De Maleisische keuken is een samensmelting van de Maleise, Chinese, Indiase, Arabische en Portugese keuken. De gerechten uit de Maleisische keuken kent vele prachtige gerechten en de komende tijd mogen wij er een aantal van delen uit het mooie boek Magisch Maleisisch van Norman Musa. Vandaag: mangosalade ofwel kerabu mangga!
Ingrediënten
voor 4 personen
700-800 g onrijpe mango’s (stevig en groen, niet zacht en sappig), geschild en in julienne
2 tomaten, zaadjes verwijderd en in dunne plakken gesneden
1/2 sjalot, in dunne plakjes gesneden
2 el limoensap
1/2 tl fijn zeezout
1 tl grof gemalen zwarte peper
2 rode chilipepers, van de zaadjes ontdaan en fijngestampt
4 el pinda’s, gekneusd
8 takjes verse koriander, de blaadjes geplukt
Bereidingswijze
- Doe de mango, tomaat, het limoensap en zeezout in een kom. Hussel alles goed maar voorzichtig door elkaar, met je vingers of met twee houten lepels.
- Schep over op een serveerschaal of in een kom en strooi de zwarte peper, de plakjes sjalot, de chilipeper, de gekneusde pinda’s en de blaadjes koriander eroverheen. Serveer de mangosalade direct. Smakelijk!
Heb jij dit gerecht gekookt? Of een ander recept uit Magisch Maleisisch? Wat vond je ervan? Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Magisch Maleisisch
Norman Musa
Uitgeverij: Podium
ISBN: 9789057599583
Prijs: €29,99

Lekker! Het recept is niet compleet (er staat niet omschreven wat je met het halve sjalotje moet doen). De mango’s die ik heb gebruikt waren wel rijp, maar nog redelijk stevig en dus niet overrijp. Onrijpe mango’s zou ik niet gebruiken, lijkt me niet lekker. Ik heb het gemaakt met een rode peper minder omdat een aantal mensen hier niet van pittig eten houden. Zelf zou ik geen moeite met twee pepers hebben gehad. De pinda’s heb ik vervangen door zonnebloempitten en pijnboompitten (had geen pinda’s in huis). Geserveerd met rijst en wat kip uit de oven voor de niet-vegetariërs.