist alle kanten mee op! Het is een perfecte wintergroente om warme, aardse gerechten mee te maken die ontzettend kunnen verrassen. Denk aan een salade, maar ook een appeltaart. Lees hier mijn top 5 recepten met spruitjes!

 

 

Bleekselderij – Bleekselderij: gezond en spannend
Apium gravaolens, dat klinkt leuk én het is de wetenschappelijke naam voor bleekselderij. Tegenwoordig valt het me op dat er veel onzin op het internet te vinden is over bleekselderij, waarin bleekselderij wordt bestempeld als een ‘negatieve voedingswaarde’, wat betekent dat het meer kcal zou kosten om bleekselderij te verbranden dan dat het oplevert. Helaas is dat niet het geval, zo’n wondermiddel is het nu ook weer niet. Wat is er dan wel zo gezond aan en waar komt het vandaan? Dat lees je hier!

 

Staat jouw favoriete groente er tussen? Of welke zou je nog graag terug willen zien in 2017? Laat het ons weten in een reactie op de website of via een reactie op Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
De beste vegetarische groente recepten van 2016
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)