KERST: Paddenstoelencappuccino met geitenkaasroom
5 (100%) 1 vote[s]

Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het tussengerecht. Het voorgerecht deelde ik vorige week!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Paddenstoelensoep

  • 25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 400 ml kokend water*
  • 250 gram paddenstoelenmelange
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tamari
  • 350 ml kokend water*
  • 1 groentebouillonblokje*
  • zout en zwarte peper*

Geitenkaasroom

  • 75 ml slagroom
  • 25 gram zachte geitenkaas
  • nootmuskaat naar smaak*

1. Bereiding de dag van te voren (25 min)
– Week het eekhoorntjesbrood tenminste 15 minuten in kokend water.
– Snij de onderkant van de paddenstoelen, borstel ze schoon indien nodig en hak zo fijn mogelijk.
– Pel de sjalotjes en snijd fijn. Pel de knoflook en pers fijn.
– Bereid de groentebouillon door het bouillonblokje op te lossen in het kokende water.
– Doe het geweekte eekhoorntjesbrood samen met het weekwater in een keukenmachine, blender of gebruik een goede staafmixer en mix tot het een egale soep is.
– Verhit een flink scheut olie in een grote pan en fruit daarin de sjalotjes en de knoflook. Zet het vuur laag, voeg de fijngesneden paddenstoelen toe en roerbak gedurende enkele minuten totdat de paddenstoelen geslonken zijn.
– Voeg de eekhoorntjesbroodsoep toe, samen met de groentebouillon en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur daarna uit.
– Voeg de tamari toe, proef en breng op smaak met extra tamari, zout en zwarte peper (er mag flink wat zwarte peper in).

2. Bereiding op de dag zelf (10 min)
– Klop de slagroom lobbig, voeg de zachte geitenkaas toe en klop tot een romig mengsel.

3. Serveren á la minute (10 min)
– Verdeel de soep over kopjes of glaasjes (je wilt het graag serveren als een cappuccino). Doe in elk glaasje een flinke eetlepel room, eventueel wat extra, zodat het soepje een schuimlaag krijgt als een echte cappuccino.
– Maak de soep af met wat nootmuskaat, alsof je cacao op je cappuccino strooit.

Benieuwd wat er nog meer in de kerstbox zit?
Tadaaaaa! Dit is jouw vegetarische kerstmenu:

  • OP TAFEL
    Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels
  • VOOR
    Rode bieten-appelcarpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten
    Dit recept vind je hier!
  • TUSSEN
    Paddenstoelencappuccino met eekhoorntjesbrood en geitenkaasroom
  • HOOFD
    Vegetarische Wellington met pompoen, rode ui, cranberrys en pecannoten
  • DESSERT
    Tiramisu van vanille-hangop met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer

Wil jij dit menu kant-en-klaar thuis bezorgd krijgen?
Jouw volledige 4-gangen vegetarische kerstdiner is te bestellen vanaf 99 euro voor 4 personen. Dit loopt als volgt op voor meer personen:

  • 4 personen: 99 euro
  • 6 personen: 129 euro
  • 8 personen: 159 euro
  • 10 personen: 189 euro
  • 12 personen: 219 euro

Het wijnpakket met totaal 6 flessen wijn kost 45 euro per pakket.

Wees er snel bij! Onder de eerste 100 bestellingen verloot Willem & Drees 10x een wijnpakket. Bestellen doe je hier.

Geniet van een vegetarische kerst! En laat ons alsjeblieft allemaal weten wat jullie van ons kerstmenu vonden! Wij kijken natuurlijk enorm uit naar allemaal kerstige foto’s op Facebook en Instagram met #kerstbox #willemdrees #dehippevegetarier ALVAST EEN FIJNE KERST!

Summary
recipe image
Recipe Name
KERST: Paddenstoelencappuccino met geitenkaasroom
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!