Little Green Kitchen is het vegetarische kookboek dat helemaal kids-proof is! David Frenkiel & Luise Vindahl zijn het duo achter Green Kitchen Stories en brachten met Little Green Kitchen een nieuw boek uit. Wij konden ons geluk niet op! De kookboeken van het gelijknamige blog Green Kitchen Stories staan namelijk boordevol vegetarische recepten. Vandaag delen wij het recept voor muffins met zoete aardappel en spinazie! Benieuwd wat wij vonden van de rest van Little Green Kitchen? Lees hier de review.

Ingrediënten
voor 12 muffins

Droge ingrediënten
1 zoete aardappel, geschild en grof geraspt
160 g boekweitmeel, gezeefd
100 g havermeel
2 tl bakpoeder
1 tl gemberpoeder
½ tl zeezout

Natte ingrediënten
3 eieren
2 handenvol spinazie (50 g)
2 zachte dadels, pit verwijderd
180 ml yoghurt
125 ml olijfolie
2 tl geraspte citroenschil

Garnering
75 g pompoenpitten
2 tl vloeibare honing of ahornsiroop
1 el olijfolie
¼ tl zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Vet een muffinbakvorm in (voor 12 muffins) en bekleed met bakpapier of papieren muffinvormpjes. Je kunt ook een siliconen bakvorm gebruiken.
  3. Doe de geraspte zoete aardappel in een grote schaal met de rest van de droge ingrediënten. Roer door elkaar, maak een kuiltje in het midden en zet weg.
  4. Breek de eieren in een foodprocessor, voeg de rest van de natte ingrediënten toe en pureer tot een glad geheel. Schenk het mengsel in het kuiltje in de droge ingrediënten, vouw voorzichtig door elkaar en zet weg. Roer niet te lang – daar krijg je taaie muffins van.
  5. Roer voor de garnering de ingrediënten in een schaaltje door elkaar en zet weg.
  6. Verdeel het muffinbeslag over de vormpjes en schep een paar theelepels van de garnering op elke muffin.
  7. Bak 25 minuten, tot ze goudkleurig zijn en terugveren als je erop drukt, of tot een spies die je in het midden van een muffin prikt er schoon weer uit komt.
  8. Draai de bakvorm halverwege, zodat de muffins gelijkmatig garen. Haal ze dan uit de oven, laat iets afkoelen in de bakvorm en zet de muffins vervolgens op een rooster om helemaal af te laten koelen – of peuzel ze op als ze nog warm zijn! Je kunt de muffins 3 dagen op kamertemperatuur in een koektrommel bewaren.

Tip voor helpende handjes!
De kinderen kunnen het beslag in de bakvorm scheppen en de garnering over de muffins verdelen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Little Green Kitchen gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een berichtje via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Little Green Kitchen
David Frenkiel & Luise Vindahl
Uitgeverij Becht
ISBN: 9789023016052
Prijs: 24,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Little Green Kitchen: muffins met zoete aardappel en spinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!