Print Friendly, PDF & Email

De Chinese keuken kent verschillende regionale keukens, waaronder de Kantonese en Sichuankeuken. De gerechten uit de Chinese keuken staan bekend om harmonie tussen zout, pittig, zuur, zoet, bitter en umami, wat resulteert in prachtige gerechten. De komende tijd mogen wij een aantal gerechten delen uit het mooie boek Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Vandaag: vegetarische mini loempia’s!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 el arachideolie
3 lente-uitjes, in ringetjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote wortel, geschild en fijngeraspt
1/2 Chinese kool, in reepjes
225 g waterkastanjes uit blik (van bijv. de toko), uitgelekt en grofgehakt
225 g bamboescheuten uit blik, uitgelekt en grofgehakt
50 g taugé
1 el lichte sojasaus
1/4 tl zout
1/4 tl witte peper
1 tl sesamolie
20 loempiavellen (21,5 x 21,5 cm), ontdooid in de verpakking voordat je ze van elkaar haalt
2 el maïszetmeel gemengd met 1 el losgeklopt ei
arachideolie, om in te frituren
zoete chilisaus, voor erbij

Bereidingswijze

  1. Verhit voor de vulling een wok op hoog vuur. Voeg de arachideolie toe, gevolgd door de lente-ui, de knoflook, de wortel en de Chinese kool. Roerbak 2 tot 3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Voeg de waterkastanjes, de bamboescheuten, de taugé, de sojasaus, het zout en de peper toe. Roerbak nog 1 minuut, zet het vuur uit en meng de sesamolie erdoor. Schep de vulling in een kom en laat afkoelen.
  2. Leg een loempiavel op een plank met een van de punten naar je toe en bestrijk de randen met het maïszetmeel-eimengsel. Schep een flinke eetlepel van het groentemengsel tot bijna in de onderste hoek van het loempiavel. Vouw de punt over de vulling, vouw de twee punten aan de zijkant naar binnen om de vulling in te sluiten en er een rolletje van 8 cm van te vormen en rol verder op naar de bovenste punt. Herhaal met de rest van de loempiavellen en de vulling.
  3. Schenk zoveel arachideolie in een wok dat de loempia’s kunnen drijven en verhit tot 160 °C. Frituur de loempia’s in porties van vier in 3 tot 4 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op een rooster of een bord bekleed met keukenpapier. Serveer de hete loempia’s met zoete chilisaus om in te dippen.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of een ander recept uit Chinese Takeaway? Wat vond je ervan? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Chinese Takeaway
Kwoklyn Wan
Uitgeverij Good Cook
ISBN: 9781787133679
Prijs: €13,99

Summary
recipe image
Recipe Name
De Chinese keuken: vegetarische mini loempia's
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!