Hartige worteltaart
4.2 (83.64%) 11 votes

Goed voor de ogen, goed voor de huid, goed voor KONINGSDAG en goed voor de sfeer in huis! Een super vrolijke taart helemaal gemaakt van worteltjes. Lekker als hoofdgerecht in combinatie met een frisse salade, als hartig taartje voor de lunch of zelfs als hapje in vierkante blokjes gesneden. Een wortelsmulfeest!

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
150 gram volkorenbloem
100 gram havervlokken
100 gram margarine
theelepel nootmuskaat
theelepel zout

Voor de vulling:
500 gram gemalen of geraspte wortels
1 stronkje gemalen of geraspte gember
100 gram grofgehakte cashewnoten
1 sinaasappel, de schil geraspt
75 gram Philadelphia light (of andere magere roomkaas)
1 ei

Voor de garnering:
handje grofgehakte cashewnoten

 



 

Hoe maak je deze vrolijke worteltaart?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst het deeg: doe de volkorenbloem met de havervlokken, de margarine en de theelepels nootmuskaat en zout in een kom en kneed tot er een egaal deeg ontstaat. Als het deeg te droog is kan je altijd een beetje koud water toevoegen. Druk het deeg in een ingevette springvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede en zet even in de koelkast. Maak nu de vulling (het handigst is met een keukenmachine): meng de gemalen wortels met de gemalen gember, de sinasappelrasp, de Philadelphia ligt en het ei. Zorg dat er een egale massa ontstaat. Spatel nu de grofgehakte cashewnoten door de vulling en giet het geheel in de springvorm. Bestrooi met de overige grofgehakte cashewnoten en bak de taart in 45 minuten goudbruin. Koud serveren is het lekkerst!

TIP!
Eet hem koud! Dan is hij op z’n lekkerst en komen alle smaken optimaal tot zijn recht. Eet je hem warm dan is het meer een wortelmousse op een krokantlaagje.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarisch recept voor hartige worteltaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!