Al eerder lieten wij jullie kennismaken met het allernieuwste boek van Marleen Visser: IJs. Lees onze review hier! In dit boek deelt zij dertig verrassende ijsrecepten, waaronder een aantal heerlijke ijslolly’s. Vandaag delen wij het recept voor framboos & chocolade-creamsicles!
Ingrediënten
Voor 4 ijsjes van 65 ml of 3 ijsjes van 90 ml
15 minuten bereidingstijd
125 g frambozen
125 ml kokosmelk
2 el honing
fijngemalen zeezout
100 g pure chocolade
20 g amandelschaafsel, geroosterd
Bereidingswijze
- Pureer de frambozen met de kokosmelk, honing en een snufje zeezout in de keukenmachine of blender.
- Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en tik de vormpjes twee keer hard op het aanrecht om zo luchtbelletjes te verwijderen.
- Plaats de stokjes in de ijsjes en zet 4-6 uur in de vriezer.
- Smelt de chocolade au bain-marie, haal de ijsjes uit hun vorm en verdeel de gesmolten chocolade over de ijsjes. Strooi
vervolgens het amandelschaafsel over de chocolade.
Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit het boek IJs? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
IJs
Marleen Visser
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023016540
Prijs: €11.99

Reactie verzenden