Print Friendly, PDF & Email

Een hete grillpan of barbecue kan een ietwat verlept kropje sla omtoveren tot iets opvallend lekkers. Hoe je dat precies doet? Dat lees je hier! Vandaag delen wij een recept uit het nieuwe boek van chefkok Tom Hunt: Goed eten. In dit boek laat Hunt zien dat ook gastronomisch koken duurzaam kan zijn. Wil je meer weten over dit boek, lees dan hier onze review!

Ingrediënten
Voor 6 personen
100 g niet-rijpe kruisbessen
3 kropjes babyromaine (of radicchio), in partjes
kokosolie of biologische koolzaadolie
10 g ongepofte popcorn
4 takjes venkelgroen, wortelloof of dille, blaadjes eraf, steeltjes fijngesneden
1 el ahornsiroop of andere zoetstof
extra vergine olijfolie
eetbare bloemen als garnering, optioneel

Bereidingswijze

  1. Steek een houtskoolbarbecue aan, laat de kooltjes witheet worden en laat ze dan iets afkoelen, of verhit een grillpan op hoog vuur.
    Als je de barbecue gebruikt: rijg de kruisbessen aan een spies en gril ze 1 minuut aan elke kant of tot ze wat kleur krijgen. Als je de grillpan gebruikt: gril de kruisbessen rondom, schep ze uit de pan en zet weg.
  2. Leg de partjes babyromaine op de barbecue of in de grillpan en bak 2-3 minuten aan elke kant tot ze grillstrepen hebben maar nog wel
    rauw zijn.
  3. Verhit een scheut kokosolie of biologische koolzaadolie in een klein pannetje met deksel, op hoog vuur. Laat er een paar popcornkorrels in vallen, leg het deksel op de pan en wacht tot je er een hoort poffen. Voeg dan de rest van de popcorn toe en leg het deksel weer op de pan. Schud de pan even en wacht tot de rest ook is gepoft. Als je geen pofjes meer hoort, haal je de pan van het vuur en doe je de popcorn over in een schaal.
  4. Stel de salade op een grote platte schaal samen: leg de gegrilde babyromaine (of radiccio) op de schaal, verdeel de popcorn en kruisbessen erover en bestrooi met de kruiden. Garneer met een scheutje zoete siroop, extra vergine olijfolie en eventueel wat eetbare bloemen.

Heb jij deze gegrilde sla gemaakt? Of een ander recept uit het boek Goed eten? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Goed eten
Tom Hunt
Uitgever: Spectrum
EAN: 9789000371396
Prijs: €35,-

Summary
recipe image
Recipe Name
Goed eten: gegrilde sla en kruisbessen met popcorn
Published On