Print Friendly, PDF & Email

Vandaag verwelkomen wij een nieuwe gastblogger op ons blog: Boukje Landsman! Al vanaf jongs af aan is Boukje dol op tuinieren en koken. Geïnspireerd door de ingrediënten uit hun tuin, creëren zij en haar man de lekkerste gerechten. Gerechten die zij overigens serveren in hun B&B in Frankrijk. Hoe gaaf is dat! Vandaag delen wij een van Boukje’s recepten: warme linzensalade met asperges!

Ingrediënten
Voor 2-3 personen
2 kleine uien
1 teen knoflook
1 el olijfolie
klein gepekeld citroentje
handvol bruine hazelnoten
1 tl komijn
300 g gekookte linzen
2 blokjes stemgember
200 ml kokosroom
1 koffielepel kurkuma
handvol verse koriander
bosje groene asperges
50 g bleu d’auvergne of zachte geitenkaas
handvol rucola
balsamico velours

Bereidingswijze

  1. Snipper 2 uitjes en pers de knoflook fijn met behulp van een knoflookpers.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hier de ui en knoflook in. Snijd het gepekelde citroentje fijn en voeg dit toe. Laat zacht worden.
  3. Verhit in de tussentijd een kleine koekenpan en rooster hier de hazelnoten in (zonder olie). Laat ze afkoelen en voeg ze hierna toe aan een keukenmachine. Maal ze grof.
  4. Rooster in hetzelfde pannetje de komijn. Bij geuren het gas uitdraaien en de pan even opzij zetten.
  5. Voeg de linzen samen met wat kookvocht toe aan de pan met de gefruite ui. Voeg de kurkuma, zwarte peper, zout, geroosterde hazelnoten, komijn, stemgember geperst met een knoflookpers, fijn geknipte koriander en 200 ml kokosroom toe. Laat rustig sudderen.
  6. Snijd in de tussentijd de onderste 3 cm van de asperges en snijd de asperges in korte stukjes van 5 cm. Kook de asperges in 15 minuten gaar in een pan met water.
  7. Roer vlak voor het opdienen de asperges door de linzen.
  8. Voeg naar wens bleu d’auvergne of zachte geitenkaas toe.
  9. Beleg de borden met een laagje rucola en sprenkel hier wat balsamico velours over. Schep het linzen-asperge mengsel hier bovenop.

Tip!
Meer trek in een koude linzensalade? Wat dacht je van deze zoete linzensalade met geitenkaas en mosterd-dille dressing!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een berichtje op de website of via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Warme linzensalade met asperges
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!