Leaf: Pulled jackfruit in steamed buns
4.7 (93.33%) 3 vote[s]

Ben jij gek op gerechten met groenten, fruit en kruiden in de hoofdrol? Dan is het boek Leafs van Carola de Kanter een prachtige aanvulling op je kookboek-collectie. Het boek staat boordevol met vegetarische gerechten, waarbij alles draait om seizoensgerechten zonder vlees of vis. Ook leer je alles over hoe je zelf groenten en fruit kunt kweken in je tuin, op het balkon of in je vensterbank. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. Vorige week deelden we het recept van tofu-soldaatjes met waterkerssalade en groene Japanse mayonaise. Vandaag delen we het recept voor deze trending pulled jackfruit in steamed buns!


Uit het boek: Gerechten met pulled jackfruit zijn hot. Dit broodje past zeker in dat rijtje. De vulling is gemaakt van jonge jackfruit. Jonge jackfruit koop je in blik bij de toko. De rijpe vrucht is ook vers of in de vriezer te vinden. Het zijn enorm grote, groene vruchten die ontzettend kunnen stinken, maar het vruchtvlees smaakt lekker. Steamed buns liggen in de koeling en vriezer bij de toko. Je kunt ze verwarmen in een stoommand boven water (tegen de kook aan) of in de magnetron.

Voorbereiding 5 minuten; bereiding 20 minuten

Wat heb je nodig voor de pulled jackfruit in steamed buns? 

  • 2 blikken jonge jackfruit in water (niet in siroop, die is zoet)
  • 4 el ahorn- of agavesiroop
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 el peper
  • 2 el uienpoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gerooktpaprikapoeder (mild)
  • 1 tl tijmblaadjes
  • olie, om te bakken
  • 8 steamed buns (toko)

Hoe maak je de pulled jackfruit in steamed buns? 

  1. Laat het jackfruit goed uitlekken en verwijder het harde gedeelte.
  2. Trek het vruchtvlees los.
  3. Meng de siroop, het paprikapoeder, zeezout, peper, uien- en knoflookpoeder, cayennepeper, gerooktpaprikapoeder en de tijmblaadjes.
  4. Voeg een deel van het kruidenmengsel aan het jackfruit toe en proef of het voldoende is.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vruchtvlees droog en knapperig. Schep regelmatig om zodat het jackfruit mooi droog en draderig wordt. Zet een stoommand op een pan met kokend water, leg de broodjes op bakpapier in de mand en stoom ze warm in circa 12 minuten.
  6. Halveer de broodjes en beleg ze met het pulled jackfruit.

Hoe serveer je de pulled jackfruit in steamed buns?
Geef er een koolsalade en een saus bij, knoflookmayonaise of barbecuesaus bijvoorbeeld. Dit is een perfect lunchgerecht maar het is ook lekker als snack op een feest.

Heb jij de pulled jackfruit in steamed buns naar het recept van Carola de Kanter gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Leafs
Carola de Kanter
Uitgever: Good Cook B.V.
ISBN 9789461431622
Prijs 29,95

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Leaf: Pulled jackfruit in steamed buns
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!