Wist je dat je heel veel kant-en-klare producten helemaal zelf kunt maken? Vervang je kant-en-klare voorraadkast producten één voor één: maak ze gewoon zelf thuis! Zelf currypasta en groentebouillonblokjes maken, ijs draaien of zuurkool inmaken is namelijk helemaal niet moeilijk. Of maak zelf notenpasta, kombucha, kokosroom, fetakaas of vegan (!) Parmezaan. Deze 10 kant-en-klare producten maak je heel makkelijk zelf thuis!
En mocht je je nou toch nog niet aan het zuurdesembrood gewaagd hebben, dan is dit het moment!
Heb jij een of meer van deze recepten ook zelf gemaakt? Of een ander recept waar je trots op bent? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Hoeveel van de groentebouillonbasis moet je gebruiken voor een liter soep?
Hi Elze, groentebouillonpasta bevat net als groentebouillonblokjes aardig wat zout. Het is dus altijd verstandig hier niet al te veel van te gebruiken. In het geval van de pasta zou ik kiezen voor ongeveer 2 koffielepels pasta (10 g) voor 1 liter soep. Laat je weten hoe die is geworden? 🙂