Lasagne met tomaten, cashew room en quorn gehakt
3.5 (70%) 4 votes

Een heerlijke vegetarische variant van de klassieke lasagne! Met ‘gehakt’ van Quorn, vegan bechamel op basis van cashews en tofu en tot slot een fijne tomatensaus, homemade of je favoriete potje. Heerlijk als diner, maar ook koud voor lunch en ideaal om in te vriezen.

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
300 gram Quorn gehakt
300 gram tomatensaus, homemade of uit je favoriete potje
300 gram vegan roomsaus, heel gemakkelijk zelf te maken
16 lasagne bladeren
25 verse basilicumblaadjes
handje verse pijnboompitten

Hoe maak je deze vegan lasagne?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de Quorn gehakt en de tomatensaus in een kom en roer goed door
3. Vet een kleine hoge ovenschaal in met olie en bouw de lasagne op. Wij maakten 4 laagjes, je kan er ook minder maken en dan grotere hoeveelheden per laag nemen.
4. Start met een laag vegan roomsaus, dan 4 lasagne bladeren, dan de helft van de tomaten-gehaktsaus met daarop 10 basilicumblaadjes, dan weer 4 lasagnebladeren, dan weer een laag vegan roomsaus, dan weer 4 lasagnebladeren, dan de rest van de tomaten-gehaktsaus met daarop 10 basilicumblaadjes, tot slot weer 4 lasagnebladeren en maak het af met vegan-roomsaus en pijnboompitten on top.
5. Bak in de oven voor 20-25 minuten totdat de lasagnebladeren zacht zijn.
6. Laat even afkoelen voordat je de lasagne serveert. Maak op met de overige basilicumblaadjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische lasagne met tomaten, cashew room en quorn gehakt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!