De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: mangosalade ofwel kerabu mangga!

Ingrediënten
voor 4 personen
700-800 g onrijpe mango’s (stevig en groen, niet zacht en sappig), geschild en in julienne
2 tomaten, zaadjes verwijderd en in dunne plakken gesneden
1/2 sjalot, in dunne plakjes gesneden
2 el limoensap
1/2 tl fijn zeezout
1 tl grof gemalen zwarte peper
2 rode chilipepers, van de zaadjes ontdaan en fijngestampt
4 el pinda’s, gekneusd
8 takjes verse koriander, de blaadjes geplukt

Bereidingswijze

  1. Doe de mango, tomaat, het limoensap en zeezout in een kom. Hussel alles goed maar voorzichtig door elkaar, met je vingers of met twee houten lepels.
  2. Schep over op een serveerschaal of in een kom en strooi de zwarte peper, de chilipeper, de gekneusde pinda’s en de blaadjes koriander eroverheen. Serveer de mangosalade direct. Smakelijk!

Heb jij dit gerecht gekookt? Of een ander recept uit Magisch Maleisisch? Wat vond je ervan? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Magisch Maleisisch
Norman Musa
Uitgeverij: Podium
ISBN: 9789057599583
Prijs: €29,99

Summary
recipe image
Recipe Name
De Maleisische keuken: mangosalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!