Print Friendly, PDF & Email

Yotam Ottolenghi heeft een nieuw boek uitgebracht: Flavour! In ruim 100 recepten laat hij ons wederom zien hoe je van groenten prachtige en smaakvolle gerechten kan maken. Net zoals hij dat deed in zijn boek Simpel. Om zijn nieuwste publicatie te vieren, delen wij vandaag een recept uit Flavour: portobellosteaks met puree van limabonen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
8 middelgrote tot grote portobello’s (ca. 650 g), stelen verwijderd
10 tenen knoflook, gepeld
1 ui, gepeld, in 6 parten gesneden (150 g)
1 el chipotle chilivlokken
1 rode chilipeper (15 g)
4 tl komijnzaad, grof gekneusd in een vijzel met een stamper
1 el korianderzaad, grof gekneusd in een vijzel met een stamper
2 el tomatenpuree
400 ml olijfolie

Puree van limabonen
1 pot van 700 g goede kwaliteit limabonen, uitgelekt (500 g)
1 el citroensap
1 el olijfolie
zeezoutvlokken

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 150 °C.
  2. Doe voor de steaks alle ingrediënten met 1 eetlepel zeezoutvlokken in een grote ovenvaste pan met een deksel. Leg de paddenstoelen erin met de bolle kant boven, leg er een vel bakpapier overheen, en druk dit iets aan zodat alle ingrediënten zijn bedekt. Zet het deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven. Keer de paddenstoelen om, leg het papier en het deksel weer terug, en zet de pan weer 20 minuten in de oven, of tot de paddenstoelen botergaar zijn maar niet uiteenvallen. Schep de paddenstoelen met een keukentang op een snijplank, halveer ze en zet opzij.
  3. Schep met een eetlepel de ui, knoflook en chilipeper (verwijder het steeltje) uit de pan – het is geen probleem als u wat specerijen en olie mee schept. Doe alles in de kleine kom van de keukenmachine en pureer het glad. Doe het gepureerde uienmengsel weer in de pan, voeg de halve paddenstoelen toe en zet op halfhoog tot hoog vuur. Laat alles circa 5 minuten zachtjes smoren tot de smaken zich mengen.
  4. Maak terwijl de paddenstoelen garen de puree. Doe de bonen in een keukenmachine met het citroensap, de olijfolie, theelepel zeezoutvlokken en 2 eetlepels water. Pureer alles helemaal glad. Schep de puree in een middelgrote pan en laat hem op halfhoog tot hoog vuur al roerend circa 3 minuten koken tot hij goed warm is.
  5. Verdeel voor het serveren de limabonenpuree over vier borden. Leg op elk bord vier halve paddenstoelen en schep er een flinke lepel olie met de smaakgevers over. Bewaar de overgebleven olie in een goed gesloten pot in de koelkast. Gebruik bijvoorbeeld over gegrilde groenten of noedels!

Heb jij het kookboek Flavour al in bezit? Of heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Flavour
Yotam Ottolenghi
Uitgever: Fontaine Uitgevers
EAN: 9789059569911
Prijs: €32,0

Summary
recipe image
Recipe Name
Flavour: portobellosteaks met puree van limabonen
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!